Apple slipper Mac OS X 10.7.3

Apple slipper Mac OS X 10.7.3

Apple slapp i natt en ny oppdatering til Mac OS X. Oppdateringen sender Lion opp i versjon 10.7.3 og skal ifølge Apple rette en rekke mindre feil og problemer.

Oppdateringen, som fyller opptil 1.2GB (avhengig av tidligere OS-versjon og maskinvare), er tilgjengelig via programvareoppdatering i OS X Lion og har vært ventet lansert av Apple i lengre tid. Oppdateringen retter en rekke mindre feil i systemet og legger også til støtte for flere nye språk - deriblant gresk, kroatisk, rumensk, thai og ukrainsk.

iMac-brukere med noen ATI-grafikkkort får også rettet en feil som gjorde det vanskelig å få liv i maskinen etter dvale. En feil som brøt Wifi-tilkobling etter maskinen gikk i dvale er også rettet. Du kan se en fullstendig oversikt over alle feilrettinger hos Apple.

Oppdateringen er tilgjengelig i Apples innebygde oppdateringsfunksjon i Lion, men kan også lastes ned direkte fra Apple sine nettsider.

Apple oppdaterte også Server Admin Tools til versjon 10.7.3 og Apple Remote Desktop Client til versjon 3.5.2. Samtidig slapp Apple også sikkerhetsoppdateringen Security Update 2012-001 til Snow Leopard.

Har du oppdatert og gikk det bra?

sigvehan

Jeg har oppdatert til den siste sikkerhetsoppdateringen til SnowLeopard som jeg enda bruker. Denne kom samtidig som oppdateringen til Lion. Det ble skjebnesvangert da jeg ikke lenger kan bruke "eldre programmer" som Appleworks og Office 2004 uten at de enten krasjer eller fryser når jeg skal skrive ut fra dem. Det virker som om dette er en snikoppdatering som skal tvinge oss over i Lion. Herved er advarselen gitt!

buggerheads bilde

buggerhead

Har oppdatert min Macbook Air og min Mac Pro. Ingen problemer oppdaget så langt men jeg har kun jobbet på maskinene i et par timer.

På min Mac Pro har jeg opplevd at maskinen blir treg og 'lugger' etter mange dagers bruk. Løsningen er å reboote men dette ble betydelig bedre med 10.7.2 og jeg håper 10.7.3 løser disse problemene for godt.

Mags

Har oppdatert, med det til resultat at MailTags sluttet å virke. Fordømt frustrerende. Håper en oppdatering kommer og at alle tags lar seg reprodusere.
Hvorfor må Apple sende ut slike oppdateringer uten at tredjepartsprogrammer får oppdatert seg først?

Wavelengths bilde

Wavelength

Det sendes ut slike oppdateringer til utviklere lenge før de legges ut til offentligheten. Det er bare utviklerne av din programvare som ikke henger med i svingene.

macmortens bilde

macmorten

Jeg fikk store problemer, alle programmer får feilmelding med at de uventet er avsluttet, og i skrollefeltet er det mange spørsmålstegn i forskjellige farger. Hvis jeg forsøker å åpne Finder så logges jeg av og må logge inn på nytt. Forsøkte å starte opp i sikkerhetsmodus, da fant den ikke OS?????
Så jeg må reinnstallere Lion på nytt.... Dette skjønner jeg INGENTING AV?!?!? Noen som har noen tips? Kontaktet Apple support men de hadde ikke mottatt noen feilmeldinger på dette, så de kunne ikke hjelpe.

M

TTmanias bilde

TTmania

Funker som gull her med 2011 MBA

StianG

@macmorten:
Kanskje du finner noen tips her:

http://osxdaily.com/2012/02/01/fix-mac-os-x-10-7-3-update-problems-cui-errors-stuck-installs-and-crashes/

Ove

Støtte for gresk, kroatisk, rumensk ... hva med norsk?

(Bruker fremdeles Tiger og Leopard, som ikke noen har norsk ordliste.)

Dårlig, Apple, som var verdensledende på språkstøtte, også norsk, i mange år!

admins bilde

admin

@Ove

Lion er på norsk og har vært siden dag en.

ulrik

Safari takket for seg etter oppgradering. Står kun og laster ... og laster ... og laster ...
Noen flere? Eller noen tips?

petrus764s bilde

petrus764

Reinstallerte Lion nå som 10.7.3 er ute, ble kvitt alle bugs og problemer jeg hadde i Lion under 10.7.2.

Prøvde å oppgradere først men ble ikke kvitt problemene, reinstallasjon måtte altså til. Men jeg er fornøyd, nå fungerer alt som det skal.

Ove

Lion er på norsk og har vært siden dag en.
Takk for svar, admin. Betyr det at det er innebygd norsk stavekontroll (også i Pages, eposter, foruminnlegg som dette, osv.) slik at man ikke trenger cocoAspell lenger?

Kom det isåfall med Mac OS X 10.6 Leopard? Send meg gjerne lenker til artikler om norsk stavekontroll i Mac OS X, eventuelt på PM hvis det er off topic her.

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

Jeg fikk store problemer, alle programmer får feilmelding med at de uventet er avsluttet, og i skrollefeltet er det mange spørsmålstegn i forskjellige farger.
M

Andre har visst sett det samme, og combo-oppdatereren fikser det.
http://arstechnica.com/apple/news/2012/02/problems-with-the-os-x-1073-update-combo-updater-to-the-rescue.ars

lifeform

Hva er fordelene med komboupdate?

svanos bilde

svano

... Betyr det at det er innebygd norsk stavekontroll (også i Pages, eposter, foruminnlegg som dette, osv.) slik at man ikke trenger cocoAspell lenger?

Du trenger ikke cocoaspell lenger, men du må fortsatt laste ned ordboken selv: http://mac1.no/forum/viewtopic.php?t=262321

Tråden inneholder også en link til hvordan man installerer. Jeg antar denne er trygg, men jeg lastet selv ned ordbøker et annet sted (husker ikke hvor).

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Til dere med problemer med nettet, skru av og på Wi-Fi, det hjalp meg i 10.7.2

Uansett, ikke opplevd noen buges på 2011 MBA :)

rstanges bilde

rstange

Endelig fikset problemene med å melde Lion inn i Windows AD ! :-) Fikser også bugs som har vært i forhold til rettigheter i SMB-shares.

nesten_nerd

Unnskyld at jeg blander meg inn her, men vet dere ikke hva dere holder på med eller er Lion et halvferdig produkt med driftsproblemer ?
Dette minner meg om Windows i gamle dager.

piddien

Uproblematisk oppdatering på 2 stk mac mini :-)

zippozs bilde

zippoz

Har et lite problem som jeg håper dere kan svare på;
Jeg leste denne siden i morgest og da jeg skulle oppdatere macen i dag måtte jeg manuelt søke etter ny oppdatering, den kom ikke opp automatisk når jeg boota opp maskinen.
Har sjekket oppdaterings instillingene og de er satt til å sjekke etter opptaderinger automatisk.
Har dere noe input på hva jeg kan gjøre for å få dette til å funke?

Takk på forhånd :)

Herman1

He eh.. kjørte oppdatering med Systemvalg lukket, men fremdeles på! Også under installeringen... Men: en runde med Diskverktøy og deretter Onyx ser ut til å ha løst alle problemer foreløpig.. Det er første gang jeg har gjort en slik feil, og det er vel kanskje bare å reinstallere dersom det skulle oppstå problemer. Men det har det altså ikke gjort.

Hilsen

gamenius

Oppdaterte i går kveld. Rett etter at det var gjort virket alt OK, men så sluttet plutselig maskinen (MBA) å respondere. Den ville ikke reagere på mus eller tastatur. Ventet litt, intet hente, så var det ikke noe annet å gjøre enn å ta den med av/på-knappen. Etter at maskinen startet slo jeg av alle program og restartet. Nå kjører den pent og jeg krysser fingrene.

Ser ut til at den er raskere og WiFi-problemet, der den ikke klarte å ta opp forbindelsen med de aller fleste basestasjoner etter dvale, er borte. Det siste er nettopp årsaken til at jeg våget en oppdatering til tross for problemene en del skriver om.

Blir spennende å se om dagen bringer nye feil.

Connie76

Jeg mistet alle kontoinstillinger og lagrede mailer i Outlook (Office for Mac 2011).

Pleier å kjøre back-up med jevne mellomrom, men typisk nok (når det for en gangs skyld går galt) er det en stund siden sist:-(

Noen som har gode tips her?

Kan jeg importere en spesiell fil i Office for Mac 2011-mappen min for å hente frem igjen de lagrede "smart-mappene" mine hvor jeg har lagret viktige mailer? I så fall hvilken???

Takker på forhånd for hjelpen, og ønsker en fortsatt fin dag;-)

kokopellis bilde

kokopelli

Alt fungerer som det skal på iMac, 2xMacBook Air etter oppdatering :)

kokopellis bilde

kokopelli

Alt fungerer som det skal på iMac, 2xMacBook Air etter oppdatering :)

iWarrior

Alle icon på skrivebordet forsvant etter oppgradering. Heldigvis så ligger de fortsatt i mappen "Skrivebord" så har ikke mistet noe, men vises bare ikke.
Norn tips?

iW

Lukass bilde

Lukas

Få det inn som en ryggmarksrefleks å ta full backup før større systemoppdateringer.
Få det inn som en ryggmarksrefleks å ta full backup før større systemoppdateringer.
Få det inn som en ryggmarksrefleks å ta full backup før større systemoppdateringer.

Det kan være litt pes og tidkrevende å gjenopprette, men da kan du i det minste fortsette som før i stedet for å havne mellom to stoler.

Snuppiscnapp

Både iMac i5 2011 mod og MBP i5 2010 mod fungerer knirkefritt etter oppdateringen! :-)

Lukass bilde

Lukas

Alle icon på skrivebordet forsvant etter oppgradering. Heldigvis så ligger de fortsatt i mappen "Skrivebord" så har ikke mistet noe, men vises bare ikke.
Norn tips?

iW

Under Finder-valg kan du velge hva som skal vises på skrivebordet, kan noe ha blitt nullstilt for deg der?

iJHH

Safari er blitt et sant mareritt!!! :-(

Ove

Som nevnt tidlig i tråden kan Combo-oppdateringen være redningen på problemene:

[url">http://www.macrumors.com/2012/02/02/os-x-10-7-3-update-issues-fixable-in-many-cases-with-combo-version/

Antar denne kan kjøres selv om man allerede har brukt den som kom i Programvareoppdatering? I helga skal jeg oppdatere min venninnes 3 måneder gamle MacBook Pro, og da planlegger jeg å kjøre Combo. Usikker på om Programvareoppdatering allerede har skjedd automatisk i bakgrunnen, men får se på søndag.

theC

lastet ned, installert og fungerer uten problemer

Totto

Alt fungerer glitrende!

Mags

Har oppdatert, med det til resultat at MailTags sluttet å virke. Fordømt frustrerende. Håper en oppdatering kommer og at alle tags lar seg reprodusere.
Hvorfor må Apple sende ut slike oppdateringer uten at tredjepartsprogrammer får oppdatert seg først?

Update på plass. MailTags fungerer som før. Alle Tags bevart.

hanspshansen

prøvde først kun oppdatering på min imac 2009, men det gikk galt, tok restore, og lastet ned comboupdate til skrivebordet, og oppdaterte, prøvde så å kjøre comboupdate, men det ville ikke engang starte, så nå tilbake til utgangspunktet.

spekulerer på om jeg skal gi opp leo på imacen.

fant en løsning som synes å virke, nemlig kun kombo update :-)

iJHH

Safari ser nå ut til å ha fått løst opp i forstoppelsen, etter combo oppdatering... :-I
Vel... Bedre, ikke helt god enda...
(MBP mid2009)

LeonN

Ser ut til at ett løst prøblem erstattes av 5 nye. Safari henger fortsatt en evighet bare for å åpne VG. Klarer heller ikke å åpne linkene i artikkelen. Det gjør Firefox. WIFI er enda værre enn noen sinne. Når iMac har har vært i dvale må man slå WIFI av, og på igjen for at den skal koble selg på nettverket. Bytta til Mac å slippe sånt møl som det her. Er ikke imponert så langt.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

3 maskiner oppdatert. Ingen problemer.

sweet freedom

Dette var en merkelig sak med OS X 10.7.3. USB portene røk ut, ved omstart søkte maskinen etter trådløst tastatur selv om kablet tastatur var montert. Flyttet til andre USB porter s åfunket det. Men tre avportene fungerer ikke. Er det sikringer inne i maskinen bare for USB portene? Det gjelder iMaci7.

iJHH

Er det kommet noen fiks på disse problemene noen plass?
Ha lyst å komme meg over på Safari igjen.

YourInnerLight

10.7.3 oppdateringen feilet 3 ganger for meg, ved at maskinen hang seg og gikk inn i en endeløs loop. Ble aldri ferdig. Heldigvis hadde jeg en fersk TM-backup. Oppdaterte nå i dag, og alt ser ut til å fungere. Dette var det jeg gjorde:

1) Sørget for å ha en fersk TM-backup, slik at det er lett å gå tilbake.
2) Koblet fra alle eksterne disker.
3) Skrudde av FileVault. Lot HD bli dekryptert.
4) Oppdaterte gjennom "Programvareoppdatering..."

For min del virker det som om det var krypteringen av HD som medførte at installasjonen på et punkt stanset opp.

Har en MBA 11" (2011)

Etter oppdateringen får jeg ikke skrudd på FileVault igjen. Får da beskjed om at formatet på disken ikke er riktig og at jeg evt. må formatere disken og legge inn systemet på nytt. Ikke helt aktuelt... Pussig når disken er Mac OS Extended (journalført). Mulig det er en bug, som forklarer hvorfor alt stoppet opp når FileVault var på. Det er en smal sak å legge viktige dokumenter på en egen kryptert diskimage, men dette er åpenbart en svakhet...

premium2006s bilde

premium2006

10.7.3 har f...et opp min mac mini! Hver gang jeg bytter kilde på tv' n og tilbake til mac mini endrer oppløsningen seg selv fra 1080 til 960x540. Finner ikke ut av det. Er det mulig å legge inn driverne til gpu fra 10.7.2? har ikke denne selv,men det går sikkert å få tak i den noen plass?

Mbp 2009 ok
IMac 2011 ok

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

Foreløpig kun gjort to 10.7.3-oppdateringer.

Mac Mini 2009 = ok.
Macbook 2007 = ok.

LeonN

Flere som har WIFI problemer etter dvale ? Den finner aldri nettverket igjen. Må slå WIFI av, og på hver gang. Imponerende at denne oppgraderingen skulle fikse nettopp det. Så ble det bare værre.

iJHH

Har vært borti det en sjelden gang, men mitt største og mest irriterende problem etter oppdateringen er som jeg har nevnt tidligere i tråden, den hersens Safari som henger!!! :-/

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

Det hadde vært interessant å vite hvike routere dere har - dere som melder om wifi-problemer. Er det en gjennomgangsmodell her?

LeonN

Det er en Packetfront router, men det er ingen problemer med iPad eller PC. Dette skjedde etter siste oppdatering, og gjelder kun iMac. Safari henger ikke så mye som den gjorde før, men den er fortsatt treg.

iJHH

Airport Extreme. Har bare opplevd wifi problemet et par tre ganger. Safari henger fortsatt, men ikke fuldt så mye som rett etter oppdateringen. Ble litt bedre etter at jeg reinstallerte Lion fra AppStore, men langt fra god. Har lurt litt på om firmware oppdateringen på Airporten også har noe med dette problemet å gjøre....

HansPetter

Har nå gjort flere forsøk på å installere Sikkerhetsoppdatering 2012-001 for Snow Leopard på MacBook 2008-mod. Det går som det skal helt til den nærmer seg slutten av selve installeringen, og det står "Optimaliserer system...". Da får jeg plutselig feilmelding. "Feil under installering", og videre "Sikkerhetsoppdatering 2012-001 kan ikke installeres. En uventet feil oppsto."

Har reparert filrettigheter, i mangel av bedre forslag, men det hjalp heller ikke. Har aldri opplevd dette før.

Noen som har opplevd noe tilsvarende, eller har noen tips?

nesten_nerd

Om årsaken til problemene gjelder oppdateringen, burde ikke alle ha problemer da ?
Her ble iMac 24" oppdatert til OS 10.7.3 før dette innlegget ble startet.
Har ikke merket noe positivt eller negativt.
Safari går som ei kule som vanlig. Det virker som at de med internett problemer enten har trådløst nett, eller har elendig netthastighet.
Her er 2 Mac og 3 pcer koblet til nett med kabler, uten problemer. Kan de problemene dere har også skyldes at dere installerer alt mulig skrap på maskinen ?

appeltje

Jeg har fremdeles Snow leopard, er forsiktig med hva jeg oppdaterer og gjør det bare via combo updates ...og trives godt med det. Har valgt å hoppe over hele Lion og avvente Mountain lion istedet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai