Gå dypt ned i OS X med Deeper

DeeperI OS X er det en rekke innstillinger som ikke har et «grensesnitt» i systemvalg. Uten å kunne bruker terminalen og kjenne kommandoene, funksjonene og innstillingene er det få muligheter til å aktivere dem.

Gratisprogrammet «Deeper» gir deg et grafisk grensesnitt for veldig mange av disse innstillingene som ellers forblir skjult for den vanlige mannen i gata.

Programmet Deeper er laget av de samme menneskene som har utviklet det glimrende systemverktøyet «Onyx» og har du brukt Onyx kjenner du nok igjen mange av mulighetene til Deeper også.

Deeper gir deg ti forskjellige «områder» hvor du kan gjøre innstillinger under og dette er Generelt, Finder, Dock, QuickTime, Safari, Mail, iTunes, Login, Spotlight og Diverse. Under hvert område har du en rekke innstillingsmuligheter som du ellers må inn i terminalen for å løse.

Gå dypt ned i OS X med Deeper

Gå dypt ned i OS X med Deeper

Programmet er helt gratis og tilgjengelig for Lion, Snow Leopard, Leopard og Tiger. Du kan laste det ned fra denne nettsiden - scroll helt ned.

eplefrik

Lastet ned å prøvde det ut, men dreit meg ut no sykt.... Jeg tukla litt med hvem brukere som skulle komme opp på login-skjermen, i håp om å fjerne "gjestebrukeren"... Nå har jeg ikke mulighet til å logge inn på macen, noen som kan hjelpe??

SeaLions bilde

SeaLion

Disse innstillingene er også tilgjengelige i Onyx, så dette er bare Onyx uten vedlikeholdsbiten. Samme produsent har også Maintenance, som er Onyx uten alle disse innstillingene.

Juliuzs bilde

Juliuz

eplefrik: Du leste kanskje ikke advarselen som stod under? :P Ser ut som om du er rimelig fucked desverre!

Men jeg fant ikke en eneste brukbar funksjon her som man ikke finner i Onyx også! Alt annet er ubrukelig, iallefall etter å ha tatt en lynrask titt på det...

svanos bilde

svano

@eplefrik Prøv å start opp i safe mode og se om du får fikset ting slik.

m4rius

@eplefrik,

start med CMD+S, slett denne filen. ( Du sletter ingen bruker, men det blir akkurat som første boot etter installasjon, du kan opprette nye brukere etc. få tak i din eksiterende bruker )

/var/db/.AppleSetupDone

Amroths bilde

Amroth

@eplefrik,

Prøv dette:
To reactivate all the users:

Restart in single-user mode (Command + S)
Then type the 3 following commands:

/sbin/mount -uw /
rm /Library/Preferences/com.apple.loginwindow.plist
reboot

Hentet fra Titaniums hjelpeforum og fra Deeper Help.

eplefrik

@Amroth,

Takk! Det funket ;-)

Nå skal jeg ihvertfall sikkerhetskopiere hele macen, og laste opp de viktigste filene til DropBox. Så er jeg sikra til neste gang uhellet skulle være ute.

@Juliuz,
Jeg leste advarselen, men tenkte at det ikke var så farlig. Jeg ville jo fjerne gjestebrukeren fra login-skjermen. Men, men... Ser ikke ut som jeg er så fucked alikevel ;-)

Takk folkenz!

Master_Gismos bilde

Master_Gismo

Eneste jeg kan se er at programmet har samlet innstillingene fra flere av programmene under system valg. Skjønner ikke helt vitsen med det. Hva en skal med rydde program i OSX skjønner jeg ikke. Har brukt maskinen min uten problemer siden jeg kjøpte den i 2008. Aldri hatt noe sånn programmer.

På maskinen min kan jeg deaktivere gjeste kontoen ved å ta bort haken øverst når jeg velger Gjestekonto. Står der en kryss boks med Aktiver gjestekonto. Tar jeg bort den forsvinner gjeste kontoen fra oppstart. Men den er jo veldig fin å ha der, om du får gjester du ikke helt stoler på. Eller du skal bruke maskinen å spille av musikk på en fest eller lignende. Trenger hvertfall ikke noe program for å ordne på bruker profilene. Du trenger ikke engang å være innlogget som admin, som du må på Windows. Det dukker opp en boks, når du trykker på låsen i vinduet, som du skriver inn pålogging på en admin konto, også får du tilgang.
Kjempe enkelt.

-Sig. Maser_Gismo

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai