Apple tvunget til å fjerne iCloud-synkronisering

Apple tvunget til å fjerne iCloud-synkroniseringApple har blitt tvunget til å fjerne iCloud-synkroniseringsfunksjonalitet etter en rettsak mellom Motorola og Apple i tyskland. Apple tapte saken og har nå fjernet støtten for iCloud-synkronisering - heldigvis bare i Tyskland enn så lenge.

Etter en tysk dom tidligere denne måneden anses det at Apples synkroniseringstjenester i iCloud bryter et patent som Motorola (og snart Google) er eiere av. Motorolas patent har navnet «Multiple Pager Status Synchronization System and Method» og stammer helt tilbake fra 1995 når Motorola utviklet personsøkere. Patentet beskriver hvordan man kan «pushe» meldinger til personsøkere og det er dette patentet Motorola/Google bruker på Apple.

Motorola har vunnet første runde og selv om dommen ikke er endelig, har Apple fjernet muligheten for iCloud-synkronisering av e-post, kalendere og kontakter i Tyskland inntil dommen er anket videre.

Apple på sin side beskriver Motorolas patent som ugyldig og selskapet jobber for å gjøre dette patentet ugyldig for å kunne igjen gjenninnføre iCloud-synkronisering i Tyskland. Om Apple vil fjerne iCloud-synkronisering fra andre land vites foreløpig ikke, ei heller om Motorola/Google vil følge opp denne rettsaken i flere land.

Både Microsoft og Apple har omtrent samtidig klaget inn Motorola/Google for EU for brudd på FRAND-prinsippene (fair, reasonable, and non-discriminatory terms). FRAND-prinsippene skal sørge for at selskaper skal kunne lisensiere viktige standardpatenter under like vilkår. Disse prinsippene er viktige for at teknologi som Wifi, 3G, Bluetooth, GPS osv. skal kunne benyttes uten at et selskap skal blokkere konkurrentens produkter. I tillegg til Motorola, har Apple også klaget inn Samsung for brudd på FRAND-prinsippene.

I saken hvor Microsoft og Apple har klaget inn Motorola/Google gjelder det bruk av essensielle H.264-patenter. Både Apple, Microsoft og en rekke andre selskaper har viktige H.264-patenter, men disse lisensieres ut etter FRAND-prinsippene til alle selskaper som ønsker å benytte H.264. H.264 består av hele 2300 patenter som alle lisensieres ut under FRAND-prinsippene - dvs. til en fornuftig pris.

Ifølge Microsoft koster det for eksempel kun $0.02 per datamaskin å lisensiere alle disse 2300 patentene for å kunne bruke H.264 i ditt produkt. Det er derimot ett unntak og det er Motorola/Google.

Motorola/Google krever nå nemlig hele 2.25% av verdien av produktet som selges for å lisensiere bort sine H.264-patenter. Motorola/Google bryter dermed FRAND-prinsippene ved å kreve en urimelig sum for essensielle patenter.

Microsoft har skrevet et interessant blogginnlegg om Google og Motorolas forsøk på å sabotere webvideo og FRAND-prinsippene for å gå etter deres argeste konkurrenter - Apple og Microsoft.

Til sammenligning har sakene Apple har ført mot Samsung, Motorola og HTC vært fokusert rundt spesielle funskjoner som Apple har implementert i sine produkter som ikke dekkes av FRAND-prinsippene.

Via The Verge

EmmernMes bilde

EmmernMe

Google begynner å skremme meg. Først det nye Privacy-tullet deres, så dette? Hva skal verden bli hvis alle skal tjene penger på absolutt alt?

T0M

Kjapt spørsmål: Jeg regner med at dette bare gjelder folk med tyske Apple- ID? Har norsk ID og bor i Tyskland, men regner med at går greit?

admins bilde

admin

@T0M

Ser ut til å være tyske Apple IDer enn så lenge.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai