Offisiell Apple Store i Sverige er bekreftet

Offisiell Apple Store i Sverige er bekreftet

Apple åpner nå titt og ofte sine egne offisiell butikker over hele verden, men skandinavia har foreløpig ikke fått en egen Apple-butikk. Ryktene har gått om at Stockholm er stedet for Apples første butikk og mye blitt indirekte bekreftet. Nå har Apple selv bekreftet at Sverige får en butikk.

Bekreftelsen kommer gjennom at Apple nå har åpnet et eget svensk nettsted om mulighetene å jobbe i en Apple Store, samtidig som de har utlyst en rekke stillinger relatert til Apple Store i Sverige. Stillingene er alt fra butikkmedarbeider til butikksjef i Apple Store i Sverige og det er dermed åpenbart at Apple åpner butikk i Sverige.

De har derimot ikke bekreftet hvor i Sverige butikken skal ligge, men det ville overraske om det var noe annet sted enn Stockholm.

Her i Norge har Apple foreløpig ikke vist noe tegn til å ville åpne egne butikker, men Apples popularitet har vokst voldsomt de siste årene og dette gjør en lokal Apple-butikk også mulig i Oslo. Apples norske hovedkvarter flyttet nylig fra Lysaker inn til sentrum av Oslo, nærmere bestemt Fridtjof Nansens Plass.

Om dette har noe med en potensiell Apple butikk i Oslo eller et generelt behov for større og finere lokaler vites ikke, men vi kan jo alltids håpe at også Norge får en offisiell Apple-butikk.

CMarker

Billigere morro for oss da :)

Traktors bilde

Traktor

Hvorfor skulle det bli billigere for oss? Regner med du tenker på nordmenn.
Du vet at apple produktene ikke koster det samme i norske og svenske kroner? I og med at prisen er avhengig av dollar kursen.
For eks, billigste iphone 4s koster 5795 SEK, med dagens kurs tilsvarer det 4913 NOK, altså 23 NOK mer en det den koster i Norge. Så det er lite å spare der...

CMarker

stemmer :) glemte det

FHM

Men uansett så blir det ganske gøy om vi skulle få en apple butikk i Norge. Men det dumme er at jeg desverre ikke bor ii Oslo :P

Ragonix

Eh.. Hva er forskjellen på en "Offisiell Apple Store" og de eplebutikkene vi allerede har i landet?

iKarlsens bilde

iKarlsen

Det er vanskelig å si Ragonix, men personlig vil jeg tippe det er to ting som kan være merkbart. Det første er de ansatte, det blir antakelig høyere kunnskapskrav til nyansettelser i en Apple Store enn i en autorisert butikk. Det andre jeg tror kan være aktuelt er et vesentlig høyere kvantum ved nylanseringer, og stort sett lagerbeholdning på de aller fleste produkter til enhver tid.

admins bilde

admin

I tillegg kommer ting som Genius Bar, daglige undervisningssesjoner, support/reparasjon direkte i butikken og muligheten for å boooke en time med en spesialist hvis du trenger hjelp til noe.

Apple Store fører også en del produkter som ikke eplebutikkene normalt har, eksempelvis iPhone uten abonnement.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

iKarlsen: Jeg vil si meg enig, men vil modifisere det første punktet til "evne til å pugge Apple-scripts for demonstrasjon og presentasjon av produkter". Praksiskunnskap (workarounds) er ikke så viktig, det viktige for Apple er å kunne holde seg til presentasjonsmalene og standard-responsene.

Men genius bar er jo genialt da. Om du klarer å stå imot AppleCare-presset de fører.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai