LaCie sin nye Thunderbolt eSATA-hub lansert

LaCie sin nye Thunderbolt eSata-hub lansert

LaCie er et av selskapene som virkelig har satset på Thunderbolt og tidligere i år annonserte LaCie et ganske interessant produkt. En eSATA-hub over Thunderbolt. Nå er produktet tilgjengelig.

eSATA er en standard som aldri har funnet veien til Mac som standard valg fra Apple, men flere Mac Pro-bruker har nok installert kort som gir eSATA tilgjengelig. eSATA er en overføringsteknologi som gjør en raskere jobb enn både USB og Firewire.

Med Thunderbolt og LaCie sin nye eSATA Thunderbolt-hub har eSATA blitt en realitet på alle nye Macer med Thunderbolt. Dette produktet gjør det mulig å koble eSATA-harddisker opp mot Macer med Thunderbolt. Ingen eksisterende Macer støtter i dag eSATA ut av boksen, men men en LaCie eSATA Thunderbolt-hub blir dette litt lettere samtidig som man ikke går på bekostning av overføringshastighet.

Prisen på LaCie eSATA Thunderbolt-hub er NOK 1396,- og produktet blir nok å finne hos flere Apple-forhandlere i løpet av kort tid. Alternativt kan du kjøpe rett fra LaCie. Du finner mer informasjon direkte hos LaCie.com.

hansi_94

Hvis man ønsker å gjøre Thunderbolt til en utbredt standard, er man i allefall nødt til å kutte prisene slik at en Thunderbolt-hub ikke koster 1400 kr.

Ser absolutt behovet bak Thunderbolt, men det hjelper ikke at ingen andre enn apple benytter seg av det, og prisene for Thunderboltprodukter er skhøye.

krsk0

Hvorfor er den så stor?
Jeg vil heller at Lacie legger inn et par esata porter i Thunderbolt diskene sine, det kan umulig koste mye.

K.D.Gs bilde

K.D.G

hvor mange Thunderbolt kan kobles sammer får det blir tregere? 10 - 10000? :P ???

svars bilde

svar

Målene er 40 x 140 x 85 mm.
Den har 2*TB og 2*Esata.

@K.D.G: Det er 6 enheter man kan koble på en TB port.

devo

Man kan koble 6 Thunderbolt enheter på en TB port, men de må være koblet etter hverandre, og en eventuell skjerm må være siste enhet. Via hubber osv. er det mulig å koble til et nesten ubegrenset antall enheter ala FireWire, USB og Esata. Man kan vel for eksempel koble 6 slike hubber etter hverandre, med totalt 12 esata disker i raid...

LCD

Hei

12 disker!
Da blir det seende sånn ut da med 12 disker oppe å gå på en gang!

http://bildr.no/view/1150755

tiboine

savner thunderbolt usb3 hub. må vel bygge meg en PC for å kunne utnytte flere disker optimalt. går en del TB til HD-videoredigering. er ikke akkurat så interessert i superdyre Thunderbolt-disker som (kun?) Lacie tilbyr.

svars bilde

svar

Dette er jo akuratt det det er, en TB til eSATA hub, men du må betale da.
WD har også noen [url=http://www.komplett.no/k/search.aspx?q=thunderbolt&bn=10098&mfr=">TB disker også har du Promise Pegasus, men den koster ganske mye.

akerb

tiboine: Sata er et meget godt alternativ til USB3. Samt at SATA har mye jevnere overføringshastighet enn USB3, og til fex videocapture er det nesten et must. Så jeg ville absolutt tittet på denne løsningen om du ikke er i markedet for TB.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai