Software Update flyttes til Mac App Store

Software Update flyttes til Mac App Store

Siden lanseringen av Mac App Store i Lion har det vært et irritasjonsmoment at programvareoppdateringer ikke er å finne ett og samme sted. Noen vises i «Software Update» eller programvareoppdateringer, andre vises i Mac App Store. I OS X Mountain Lion blir dette samlet.

Det er nettstedet iClarified som har tittet på OS X Mountain Lion betaen og lagt merke til at Apple nå endelig har tatt til fornuft og flyttet alt som har med programvareoppdateringer til ett og samme sted - Mac App Store.

I Mac App Store finner du nå både programvareoppdateringer til programmer du har kjøpt eller lastet ned via Mac App Store og systemoppdateringer, firmwareoppdateringer og andre oppdatereringer Apple normalt har distribuert gjennom «Software Update» i OS X.

Nå gjenstår det bare at Apple lar oss slå sammen våre Apple ID-kontoer.

ameneon

vet ikke om jeg syns det er så flott. Jeg har enda ikke falt helt for mac app store. Sjeldent jeg åpner det for å si det sånn. Har kanskje 3-4 apps som er hentet derfra. Irriterer meg at jeg ikke blir varslet om oppdateringer til disse appene uten å åpne mac app store. Like irriterende er det å måtte taste passordet til apple-kontoen for å laste ned disse...

shakerz

Jeg regner med at man da vil få vite at det updates uten å måtte åpne app store.

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

Er det ikke allerede slik at updates markeres med et rødt, lite tall over ikon for App Store på dock-en da? Tror det, så dette fungerer like så godt.

Wavelengths bilde

Wavelength

For de som ikke har App Store i docken så fungerer ikke det så bra.

dani93

Flytt App Store til docken da..

Wavelengths bilde

Wavelength

Hvorfor skal jeg det? Jeg har akkurat det jeg trenger, ikke noe mer. Tror ikke dette blir noe problem, for det blir garantert en automatisk melding slik det er idag (eller notification systemet i 10.8).

ameneon

det vil nok bli som dere sier, poenget var bare at med dagens funksjonalitet så var ikke dette noe som ga noen umiddelbar gledelig reaksjon. Jeg har app store i dock, men syns det virker som jeg ikke får vite om updates om jeg ikke åpner store...

Gelles bilde

Gelle

Hva er egentlig fordelen med å la oppdateringene være i app store? For Apple er det selvsagt en fordel å få flest mulig potensielle kunder til å venne seg til å bruke app store, men er det noen fordel for oss forbrukere?

vivi

Tror ikke dette blir noe problem :D bare du får oppdatere på enn eller annen måte så er det greit ;)

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

Fordeler/ulemper?

Kom til å tenke på at nedlasting av oppdateringer bli mindre automatiske (i bakgrunnen) med å flytte det til App Store? Altså, et par Mac-er begynte å laste ned oppdateringer for OS X 10.7.3 i bakgrunnen akkurat mens jeg satt i en videokonferanse og var avhengig av hele båndbredden. Hadde foretrukket "manuell" nedlasting av oppdatering.

petrus764s bilde

petrus764

Du velger da det selv, systemvalg - programvareoppdatering. Der setter du både sjekk og eventuell nedlasting manuelt.

LCD

Hei

Problemet med App Store er at den hele tiden ser at det er oppdateringer på andre systemdisker i maskin enn den som maskinen er startet opp fra.
Burde kunne bare se og vise oppdateringer kun fra den disken som er oppstartdisken der og da

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

petrus764: Thank you. Utrolig hvor lite man vet om et system som "bare virker" :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai