Kopier Blu-ray og DVD til MKV med MakeMKV

MakeMKVHvis man ønsker å kopiere DVD filmer til Macen når man for eksempel skal ut på reise, har man en god del alternativer. Verktøy som Handbrake kopierer og komprimerer film fra DVDen til en rekke formater, deriblant H264.

Skal du kopiere en Blu-ray har du få valg og førstevalget MakeMKV er faktisk også veldig praktisk for oss som kun har DVD-spiller i Macen.

MakeMKV er et velkjent program for de av dere som har benyttet PC til ripping av DVDer og Blu-ray til MKV-formatet. Programmet har nylig kommet til OS X og gjør egentlig kun en eneste ting - kopierer DVDer og Blu-ray til MKV-formatet uten noen form for endring av formatet.

MKV er et såkalt containerformat som kan inneholde en rekke forskjellige videoformat, deriblant H.264 (eller den åpne kildekode varianten av H.264 som ofte kalles x264) og MPEG2 som er det DVDer din inneholder. MakeMKV tar innholdet i DVDen eller Blu-ray og kopierer denne over til harddisken i MKV-formatet med undertekster, kapitler og alt annet innhold.

MakeMKV

Programmet gjør ingen form for konvertering eller formatendring og bruker dermed ikke lengre tid enn hva det normalt tar å kopiere en DVD til harddisken. MakeMKV håndterer DVDer og Blu-ray med en rekke forskjellige kopibeskyttelser og foreløpig har den tatt unna flere disker som ikke Handbrake selv likte.

MakeMKV

Programmet er en åpenbar port fra Windows-verden og får ikke mange poeng for stil eller brukervennlighet, men den gjør jobben overraskende godt. MKV-filer blir det av alt vi har kastet på den av DVDer og har du en Blu-ray spiller til Macen din er dette et veldig godt valg for å kopiere dine filmer til harddisken.

Programmet er åpen kildekode og helt gratis. Du kan laste ned fra MakeMKV.com.

Tags:
Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Er det mange av dere som komprimerer video med laptop? Vifta durer på maks i flere timer, jeg bruker heller windows maskinen min.

geagle

MakeMKV er verken nytt på mac eller gratis. Det er gratis i 30 dager bare.

et tips: Kjør alltid MakeMKV rett fra DMG filen og unmount den når du er ferdig, så går ikke prøveperioden ut.

FrankDrebin

Sjekk også ut DVDFab: http://www.dvdfab.com Det er riktignok ikke gratis, men utrolig bra program som knekker alt av kopisperrer på DVD og Blu-ray. Er vel det eneste programmet som takler Cinavia kopibeskyttelse.
Har brukt det i flere år på PC'n og kjøpte det også til Mac'en da det kom i Macversjon for noen mnd. siden.

Om man kjøper AllinOneversjonen kan man konvertere til stort sett alle format evt. brenne til Blu-ray og DVD. Anbefales!

AndSko

Ok, om jeg har forstått artikkelen rett kan jeg bare putte Blu-Ray disk inn i iMac'ens DVD-spiller (ikke Blu-Ray) og bruke MakeMKV for å rippe den?

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Nei! Du må ha Blu-ray spiller.

TorgeirWM

Noen som kan anbefale en god ekstern Blu-Ray spiller til MacBook Pro som kan brukes med MakeMKV (evt. DVDFab) og som kan kjøpes i norske nettbutikker?

svars bilde

svar

DVDFab har en [url=http://www.dvdfab.com/hd-decrypter-for-mac.htm">gratis decrypter også.

FrankDrebin

Plextor regnes vel som noe av det bedre. Jeg har Plextor PX-LB950UE som er utrolig rask. Ripper en Blu-ray film dobbelt så raskt som min andre Blu-ray brenner, en LG SuperMultiBlue intern. Jeg bruker den normalt til min PC, men har testet den flere ganger på Mac'en sammen med DVDFab, og den funker fint både til ripping og brenning.

Den kostet 1599,-

Kan samtidig nevne at det nå er mulig å få BD-R plater til under kr 10,-

steinmbs bilde

steinmb

Etter å ha bodd i USA, Norge og New Zeland har jeg en samling DVD og BR plater fra forskjellige regioner. Takler de nevnte Plextor denne utfordringen?

FrankDrebin

Jeg har ikke prøvd med noe annet enn Blu-ray Region B på Plextoren. Men jeg er rimelig sikker på at det går med andre regioner også. Det er vel heller rippeprogrammet det står på. Jeg bruker DVDFab og det tror jeg takler alle regioner.
Uansett er det vel slik at man på DVD og Blu-ray rommer kan bytte region intill 5 ganger.

anserigs

Er det sånn at en kan bruke dei filene en får ut av MakeMKV til AppleTV eller må en gjere om på dette ein gong til då??

steinmbs bilde

steinmb

Sjekket Plextor PX-LB950UE og den er RPC2, dvs. at regionssperren ligger i firmwaren til spilleren og det ser ikke ut til å eksistere en RPC1 versjon av den. Mao. den er no ubrukelig DRM møl. Får kikke videre etter en mere vennlig spiller.

geagle

Kan anbefale Acer. Funker fint mellom regioner og rask og billig. Den er raskere hvis du kobler i begge USB kontaktene enn hvis du bare bruker en.

LCD

Hei

"Den er raskere hvis du kobler i begge USB kontaktene enn hvis du bare bruker en"
Kan du utdype det litt bedre?

Barcelonas bilde

Barcelona

Lurer på det samme som "ansergis". Hvordan fungerer dette på AppleTV

rattata12s bilde

rattata12

Jeg har rippet noen filmer med MakeMKV. Om blu-ray platen har H.264 (noen av de hadde dette) er det bare å bruke Subler, så ordner den det for deg :) Om den IKKE har det, må du bruke Handbrake evt. JB ATV for å få inn Plex/XBMC...

http://mac1.no/artikkel/10073/slik-spiller-du-mkv-filer-pa-apple-tv

Det du gjør er å legge de inn i iTunes og finne de deretter på ATV'n din :)

Torros bilde

Torro

For å bruke den kopierte Blu-Ray eller DVD fila på ATV, må du bruke XBMC, Plex eller tilsvarende. MKV fungerer som kjent ikke spesielt godt med iTunes, da må du konvertere den til m4v/mp4. Er du "heldig" kan du bruker f.eks. Subler, så slipper du å rekode video eller lyden i MKV filen.

At spilleren har 2 USB kontakter betyr bare at den har mulighet for ekstra strøm, dersom den ene USB porten ikke leverer strøm, typisk 500mw.

FrankDrebin

Sjekket Plextor PX-LB950UE og den er RPC2, dvs. at regionssperren ligger i firmwaren til spilleren og det ser ikke ut til å eksistere en RPC1 versjon av den. Mao. den er no ubrukelig DRM møl. Får kikke videre etter en mere vennlig spiller.

Jeg var nyskjerrig på hvordan Plextoren taklet filmer fra andre regioner, så jeg skaffet meg en DVD og en Blu-ray region 1 (eller region A som det heter på Blu-ray).

Det gikk fint å kopiere disse med Plextoren, og kopiene blir regionfrie. Jeg brukte DVDFab til det.

Skal man bare spille av filmene i en software mediespiller må man først endre region (noe som kan gjøres 5 ganger). Det er selvsagt ikke holdbart, men det finnes omveier, i alle fall på PC. Om man har programmet AnyDVD "oppe å går" i bakgrunn, spiller filmene i hvilken som helst medieavspiller. Om noe tilsvarende program finnes til Mac aner jeg ikke, men om noen vet om, vil jeg gjerne høre.

rattata12s bilde

rattata12

Noen som vet om hvordan få .srt av PGS titler fra BR filmer? Siden norsub er lagt ned, er dette ønsket, da jeg vil ha RETAIL tekst.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai