Apple betalte 100 millioner for Liquid Metal

Apple betalte 100 millioner for Liquid MetalI 2010 ble det kjent at Apple inngikk en eksklusiv avtale med Liquidmetal Technologies om bruk av selskapets «Liquid Metal» - en ny metallegering som lover lettere, sterkere og mer fleksible produkter. Nå har prisen Apple har betalt for metallet blitt kjent - nærmere 20 millioner dollar.

Det var mot slutte av 2010 at Apple inngikk et samarbeid med Liquidmetal Technologies om bruken av deres revolusjonerende metallegering som har fått navnet Liquid Metal. Denne legeringen lover et metall som skal kunne gi svært sterke og lette produkter og Apples avtale ga selskapet eksklusiv rett til å bruke metallet i forbrukerelektronikk.

Avtalen har, ifølge Liquidmetal Technologies sitt regnskap, kostet Apple 20 millioner dollar. Foreløpig har vi fått svært lite til denne eksklusive avtalen. Apple har nemlig ikke lansert noen spennende nye produkter som benytter dette spesielle metallet.

Det betyr dog ikke at Apple ikke planlegger å benytte metallet i fremtiden. De har allerede gjort noen få eksperimenter med metallet. Metallet finner man ikke i Apples MacBook Pro, iMac eller noen av de andre populære Apple-produktene, men faktisk i verktøyet som Apple lever med iPhone for å mate ut SIM-kortet. Det er kun verktøyet som leveres med den amerikanske iPhone som er i LiquidMetal og vi europeere har fått et slikt verktøy i stål.

LiquidMetal

Utover dette har vi ikke sett mye til metallet, men Apple har i lengre tid søkt etter nye ansatte med spesifikk erfaring med metalllegeringer. Siden Apple har betalt over 100 millioner kroner for retten til å bruke metallet eksklusivt og har ansatt mennesker med erfaring fra denne typen legeringer, skal det ikke utelukkes at vi får se produkter med Liquid Metal i fremtiden.

Apples MacBook, iPhone og iPad er åpenbare produkter som kan nyte godt av å bruke et metal som gjør produktene lettere, sterkere og mer robuste.

Via Apple Insider

EmmernMes bilde

EmmernMe

Håper det blir brukt som Unibody i den nye rekken MBP, da er det virkelig løp og kjøp!

Traktors bilde

Traktor

Litt tidlig å si før man faktisk har kjent eller i det hele tatt sett på metallet.

EmmernMes bilde

EmmernMe

Har jo både sett og kjent det, har en av de amerikanske pinsene :p
Jeg skal uansett kjøpe en MBP snart, så det er bare ekstra motivasjon.

Mars

hva betyr denne summen, 100'000'000 nok? det blir nesten fremstilt som en "avsløring" som mange gjerne ønsket kjenne til. hva så? hva er denne summen relevant å kjenne til for?

Jimster

Var et bare jeg som syntes det luktet litt sånn forsiktig aprilspøk av denne...egentlig?

EmmernMes bilde

EmmernMe

I og med at kilden det er oversatt fra (Apple Insider) skrev sin artikkel 31. mars, nei.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai