Fair Labor Association inspiserer Foxconn

Fair Labor Association inspiserer FoxconnApple har måtte tåle mye kritikk for sin produksjon av produkter i Kina. Selv om Apple er det eneste selskapet innen forbrukerelektronikk som offentlig publiserer sine egne rapporter angående tilstanden hos deres underleverandører, har Apples bruk av blant annet produksjonsselskapet Foxconn vært omdiskutert.

For å avdekke brudd på Apples retningslinjer og forbedre arbeidsvilkår har Apple nå knyttet til seg den uavhengige organisasjonen Fair Labor Association og disse har i dag startet inspeksjon av Foxconn.

Apple annonserte i dag at Fair Labor Association på forespørsel fra Apple vil gjennomføre egne, frivillige inspeksjoner av Apples leverandører, inkludert Foxconn-fabrikkene i Shenzhen og Chengdu i Kina. En gruppe med eksperter på arbeidernes rettigheter, ledet av FLA-formann Auret van Heerden, begynte med de første inspeksjonene mandag morgen ved fabrikken i Shenzhen, som er kjent som Foxconn City.

Vi mener at arbeidere, uansett hvor de er, har rett til et trygt og rettferdig arbeidsmiljø. Vi har derfor bedt FLA om å utføre en uavhengig gjennomgang av våre største leverandører. Inspeksjonene som nå er i gang, er de første av sitt slag i elektronikkbransjen når det gjelder både skala og omfang, og vi setter pris på at FLA har gått med på det uvanlige trinnet det er å identifisere fabrikkene i rapportene sine.

uttalte Apple-sjef Tim Cook mandag morgen.

Som en del av den uavhengige gjennomgangen vil FLA intervjue tusenvis av ansatte med spørsmål om arbeids- og boforhold, inkludert helse og sikkerhet, lønn, arbeidstid og kommunikasjon med ledelsen. Gruppen fra FLA vil inspisere fabrikkene, boligene og andre fasiliteter, og de vil utføre en grundig gjennomgang av dokumenter knyttet til prosedyrer for alle deler av ansettelsesforholdene.

Ifølge Apple, skal Apples leverandører har lovet å samarbeide med FLA fullt ut, og å gi dem ubegrenset tilgang til sin virksomhet. Resultatene og anbefalingene fra FLA etter den innledende evalueringen vil bli lagt ut på nettstedet FairLabor.org tidlig i mars. Lignende inspeksjoner vil bli utført ved Quanta- og Pegatron-fabrikkene senere i vår. Når arbeidet er ferdig, vil FLAs evaluering dekke fabrikkene der mer enn 90 prosent av alle Apple-produkter settes sammen.

Disse inspeksjonene kommer i tillegg til Apples egne inspeksjoner. Selskapet har siden 2006 inspisert alle fabrikker for sluttmontering i sin distribusjonskjede jevnlig og har også lagt ut sine funn i offentlige rapporter på sine nettsider. Dette er dog første gang Apple lar en uavhengig tredjepart foreta undersøkelser i tillegg til sine egne undersøkelser.

I januar ble Apple nemlig det første teknologiselskapet som ble tatt inn i Fair Labor Association. FLA utfører uavhengig tilsyn og kontroll for å sikre at FLAs standarder for arbeidsplasser følges alle steder der produktene til FLA-selskaper lages. Apple er per dags dato det eneste teknologiselskapet som er medlem i Fair Labor Association.

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai