Nye høyoppløselige ikoner i 10.7.3

Nye høyoppløselige ikoner i 10.7.3Oppdateringen av Mac OS X til versjon 10.7.3 inneholdt lite spennende på overflaten, men dykker man litt dypere ned i 10.7.3 ser man at Apple nå har gitt oss en rekke høyoppløselige ikoner. Er dette første steg mot de ryktede Macene med «Retina Display»?

Det er musikonene for blant annet pilen, pekefingeren (når du trykker på lenker, knapper etc.), hånda og tegnskillet. Ikonene har blitt gjenskapt i vektorgrafikk og skalerer nå opp uten å miste kvalitet.

Se eksempelet over og under som er gjenskapt ved å sette instillingene for «Universal Access» i systemvalgene. Her kan man justere størrelsen på muspekeren og skrur man den på maks ser man effekten.

Nye høyoppløslige ikoner i 10.7.3

Det har lenge vært ryktet at Apple planlegger å introdusere Macer med «Retina Display» og da kanskje spesielt en ny 15" MacBook Air/Pro med tynt design og SSDer. Grensesnitt med høyoppløselige eller vektorbaserte ikoner og grafikk er noe Apple har jobbet med en stund og mye av dette vises igjen i iOS. På Mac OS X har vi ikke sett like mye til det, men små drypp som dette viser at Apple fortsatt jobber med det.

Via Daring Fireball

Tags:

whildonen

Jeg har satt systemet til norsk, siden jeg så og si måtte lære meg hva alt dette heter på mitt eget språk etter mange års utlendighet og jeg vet at det også finnes brukere som ikke behersker engelsk så godt, så for dem opplyser jeg at Universal Access heter Særlige behov i Systemvalg.

Kanskje en idé å alltid skrive det på norsk også, siden dette tross alt er en norsk side?

Sounande

@whildonen Lurte på hva som var "Universal Access" også, og prøvde å søke det på søkefeltet i innstillinger, som fungerte bra og tok meg direkte til siden jeg trengte.
Enig at det hadde vært greit å ha de norske navnene isteden eller sammen med de engelske.

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Oi... kommer det retinadisplays kommer det til å bli ganske hissig oppløsning på skjermer i vanlige størrelser! Må si jeg er litt spent på å se hvordan de gjør det med websider osv i såfall, de fleste sider vil jo bli helt latterlig små hvis de ikke blir skalert opp.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

@TorsteinO: Hvis de firedobler oppløsningen så tror jeg nok at de skal ha tenkt på det. Da blir det vel en eller annen form for å skjekke hvilke nettsider som er høyoppløste og ikke får så å zoome når det er nødvendig :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai