Apple legger ned iWork.com

Apple legger ned iWork.comApple kunngjorde i helgen at de vil legge ned tjenesten iWork.com som selskapet lanserte i 2009. iWork.com kom aldri ut av «beta» og virket aldri å være et fokusområde for Apple. Nå har selskapet trukket ut pluggen og brukere som benytter iWork.com har til 31. juli å laste ned sine dokumenter.

Tjenesten som ble lansert sammen med en ny versjon av iWork i 2009 tok aldri av og manglet åpenbart Apples vilje til å forbedre. iCloud er Apples nye satsningsområde hva gjelder webtjenester og iCloud har også funksjonalitet for iWork bygget inn. Denne funksjonaliteten er dog mer som en lagringsplass for dokumenter på tvers av iPhone, iPad og iWork på Macen. Ifølge Apple lagrer de allerede over 40 millioner iWork-dokumenter i iCloud.

Deling av dokumenter og visning av dokumenter over nettleseren var litt av målet med iWork.com og dette er en funsksjon iCloud foreløpig mangler. Vi skal vel ikke utelukke at det og dette er noe Apple vil inkludere i iCloud etterhvert.

Apple har følgende å si om stengingen:

Dear iWork.com user,

Thanks for participating in the iWork.com public beta.

Last year, we launched iCloud, a service that stores your music, photos, documents, and more and wirelessly pushes them to all your devices. Today, there are already over 40 million documents stored on iCloud by millions of iWork customers. Learn more about iCloud.

With a new way to share iWork documents between your devices using iCloud, the iWork.com public beta service will no longer be available. As of July 31, 2012, you will no longer be able to access your documents on the iWork.com site or view them on the web.

We recommend that you sign in to iWork.com before July 31, 2012, and download all your documents to your computer. For detailed instructions on how to save a copy of your documents on your computer, read this support article at Apple.com.

Sincerely,
The iWork team

Som bruker av iWork.com har du til 31. juli i år på å ta dokumentene ut av tjenesten og lagre dem på iCloud.com.

Brukte du iWork.com?

Tags:
akiras bilde

akira

Denne tjenesen gjorde at en kunne dele dokumenter på tvers uansett om de hadde iwork, office eller ingen av delene. Kan ikke se at iCloud erstatter dette:(

admins bilde

admin

@akira

Foreløpig gjør ikke iCloud det nei.

ddybings bilde

ddybing

Jeg brukte denne tjenesten mye, men etter at iCloud kom har jeg ikke fått logget inn(får beskjed om at det er feil brukernavn og passord). Heldigvis har jeg ingen viktige dokumenter der.

Halion51s bilde

Halion51

Dette var jo litt dårlig nytt.....bruker denne tjenesten endel..... :-/

LCD

hei

Apple er noen ganger som et lite barn når det kommer til å gå lei av ting
Noen kaller det fremskritt...jeg kaller det dårlig planlegging når funksjoner og ting fjernes eller forandres for fort og i mange tilfeller tilsynelatende halvferdige produkter
Veldig mye som Apple ikke har gjort ferdig de sise årene.... før de hopper neste tog eller kutter det helt ut for noe annet isteden
En dag blir det sikkert bedre, får vi håpe, når Apple har fått prøvd seg ferdig!

Leste et sted på nettet for en tid tilbake om Apple og deres jag etter nye ting og samtidig raske fjerning av tilsynelatende greie funksjoner,hardware og software
Det ble påstått der at Apple er så opphengt i hvor mange som bruker hva, eller benytter seg av hva og hvilken fuksjoner som blir brukt for å få tak i den store brukermassen
Resten av brukere siles da enkelt ut og blir lite viktig for å kun å beholde den store mengden
Med andre ord... er du ikke innenfor A4 ramma må du forandre deg
Bliren veldig kommunistisk tanke hvor alle og alt blir like
Så da er sikkert iWork funksjonen lite brukt...vekk!!! sikkert da også iWeb...etc..Vekk!!
Og så videre..

ddybings bilde

ddybing

@LCD
Apple har jo allerede iCloud som erstatter iWork, og som er mye bedre synes jeg, da med b.la synkronisering av enheter og slikt.

admins bilde

admin

Problemet er nok heller at både iWeb og iWork.com var dårlige produkter fra Apple. Dårlige produkter lever sjeldent lenge, selv ikke når det er fra Apple.

ddybings bilde

ddybing

Jeg synes iWeb var et svært godt produkt.

akiras bilde

akira

@LCD
Apple har jo allerede iCloud som erstatter iWork, og som er mye bedre synes jeg, da med b.la synkronisering av enheter og slikt.

iwork hadde en veldig viktig engenskap, det at en kunne laste opp og dele et dokument hvor andre kunne fritt velge å laste ned i office format, iwork format eller pdf. Nå har de gjort det alt for tungvint benytte seg av iwork pakken når "alle" rundt deg bruker office.

synkroniseringen i iCloud er ok (det finnes mange andre bedre tjenester) men det er på ingen måten en erstatter for iwork.com

Problemet er nok heller at både iWeb og iWork.com var dårlige produkter fra Apple. Dårlige produkter lever sjeldent lenge, selv ikke når det er fra Apple.

skal ikke uttale meg om iweb, men iwork.com var en tjeneste som gjorde det den lovet! Og den gjorde det knirkefritt og uten problemer. Så kan ikke forstå at noen kan kalle den et dårlig produkt?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai