Messages erstatter iChat

Messages erstatter iChatSammen med dagens introduksjon av OX S Mountain Lion har Apple også introdusert «Messages». Et nytt program for Lion som erstatter iChat og Facetime samtidig som støtte for iMessages introduseres direkte i OS X. Messages er tilgjengelig som en beta allerede i dag.

Messages kan lastes ned som en beta allerede i dag og Messages vil lanseres offisielt sammen med Mountain Lion.

Installerer du Messages i dag vil programmet erstatte iChat som IM-klient, men all iChat-funksjonaliteten er integrert i den nye Messages-applikasjonen. Det vil si at du fortsatt kan koble deg opp mot iCloud/.Mac/MobileMe-kontoer, AIM-kontoer og Jabber-kontoer som for eksempel Facebook Chat. Messages støtter også FaceTime, men erstatter ikke FaceTime-programmet på Macen hvis du har dette installert.

I tillegg gir Messages deg muligheten til å sende «iMessages» til alle iPad, iPhone og iPod touch-brukere du har på kontaktlisten din. Det vil si at du endelig på Macen får muligheten til å sende samme type gratis meldinger direkte fra Macen til iOS-enheter eller andre Macer med Messages installert. Meldingene kan, som på iOS, også inneholde for eksempel bilder, videoer eller dokumenter.

Messages

Messages krypterer meldingene og du kan, som på iOS, få beskjed når de er lest eller om motparten skriver en ny melding mens du er i meldingsvinduet. Meldingene vil også dukke opp i «Notifications Center» som Apple introduserer i OS X Mountain Lion til sommeren.

Messages-betaen er tilgjengelig fra Apple allerede i dag for de av oss som bruker Lion.

KnethJensens bilde

KnethJensen

downloading!

You get what you give

Wavelengths bilde

Wavelength

Hadde det enda vært mulig å få vanlige meldinger også (som sendes som SMS), så hadde jeg kanskje brukt det. Dette blir som iMessage på iPaden, som brukes sånn ca aldri.

eventrygg

meldingene som nå sendes via imessage kommer ikke lengere opp på iphone.. kun på mac'en.. skjønner ingenting..?

Hauke

Jeg får ikke dette til å fungere jeg.. Får bare ett rødt utropstegn om at meldingen ikke kommer frem.. Noen som vet hva som er galt?

unk1nds bilde

unk1nd

er det noe mulighet for å kunne sende til motakere med telefonnr via ipad og imac til iphone og motsatt?
eller er det kun for epost ??

riise.peter@gma...

Så lenge telefonnummeret er registrert som imessage-bruker har jeg fått til å sende fra mac. Men jeg får derimot ikke opp deler av samtaler på mac (som er skrevet på iphone) med mindre macen står på samtidig. Burde de ikke gjøre det?

jaknudsens bilde

jaknudsen

MSN fungerer i Messages med Cocoon. Mangler dog en del funksjoner.

fjelliss

Testet å sende en melding fra mac'en til konas iphone, og jeg fikk også opp et rødt utropstegn i det jeg hørte hun fikk meldingen.
I tillegg har jeg erfart at det blir krøll hvis det er flere iphoner med samme itunes konto. Både min kone og datter bruker min itunes konto på sine iphoner, noe som resulterte i at når jeg allerede hadde en melding fra min kone på tlf så valgte den(?) henne som avsender når det egentlig var min datter som sendte melding.
Og når jeg startet Meldinger på mac'en var alle meldinger sendt fra meg, siden min melding lå øverst.

TapOuts bilde

TapOut

Testet fra min MBA til min kones iphone, fungerer fint.

danibo77s bilde

danibo77

@fjelliss
Har 2 iPad'er, 2 iphones og 1 iPod med samme itunes konto. Har satt alle opp med forskjellige mailmottaker i iMessage.
Ikke noe problem!

sighaug

Er det noen som vet hvordan man får programmet til å bounce når nye meldinger kommer inn (når det ikke er åpent).

Har prøvd å teste en del kombinasjoner under instillinger i iMessage uten hell.. Det nærmeste jeg kommer er jo det røde tallet for antall mld innkommet..

budbringerens bilde

budbringeren

Dette fungerer utmerket. Hva jeg mottar eller sender fra macen er i sync med iphonen og virker svært lovende. Savnet å kunne skrive meldinger direkte fra macen. Gleder meg som et barn til Mountain Lion:)

pokerkakes bilde

pokerkake

noen andre som også føler at Messages -beta crasher konstant. Fikk brukt den litt, men nå får jeg den ikke opp å kjøre igjen. Noen forslag?

fjelliss

@danibo77
Alle iPhonene bruker tlf.nr som Anrops-ID, mens iPad og Mac bruker min e-post adresse. Min kone bruker iPhone til jobb, hun har skrudd av Mobildata da hennes arb.giver er litt sær på iPhone/data/telefonbruk. Vi har også inntil videre skrudd av Mobildata for vår datter til hun blir litt eldre(begge har arvet mine gamle tlf :-) ).
Men meldingen(e) som lager krøll har blitt sendt som iMessage fra trådløst nett hjemme.

Bulldog123s bilde

Bulldog123

Er det sånn at man MÅ ha de kontaktene med Iphone lagret i kontaktboken som "iphone-nummer" eller har ikke det noe å si?

Har fått det til å fungere tidligere, men nå for jeg bare feilmelding på at meldingen ikke blir sendt gjennom programmet :S

ipodtouchfever

Hva er forskjellen fra imessage..?

T0M

Har testet iMessage siden betaen kom forrige uke og jeg må si jeg er meget fornøyd. Har du f.eks en kjæreste eller et par gode venner som du har mye kontakt med (og de har iOS enheter/Mac´er) er det kjempegreit. Enkelt og oversiktlig.

I tillegg er det greit å koble den opp til facebook- chatten og det er ofte enklere og bedre enn på bruke den chatten som er på facebooks- nettsider.

kurkas bilde

kurka

Nå har jeg lest en del på nettet og prøvd å finne ut hvordan ting må settes opp ("It just works". Ja særlig) for at Mac, iPad og iPhone skal være i synk med meldinger. For øyeblikket har jeg tlf.nr som Caller ID på telefonen og det er mulig det er der problemet er. Meldinger synkroniseres ikke begge veier. Meldinger sendt fra Mac havner på tlf. men ikke omvendt. Jeg har også forsøkt å endre Caller ID til å bli Apple ID, men det fungerer ikke da heller, og det fører også til en ny tråd hos mottaker samt at mottaker må huske om de skal sende melding til tlf eller Apple ID så vidt jeg har skjønt. Siden jeg har samme problem med sync av meldinger til iPad som til Mac så antar jeg det ikke har noe med at Messages er beta, men snarere at hele iMessage konseptet skurrer veldig.

Wavelengths bilde

Wavelength

Det må også legges til at dette er en BETA, og at det er det for en grunn. Den er med andre ord ikke ferdig. Vent til M.Lion slippes til sommern, da fungerer det nok bedre.

kurkas bilde

kurka

Har som nevnt akkurat de samme problemene på iPad (ikke alt synkes), så jeg tror ikke de problemene jeg ser har noe med betaen å gjøre.

Det hadde vært morsomt å få alle meldinger i synk uten å måtte be avsendere huske at de skal sende til min Apple ID istedenfor mitt tlf.nr.

budbringerens bilde

budbringeren

Sender man melding fra messages, og når listen kommer opp for brukeren du skal sende til, velg å sende til mailadressen deres som brukes som id. Da kommer meldingen både til iphone og mac/ipad. Hvis man velger tlf nr kommer det bare frem til iphonen. Jeg har bedt venner om å smse meg på id mailen og ikke tlf nr. Da fungerer det, men dog må man ofte i messages skrive en melding selv før den refresher og henter inn alle meldinger skrevet fra iphonen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai