På innsiden av Foxconn

På innsiden av FoxconnApple har i det siste måtte tåle en del kritikk for hvordan Foxconn, selskapet som produserer mange av Apples produkter, håndterer produksjonen. Foxconn produserer blant annet iPad og iPhone fra Apple og produkter fra Dell, Amazon, Sony, HP og de fleste andre store selskapene i elektronikkindustrien. Foxconn har over 1 million mennesker ansatt, men lite vites allikvel om «innsiden» av Foxconns fabrikker.

Nå har Apple invitert inn ABC News for å dokumentere innsiden av Apples fabrikker i dokumentaren «iFactory» som ble vist på amerikansk TV i går.

Dokumentaren er laget av ABC og deres besøk hos Foxconn sammenfaller med Apples invitasjon av Fair Labor Association for uavhengige inspeksjon av fabrikkene til Foxconn.

I dokumentaren får vi se hvordan mange av Apples produkter produseres og hvordan Fair Labor Association jobber for å inspisere fabrikkene til Foxconn. En rekke interessante ting rundt produksjonen avdekkes - blant annet ser vi at det tar hele 141 steg å produsere en iPhone og det meste av produksjonen gjøres for hånd.

Dokumentaren avdekker ifølge ABC ingen grove overtramp i produksjonen til Foxconn, men ABC skal følge opp evalueringen som Fair Labor Association gjør ettersom deres arbeid går mer i dybden enn hva en slik dokumentar gjøres.

Klippene vi videoen over er deler av dokumentaren som ble sendt i går.

Tags:
ddybings bilde

ddybing

Noen som vet om denne dokumentaren kommer til norsk TV?

rattata12s bilde

rattata12

Kommer vel ut på nettet etterhvert vil jeg tro (Torrent, megavideo etc).

Toaks bilde

Toak

Utrolig interessant! Noen som har del 2? Fant ikke denne på YouTube...

Daniels bilde

Daniel

Fant på YouTube: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hLuPtMvvwA0

oisann

Kunne godt tenkt meg å se denne... Finner den ikke på nettet.. :-/
YouTube-sjiten vekker ikke akkurat min interesse.. Jeg vil se hele - uten å klikke på fire videoer og måtte søke meg rundt..

linnmanns bilde

linnmann

Er det bare mig som lurer på hvordan de får et reelt bilde af hvordan det er på fabrikken når kameraerne ikke snurrer? Håber der bliver brukt skjulte kameraer, ellers bliver det jo bare en gang iPropaganda...

Toaks bilde

Toak

Okei, jeg skjønte nå at det ikke var noen del 2.. Sendingen varte jo egentlig i en halvtime, men etter kutting av reklame ble det visst bare 15 minutter. Glad jeg ikke levere i USA med all den reklamen!

Men når de først var der, syns jeg de kunne laget en litt lenger og dyptgående dokumentar! Veldig interessant

oisann: YouTube-shiten er hele greien i én video...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai