Apple-sjefer «casher» ut

Apple-sjefer casher ut

Apples aksjekurs når stadig nye høyder og i den anledning har noen av Apples mest kjente sjefer valgt å selge unna litt aksjer. Totalt selger de aksjer for hele 314 millioner dollar.

Apples aksjekurs har de siste 6 månedene gått rett i været og markedsverdien til selskapet har økt kraftig. Kursen har fortsatt sin vekst etter Apples plan for utbytte og tilbakekjøp av egne aksjer. Dette har fått flere av Apples-sjefer til til å «cashe» ut og selge noen av sine aksjer i selskapet.

Det er ikke uvanlig, spesielt ikke i USA, at ansatte får opsjoner eller aksjer som en del av deres lønn og går det bra vil ansatte kunne tjene svært godt på denne typen belønning. I Apples tilfelle har dette slått svært positivt ut for en del av Apple-sjefene som har vært hos Apple i lang tid.

Tim Cook - CEO

Solgte 200 000 aksjer til en totalverdi på 119 millioner dollar den 24. mars.

Phil Sciller – Senior VP of Worldwide Marketing

Solgte 64151 aksjer til en total verdi 38 millioner dollar den 24. mars.

Peter Openheimer - Senior VP og CFO

Solgte 150 000 aksjer til en totalverdi på 89 millioner dollar den 24. mars.

Robert Mansfield - Senior VP Hardware Engineering

Solgte 56 016 aksjer til en totalverdi på 33 millioner dollar.

Scott Forstall - Senior VP iOS Software

Solgte 55 849 aksjer til en totalverdi på 33 millioner dollar.

Robert Mansfield og Scott Forstall har samtidig også fått 122 000 nye aksjer fra Apple som sannsynligvis binder dem til å fortsette å jobbe i selskapet i et gitt antall år fremover.

Apples plan for utbytte og tilbakekjøp av egne aksjer gjøres blant annet for å kunne gi nøkkelpersonell som Scott Forstall aksjer i selskapet for å binde seg til videre arbeid.

Via iPhone in Canada

Lars-Kristian

Steve hadde snudd seg i grava!

roaldo

Mest sannsynlig ikkke. Utbytte og salg av aksjer er helt nødvendig for Apple på dette tidspunktet. Registrerer at mange både her og på andre fora kritiserer utbytte avgjørelsen uten å ha noene form for finanskunnskaper. Anbefaler de som tror dette skader Apple leser seg litt opp før de åpner brødboksen.

maggekriss bilde

maggekris

Hvorfor hadde "Steve snudd seg i grava"??? Som roaldo skriver er dette et ypperlig tidspunkt for apple å gi utbytte og kjøpe tilbake aksjer. De bader jo i ben franklins der borte i Cupertino for tiden.

palelnans bilde

palelnan

Roaldo har rett. Apple kan ikke bare fortsette å fylle sparekontoen til evig tid. Det er uansvarlig, og det hadde nok skjedd uansett etter hvert.

avik

De casher vel heller inn!

SteinR

Problemet er at det i markedet kan oppfattes som om de ikke har tro på videre utviking av selskapet. Dumt å selge hvis du tror aksjekursen skal videre opp. Og det er nødvendigvis ikke gode signaler da det indirekte sier at ledelsen ikke har trua. Og av den grunn er det mulig noen hadde snudd seg i grava.

foffster

Hadde jeg kunnet cashe ut 700 mill kr, så hadde jeg faen meg ikke giddet å jobbe. Apple eller ei! Det er så mye penger at jeg blir provosert bare av å tenke på det. Disse gutta til sammen kunne ha reddet tusenvis av menneskeliv med bare litt av disse pengene (godt mulig de gjør det - håper det)

maggekriss bilde

maggekris

Problemet er at det i markedet kan oppfattes som om de ikke har tro på videre utviking av selskapet. Dumt å selge hvis du tror aksjekursen skal videre opp. Og det er nødvendigvis ikke gode signaler da det indirekte sier at ledelsen ikke har trua. Og av den grunn er det mulig noen hadde snudd seg i grava.

Det du sier impliserer at en ansatt i et aksjeselskap aldri kan legitimere salg av nevnte aksjer. Dette vil føre til at aksjene blir illikvide, og illikvide aksjer har ingen verdi i seg selv.

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Som maggekris sier, samt at det er en stor forskjell på å selge NOE og å selge alt. I et selskap som ikke pleier å utbetale aksjeutbytte er det jo også meningsløst å bare sitte på aksjene i evig tid uten å selge noe av dem, da kunne man like gjerne ikke ha hatt dem.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai