Tim Cook: Macen er ekstremt viktig

Tim CookApple tok de fleste på senga med dagens annonsering av OS X Mountain Lion, men Apple har planlagt dette i detalj og Tim Cook har gitt et lengre intervju til Wall Street Journal om Macens fremtid.

Cook ser på Macen som ekstremt viktig i Apples fremtid og mener det er naturlig at OS X og iOS nærmer seg for å gi en helhetlig opplevelse på tvers av enheter. Et interessant intverju sett i lys av dagens lansering av OS X Mountain Lion.

Tags:

LCD

Hei

.......Naturlig at OS X og iOS nærmer seg............
Tror ikke de fleste som bruker Mac synes det er dumt
Det masse folk synes er dumt, er at OSX nærmer seg iOS og ikke omvendt

stigzys bilde

stigzy

Synes i grunn at folk overdriver noe voldsomt mye når de kritiserer apple for å gjøre OS X mer likt iOS. Eneste de gjør er å gjøre lion letter og mer oversiktlig. Folk som har en iPhone eller iPad skal lett kunne kjenne igjen programmen og hvordan de fungerer. Du kan fortsatt benytte deg av alle funksjonene som før i lion. Vi får jo bare noe i tillegg til det vi har fra før, så hvorfor klage?

Jeg ser veldig lyst på denne oppdateringen og gleder meg VELDIG til den blir tilgjengelig for alle. Ser mest opp til mirroring på mac, da jeg har savnet det lenge. Har også savnet reminder på mac, men nå kommer jo det, så da er alt løst :) Har stor tro på Tim Cooks syn på fremtiden til Apple.

Vegard-K

Ser fram til å jailbreake Macen min :)

nasty0nes bilde

nasty0ne

2013, ny bok: "Vi som elsket Apple."
Legg merke til presens perfektum.

F91

Elsker macbook pro serien, gir meg en komplett bærbar hvor jobb/skole relaterte stuff fungerer ekstremt bra. Det at de nyttige funksjonene fra iOS overføres til OSx synes jeg er positivt. Hvis det gjøres på en bra måte

bohdi

-> nasty0ne

jepp

T0M

Jeg har humret litt i skjegget over en kommentarer både her og andre steder at Lion ble sluppet fordi dette er veldig etter boka. Noe som før var litt smalt har blitt "kommers" og da blir den eldre garde av fans litt misfornøyd. Man kan forstå fordi det når man kjøper et produkt utgjør merkevaren mye av den oppfattede verdien. Når merkevaren er liten og eksklusiv er kanskje merkevaren mer verdt for mange brukere og den faller dermed i verdi når merket blir veldig utbredt. Det Apple forsøker nå er å ta de mange millionene kundene som har kjøpt iPhone og iPad over på Mac også.

Når det med merkevaret er nevnt så er det jo klart at det mulig også kvaliteten på produktet endrer seg, men den kvaliteten er kanskje i dette tilfellet noe subjektiv. Jeg kan ikke se at det å inkludere en del iOS apps som iMessage, Reminder osv ødelegger noe (det er jo bare å fjerne dem), men for andre er det kanskje dårlig (?).

Til slutt så skal jeg innrømme at jeg synes Lion har vært noe "tung" og med det mener jeg at Mac´en har blitt litt tregere jevnt over. Sjelden alvorlig, men det er de små tingene her og der. Jeg håper at hyppigere oppdateringer fra Apple sin side kan gjøre noe med det.

svanos bilde

svano

Misnøye med retningen Apple tar og fokus på iDingser har ingenting med merkevarebånd å gjøre. Om Apple skal fortsette å dumme ned OS X håper jeg de tilbyr to moduser OS-et kan kjøre i: classic og barnehage.

lifeform

Lenge de klarer rette opp i feilene på ytelse og stabilitet de kom med i Lion, så er alt himmel.

Vurderer seriøst å nedgradere til Snow Leopard rett og slett pga systemet henger så mye og har blitt vesentlig mer buggy (automatisk utlogging av brukerkontoen, programmer som henger og henger osv).

Har 8GB RAM og aller nyeste iMac 27" så burde ikke være så lite tilfredstillende med OSX som det har vært til nå helt siden Lion kom i sommer.

norjaybird

--> svano

Enig i at det burde komme en mulighet for å kjøre MAC i to modus, men er ikke enig i at det er nødvendig å formulere seg så barnslig som du gjør. iOS-brukere er også mennesker med følelser ;-)

Det kunne til og med være lagt opp til en dobbelt boot - OSX eller iOS - med mulighet for å sette opp autoboot for de som er dedikerte fans av det ene eller det andre.

Sånn ville man ha fått en iPAD med tastatur og styreflate (ikke touchskjerm) for de som vil ha det enkelt og en fullverdig MAC for de som føler at det er det rette miljøet.

Tipper det kunne lønne seg å ha dual boot for å kunne starte et lettere OS (iOS) som krever mindre ressurser av systemet - og av det f.eks lengre batterilevetid...

svanos bilde

svano

Det var ikke ment som et angrep på iOS-brukere (jeg er en selv;) ), men jeg syns virkelig en del av de tingene som er gjort i iOS (og som dels funker der) rent visuelt med programmene ser veldig barnslig ut på en Mac. Tenker på ting som at iCal, Addressbook mm prøver å se ut som fysiske objekter. Dette skaper dessuten (i mine øyne i hvert fall) en utrolig rotete helhet når alle programmer skal ha sin "look", noe som blir veldig tydelig når man ikke kjører programmer i fullskjermmodus (noe som for mange programmer bare gir mening på mba 11"/små skjermer). Det er også andre ting enn det visuelle ved 10.7/8 jeg ikke like da..

Leon83s bilde

Leon83

"Macen er ekstremt viktig". Betyr dette at det vil komme ny Mac Pro?

LCD

Hei

Tror nok heller det er en "politisk" utalelse på noe Apple selv ikke synes er "viktig" men ønsker å gi intrykk av at er viktig.....enn så lenge!

eru

Hvorfor skulle Apple ikke se på macen som viktig? Uten macen finnes ingen iOS-apps. Uten macen forsvinner mye av den kulturen Apple har stått for i brorparten av de siste 30 årene.

Regner med de som gnåler om neddumming av OSX knapt har gjort annet i terminal enn å copypaste nyttige kommandoer fra nett.. :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai