Growl lever selv med Mountain Lion

Growl lever selv med Mountain LionEn av de store nye funksjonene i Mountain Lion er introduksjonen av «Notifications» eller notiser på godt norsk. Dette er samme funksjon som vi har hatt i iOS siden versjon 5 og er små «notiser» fra programvare om hva som skjer i bakgrunnen. Det kan være nye e-poster, nye meldinger, et spill eller en bakgrunnsjobb som er ferdig.

Programmet Growl har lenge tilbudt denne funksjonaliteten i OS X og ble sannsynligvis tatt noe på senga over Mountain Lion. Nå lover de at Growl fortsatt vil leve og utvikles videre.

For mange Mac-brukere har Growl lenge vært en sentral del av deres Mac-hverdag. Små notiser som forteller deg om neste sang i iTunes, når nedlastingnen er ferdig eller om en ny e-post har blitt tatt godt i mot. Growl har vært under utvikling lenge og ble nylig oppdatert og tilgjengelig i Mac App Store.

I OS X Mountain Lion har Apple introdusert «Notifications» som ligner ganske mye på Growl. Dette er det samme som «Notifications» på iOS 5 og er en rekke meldinger fra programvare og systemet om ting som har skjedd mens du var vekk eller mens du jobber med noe annet. Som med Growl dukker disse opp i høyre hjørne mens du er ved Macen, men de ligger også tilgjengelig i en «Notifications Sidebar» som er identisk med iOS 5.

Notifications i Mountain Lion

For at en Mac-app skal kunne sende en notis til Apples system, krever Apple at programvaren distribueres gjennom Mac App Store og det er her Growl har sett sitt snitt til å «overleve» selv med en stor konkurrent i Apples nye løsning.

I ett blogginnlegg beskriver Growl at programvaren ikke er død og at Growl nå vil fokusere på applikasjoner som ikke distribueres i Mac App Store. I tillegg trekker Growl også fram at deres notiser vil være lettere å endre slik at du selv bestemmer hva slags informasjon som skal gis notis om.

Growl håper også å kunne integrere seg mot Apples eget system slik at Growl og notisene i OS X Mountain Lion kan leve trygt side om side. Allerede nå finnes det en mulighet for dette gjennom programmet Hiss som integrerer Growl inn i Apples eget «Notification Center»

Growl Hiss

Les mer om hva Growl mener om Apples nye system i deres blogg.

alexo89s bilde

alexo89

De burde fikse slik at sparrow og andre programmer støttes! Derfor jeg bruker gamle gratis varianten. den fungerer!

CMarker

DEt blir for dårlig hvis det er bare mac app store programmer som støttes... mange programmer som lastes ned fra nettet som ikke finnes på app store. (f.eks. Transmission, Vuze, uTorrent eller lignede)

todden

Nettopp lastet ned Growl, men under "programmer" i valgpanelet er det tomt! Betyr det at ingen av de programmene jeg har lastet ned fra Apple støtter Growl? Jeg har lastet ned mange!

DADDYs bilde

DADDY

hva gjør jeg nå ang. growl?

får nyeste versjon til 26,- - eller?

ser det er en drøss med apps som ligger listet under growl i kontrollpanelet:

twitter, handbrake, plex osv.

???

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai