Hva skal Apple gjøre med 100 milliarder dollar?

Hva skal Apple gjøre 100 milliarder dollar?Apple gjør det så godt for tiden at de har et merkelig «problem» - de har rett og slett for mye penger på bok. I skrivende stund har selskapet over 100 milliarder dollar (ca 575 milliarder norske kroner) tilgjengelig.

Aksjemarkedet har lenge etterspurt Apples planer for den stadig voksende lommeboka til Apple er og i dag har selskapet innkalt til pressekonferanse for å avklare.

Klokka 14:00 i dag vil Apple-sjefen Tim Cook og Peter Oppenheimer, Apples CFO, holde en pressekonferanse hvor temaet blir Apples stadig voksende kontantreserve. Pressekonferansen vil streames hos Apple (kun lyd) fra klokken 14:00.

Det vites ikke hva Apple planlegger å fortelle aksjemarkedet, men det spekuleres i om det enten er utbetaling av aksjeutbytte eller tilbakekjøp av aksjer. Begge deler har aksjonærer etterspurt i flere år, men Apple har ikke gjort dette.

En slik pressekonferanse har selvsagt også satt ryktebørsen i spinn og det spekuleres i om Apple planlegger å kjøpe opp noen større selskaper for å sikre seg underleverandører eller andre nøkkelselskaper. Apple har de siste årene kjøpt en rekke selskaper, men dette er stort sett mindre selskaper og det største oppkjøpet var fjorårets kjøp av Anobit til 500 millioner dollar - småpenger i Apple-sammenheng.

Diskusjonen rundt oppkjøpskandidater har vært alt fra Twitter til deler av Samsung, men det er lite sannsynlig. Apple har ingen historie i å kjøpe opp store selskaper. Hva Apple vil bruke pengene på hører vi klokken 14:00 hos Apple.

Hva synes du Apple burde gjøre med 100 milliarder dollar?

Ketle

De kan skru ned prisene litt og ta rotta på alle i PC-verdenen.

lmh1

Det de kan gjøre?

Bruke pengene på å gjøre Mac Pro til en suksess?
Altså poengløst å bygge en pc når Mac Pro blir ultimate spillmaskin og videoredigeringmaskin til 15 000 kr. Riktignok med 2x HD 7970 i crossfire og Xeon E7-2870.

Altså seriøst, apple har jo hold på så lenge men makan til spillutvalg skal man lete lenge etter, også operativsystemet er kun enkel i bruk ikke noe mere en windows 8.

petrus764s bilde

petrus764

Forhåpentligvis noe som kommer forbrukere eller arbeidere til gode, oppkjøp av bedrifter, R&D, høyere lønninger for ansatte i Asia, lavere priser for forbrukerne (lavere marginer) etc.

Håper de ikke velger å bare utbetale mye av pengene til aksjeholdere, vil de ha penger får de heller selge aksjene.

lmh1

Jeg håper også forbrukerne vil komme tilgode for dette. Men har mine tvil.

Men må innrømme jeg frykter enten lederlønn eller Apple ansatte som blir positivt belønnet her. For mannen i gaten kan prisene fint stige yttligere.

Vi har jo boligmarkedet som et god eksempel, så sant det er behov kan man alltid øke prisene litt.

Men vi håper på det beste, selv om jeg tror apple velger å kjøpe firmaer og bruke ennå mere pengene på patenter.

foffster

Det er vel å drømme, men tenk om et så stort selskap hadde brukt deler av kontantene til å gjøre noe godt for verden - nasjonalt eller globalt. De kan jo alene få slutt på hungersnød og fattigdom. Nei, jeg tuller ikke.

lmh1

Jeg syns ikke apple skal gi alle pengene til redd barna eller ligdende orginasjoner.
Kanskje 3-4% går greit, men jeg syns de burde utvikle produktene dems.

Hele problemet med både hackintosh miljøet er en konsikvens fordi apple ikke hører på oss forbrukere, så sant ting er mulig kan det gå.

Eller hva syns dere andre her?

TheX

"Ladies and gentlemen, we are going to Mars."

LCD

Tipper det blir en liten utbetaling
Antagelig historiens største aksjeutbetaling
Tim Cook sitter selv på en haug med aksjer og ønsker sikert som mange aksjeiere litt lommepenger

svanos bilde

svano

Apple har ikke for vane å betale ut aksjeutbytte og det er vel ikke langt unna 20 år siden de har gjort noe sånt. Håper de bruker pengene til å utvikle selskapet videre. Aksjeeiere som har vært med en stund kan evt. sikre seg en god fortjeneste på investeringen sin ved å selge aksjer.

petrus764s bilde

petrus764

http://www.theverge.com/2012/3/19/2884043/apple-stock-buyback-dividend

Truls Waage

Jeg tror at de på sikt kommer til å fase ut Intel prosessorene med noe hjemmesnikra :-)

petrus764s bilde

petrus764

Det skjer nok aldri, ARM er flott på mobile enheter, men x86 har kommet for å bli på stasjonære enheter. Alt av programvare må omskrives og kompileres på nytt for ARM.

I tillegg er x86 bedre på ytelse når det gjelder ren maskinkraft og Apple har et veldig tett samarbeid med Intel, det var en grunn til at de gikk bort fra PPC og over til Intel for et par år siden.

Jeg har ingen tro på en overgang til ARM i Macbooks, iMacs og Mac Pros, da kan Apple like godt legge ned hele OSX og kjøre iOS og iPad til de går konk.

Det er heller ikke noe som tyder på at Apple kommer til å gå over til ARM i desktop-segmentet. Laptops og stasjonære er ikke tablets og mobiltelefoner.

Truls Waage

Nå er det ikke bare et par år siden, men faktisk 6 år siden :-)

Allerede i 2000 lagde Apple Mac OS X for både PPC og Intel, just in case. Det sier jo noe om hvor ressursterke og kompetente de er. Steve Jobs sa jo også i selvbiografien sin at Apple gjerne også ville kontrollert alle delene i Mac'ene.

Om det skjer om 2 år, eller 6 år, så tror jeg det kommer til å skje en dag. Evt. kjøper Apple AMD og snur hele bedriften på hodet... hehe. På en eller annen måte tror jeg det skjer.

petrus764s bilde

petrus764


Allerede i 2000 lagde Apple Mac OS X for både PPC og Intel, just in case. Det sier jo noe om hvor ressursterke og kompetente de er.

Å kompilere koden sin for både PPC og x86 når man har det i tankene mens man skriver koden er ikke noen heksekunst, man har også sikkert en ARM-versjon, men det endrer ingenting. ARM er fremdeles dårligere på ytelse, ikke 64-bit og all annen programvare og drivere må omskrives. Apple brukte 6 år på å skrive iTunes i full cocoa, Adobe skrev om hele Adobe CS5.5 til cocoa, hvis du tror utviklere gidder slike massive jobber igjen når det ikke er noen gevinst tar du nok feil.

Hvis Apple går over til full ARM-design på sine maskiner mister de ytelse, utviklere og brukere. Det er dermed ingen gevinst å hente der i gården. De har et eget ARM-system kalt iOS og det vil nok forbli sånn i all overskuelig fremtid.

Herman1

lage verdens største Mac

Hilsen

lmh1

Snakket ikke apple om å lage en bil for en stund siden?

Kanskje de også klarer å lage en batteridrevet bil som klarer 30 000 mil på kun 1 ladning?
I så fall er det en stor miljøgevinst på det også. Kanskje også sukkerdrevet bil?

mradrian556

Produsere en Smart TV, som er smartere og bedre enn samsung sin :D

anserigs

De kunne brukt pengene på å kjøpe AMD for å øke presset på Intel. Eventuelt senket prisen litt på iMac og Mac Pro. Betalt spillutviklere til å eksklusivt lage titler til Mac først sånn at OS X fikk et overtak og kanskje meir og bedre for gamere.

Mars

jeg overlater alle økonomiske avgjørelser til apple. ser ut som om de vet hva de gjør - eller hva?

anserigs

Eg trur dette er etter mykje press ifrå aksjonærene Apple nå velger å betale ut utbytte. Spør en meg burde dei heller la det komme forbrukeren til gode en grådige aksjonærer!!

MacLets bilde

MacLet

Ser det er en del som kommenterer Apples mulighet til å kapre stadig drastisk større markedsandeler. Men er dette noe som vil tjene oss forbrukere? Ja, det er kult å være tilhenger av et stadig fremadstormende selskap. Men hva med sikkerhet? Hvor mye sikrere er Mac OSX enn Windows? Virusene som til tider herjer, trojaner osv, er vel laget av ganske flinke mennesker. Om markedsandelen glir over til Apple sin fordel, så vil vel disse flinke menneskene konsentrere seg mer om å produsere malware til Appleenheter, eller?
Kommer ikke mye av tryggheten vår av at det rett og slett ikke er like interessant og produsere malware for apple?

Sivert

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai