Slik får du to harddisker i en iMac

Slik får du to harddisker i en iMacHar du en av de nye iMacene som ble lansert i 2011? Da viste du kanskje at det er mulig å ha to interne harddisker i en og samme iMac? Dessverre er dette noe du må bestille når du kjøper iMacen og Apple tilbyr ikke etterinstallering, men nå har våre venner i iFixit laget en løsning.

iFixits nye pakke gjør det mulig å etterinstallere en 2.5" SSD eller vanlig disk i iMac 21.5" og iMac 27"

Når Apple slapp den «nye» iMacen i fjor gjorde de det også mulig å bestille maskinen med en SSD i tillegg til den vanlige harddisken. Dette valget får man kun når man bestille maskinen fra Apple og Apple tilbyr ikke noen måte å etterinstallere dette, men plassen er der - uavhengig om du bestiller med eller uten.

Dette har iFixit nå gjort noe med og har nettopp introdusert en oppgraderingspakke til iMac 27" og iMac 21.5" som gjør det mulig å installere en SSD i plassen Apple har gjort tilgjengelig for dette.

Slik får du to harddisker i en iMac

Pakken koster $69.95 og inkluderer SATA-kabler, festesystem for disken og verktøy for å gjøre det hele mulig. På en iMac innvolverer dette å fjerne skjermen og skru en god del av maskinen fra hverandre. Er du teknisk kyndig får du dette til, men du må være oppmerksom på at garantien din vil ryke med en slik oppdatering.

Å legge en SSD i en iMac vil gi deg en stor ytelsesforbedring og vi anbefaler at man installerer OS X på SSDen og heller bruker den andre interne disken til lagring av dine store filer som iTunes-bibliotek, iPhoto-bibliotek osv.

Du finner mer informasjon om produktet hos iFixit.

Tags:
Houd.inis bilde

Houd.ini

70$? De vet virkelig å ta seg betalt.

Sandman

Noen som har tips på SSD som passer i en 27" i Mac 3,4?

premium2006s bilde

premium2006

Kingston hyperx kan anbefales på det sterkeste. Den er litt dyrere enn de fleste andre, men det er også en av de beste ssd diskene på markedet pr. idag.

pushits bilde

pushit

Gjelder dette for mid 2010-maskiner også?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai