Apple planlegger nytt datasenter

Apple planlegger nytt datasenterApple har allerede bygd og åpnet et gigantisk datasenter i North Carolina som huser blant annet iCloud.

Nå utvider Apple og selskapet har kjøpt eiendom i nærheten av Facebook sitt største datasenter. Eiendommen skal brukes til et nytt «grønt» datasenter - sannsynligvis for iCloud.

iCloud har blitt en stor suksess for Apple og selskapet har for øyeblikket mer enn 100 millioner registrerte brukere av iCloud. iCloud ble offisielt lansert høsten 2011. Til sammenligning har Googles Gmail 350 millioner brukere etter å ha vært tilgjengelig i 7 år.

iCloud tar som kjent backup av våre iOS-enheter og benyttes også for e-post, synkronisering av kontakter og i Mountain Lion vil vi også kunne lagre mange av våre filer der. Dette krever selvsagt svært mye av Apples datasentere og Apple planlegger nå åpenbart å utvide med et nytt stort datasenter.

Apple planlegger nytt datasenter
Bilde fra Apples datasenter i North Carolina

Apple har nemlig kjøpt et stort stykke land i Prineville, Oregon og ifølge KTVZ har selskapet bekreftet at de vil bruke eiendommen til et nytt datasenter. Eiendommen er ikke langt fra Facebook sitt største datasenter og ifølge KTVZ var det Facebook som anbefalte Apple å bygge sitt nye datasenter i samme område.

Apple har også bekreftet at selskapet jobber med å gjøre sitt eksisterende datasenter mer «grønt» ved å bygge et av amerikas største solcelleparker siden av datasenteret. Denne solcelleparken skal levere 20-megawatt med strøm til Apples datasenter og dermed levere «grønn» energi til strømhungrige servere. I tillegg til solcelleparken skal Apple også bygge et 5-megawatt brenselcellesystem.

Via MacRumors

ddybings bilde

ddybing

Bra at de går fram som gode eksempler. De har jo vært ganske opptatt miljø de siste årene.

anserigs

Det er litt vanskeligt å forstå når selskap som Nokia, Microsoft og Google er langt grønnere en Apple hvis en spør Green Peace. Men eg føler ingen av dei andre gjer så mykje på sine server parker eller bruker så mykje tid som det Apple gjer på å bygge produktene meir grønne.

Vegard-K

Her har du en "grønn tabell" :

http://img.gfx.no/979/979374/greenpeace-guide-to-greener-electronics.jpg

1: HP
2: Dell
3: Nokia
4: Apple

admins bilde

admin

Problemet med Greenpeace sin rangering er at den inkluderer hva selskapene har sagt de «skal» gjøre i fremtiden, men ikke nødvendigvis har gjort.

Apple er, som kjent, ikke gla i å dele planer om framtiden og gir sjeldent informasjon om hva selskapet skal gjøre neste år. Apple rangeres dermed utifra hva de har gjort i dag og trekkes for at de ikke har offentliggjort planer for hva de skal gjøre de neste årene med tanke på miljø, reduksjon av skadelige stoffer osv.

Når Apple har så mye penger på bok som i dag, kan vi bare håpe at de vil investere dette i miljøvennlig teknologi både i produksjon og drift av sine tjenester. Solcelleparken er et godt steg i riktig retning, men håper vi får se vesentlig mer.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai