RestoreMeNot lar deg hindre gjenoppretting

RestoreMeNot lar deg hindre gjenopprettingMed Mac OS X Lion innførte Apple noe de kaller for «Resume» som enkelt forklart åpner programmer der du slapp når du lukket dem eller slo av maskinen. Med «Resume» åpner Safari for eksempel alle tabs du hadde åpent forrige gang du brukte Safari. Veldig kjekt, men noen ganger også for mye av det gode?

RestoreMeNot hjelper deg å hindre denne typen gjenoppretting på programnivå.

RestoreMeNot er en enkel «preferencePane» (systemvalg) som lar deg justere gjenopprettingen på programnivå. Apple lar deg kun velge å slå denne funksjonen av eller på, mens RestoreMeNot lar deg velge dette på programnivå.

Du kan for eksempel la gjenopprettingsfunksjonen være på, men slå den av for enkelte programmer som Safari.

RestoreMeNot lar deg hindre gjenoppretting

Tillegget er gratis og tilgjengelig fra RestoreMeNot.info.

macsams bilde

macsam

Denne er perfekt!

Voodoosurfs bilde

Voodoosurf

Denne var kjempefin og sikkert noe mange har savnet siden mange har irritert seg over at tidligere dokumenter/sider som feks i safari- preview osv åpnes.

sebastianhaukas

Kjempebra tillegg!

Har spesiellt irritert meg over "Preview", som henter opp gamle PDF-er og bilder i tillegg til det dokumentet du ville åpne.

Gratis, lett å laste ned og installere, og gjør jobben!

FoRs bilde

FoR

Nå trenger jeg bare at noen kommer med en fiks på at Lion autosaver. Det har jo blitt håpløst å bruke f.eks Pages fordi maskinen autosaver.

ColdMac

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Sammen med autosave har du jo versions, som holder styr på alle endringene du gjør. Bare å bla seg bakover hvis du vil fjerne en endring. Fungerer ikke dette hos deg?

Hall11

Er det mulig også å stenge for at Finder-vinduer gjenåpnes?

FoRs bilde

FoR

Jeg ønsker ikke at maskinen skal save, eller holde styr på noenting. Jeg bruker ikke time-machine, men jeg sitter og jobber hver dag med et pages dokument på over 230 sider, og det autosaver seg ganske ofte. Til stor irritasjon.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Time Machine eller ikke er irrelevant her, "versions" fungerer uavhengig av Time Machine.

Jeg vet at Lion automatisk tar vare på alle endringer du gjør i dokumentet etter at du har åpnet det (dokumentet blir annotert med "redigert" i tittellinjen"), og disse endringene vil du se igjen neste gang du åpner dokumentet med mindre du tilbakestiller før du lukker. Er det i tillegg slik at det lages arkiverte versjoner med jevne mellomrom hvis dokumentet er åpent over tid?

FoRs bilde

FoR

Det virker som om dokumentet autolagres når det har vært åpen en stund ja. Og det kan skje 1 minutt etter at jeg har lagret selv.

Apptel

Hmm, tja, der sluttet alle programmene med gjennoppretting av vinduer gitt, fjernet restormenot prefpanelet og slettet alt jeg fant av restoremenot på mac'en men fortsatt vil ikke vinduene gjennopprettes ved programstart (Jepp, det er haket av for "gjennopprett vinduer osv" under generelt.pref). Noen som sitter på en smart løsning her for å få alle programmene til å gjenopprette vinduene ved åpning slik som det var?

™s bilde

yess!

da blir d slutt på autooppstart av itunes og ical!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai