MacBook Air 15" klar i april?

MacBook Air 15 klar i aprilEt av årets heteste rykter på Mac-fronten er at Apple planlegger å lansere en større MacBook Air som skal være et lettere alternativ til MacBook Pro. Ryktene har vi hørt en stund, men nå skal informasjonen ha lekket ut til produsenter av ekstrautstyr som hevder at april er datoen MacBook Pro får seriøs konkurranse.

Det er nettstedet Electricpig som har pratet med en produsent av ekstrautstyr til Mac som er kilden til de seneste ryktene. Produsenten ønsker, av åpenbare grunner, å være anonym, men hevder at Apples MacBook Air-linje blir utvidet med en storebror som har en 15" skjerm.

Den nye modellen, skal som de andre MacBook Air-maskinene, ikke ha en optisk stasjon og utelukkende benytte SSD som lagringsmedie. Ifølge Electricpig kom utsagnet fra en premium produsent av ekstrautstyr og det er langt fra første gang slike leverandører har fått forhåndsinformasjon om nye produktlanseringer.

Dreper Apple MacBook Pro?

Det store spørsmålet er om Apple vil fortsette å produsere en MacBook Pro på 15" eller om Pro-modellen vil fases ut til fordel for kun en 17" modell. Salget av MacBook Air har skutt i været etter de siste oppdateringene og Apple har selv ved flere anledninger sagt at MacBook Air er «fremtidens» bærbare.

Om dette innebærer at Apple vil fase ut 13" og 15" MacBook Pro blir ikke noe mer enn spekulasjon, men foreløpig kan ikke MacBook Air-serien matche Pro-serien hva gjelder ytelse. Samtidig har Thunderbolt åpnet for såpass mange nye muligheter og det er nå for eksempel mulig med eksterne grafikkkort over Thunderbolt.

Samtidig må man ikke glemme at Apple faset ut MacBook (plast) for MacBook Air og MacBook Pro fyller fortsatt mange bruksområder som rett og slett ikke kan gjøres med en relativt svak MacBook Pro.

alexo89s bilde

alexo89

Trur dere det kommer en ny 13" versjon å?

petrus764s bilde

petrus764

Det kommer en oppgradert 11" og 15" ja, det gjør det hvert år. Men oppdateringen blir tvilsomt av større grad, kanskje mulighet for 8gb ram, ellers blir det nok bare en oppdatering til intels nyeste ivy bridge-arkitektur som forøvrig støtter USB3.

alexo89s bilde

alexo89

Skal få ny maskin fra jobben snart. lurer på om jeg skal be om å vente til april. så jeg får nye versjonen. kanskje større harddisk?

macsams bilde

macsam

"Samtidig må man ikke glemme at Apple faset ut MacBook (plast) for MacBook Air"- hvis jeg husker riktig eksisterte hvit MB en god stund side om side med MBA?!

"og MacBook Pro fyller fortsatt mange bruksområder som rett og slett ikke kan gjøres med en relativt svak MacBook Pro."- Hva mener man så her?

svanos bilde

svano

@macsam "fase ut" betyr vel streng tatt at det er overlapp, at man ikke kutter tvert. Den andre setningen får vi vel anta er en skrivefeil og at det andre tilfellet av MBP skulle vært MBA.

macsams bilde

macsam

@svano Kjøper den :-D

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Dette blir spennende :)
Det blir nok en oppgradering fra 13" Macbook Air til 15" MacBook Air på meg hvis denne skulle komme :)
Men jeg er litt spent på spesifikasjonene op prisen. jeg vil vel forvente noe lignene dette om den koster 15'000kr.

1.7 GHz quad-core eller 2,5 GHz dual-core Intel Evy Bridge Core i5

4GB 1333MHz ram (up to 8GB)
256GB Solid State Drive (up to 512GB)
Intel HD Graphics 3000 384MB
AMD Radeon HD 6750M with 512MB GDDR5
Built-in battery (7 hours)

macsams bilde

macsam

Fine specs det, ja.

petrus764s bilde

petrus764

Skal få ny maskin fra jobben snart. lurer på om jeg skal be om å vente til april. så jeg får nye versjonen. kanskje større harddisk?

Ikke forvent Ivy Bridge-oppdatert MBA i april, Intel har vel sagt tidligst juni og datoen blir hele tiden utsatt.

Kan bli større SSD men jeg tviler, 512GB SSD er svindyrt.

krsk0

Jeg ønsker dette velkommen, men ikke før man klarer å lage "kraftige nok" komponenter til den, tenker da spessielt på GPU.

SRD

@KlodrikMcKr: Tviler sterkt på at de får et så kraftig skjermkort inn i en så tynn maskin.

petrus764s bilde

petrus764

Det blir ikke dedikert skjermkort i Air, no way. Men Ivy Bridge kommer med oppdatert Intel-grafikk, Sandy Bridge har HD300, Ivy Brdige har HD4000 som er vesentlig bedre enn forgjengeren.

ggt667s bilde

ggt667

Gleder meg som et barn.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai