Kaspersky fjerner Flashback gratis

Kasparsky fjerner Flashback gratisAntivirusselskapet Kaspersky lanserte i går et verktøy som lover å både identifisere og fjerne Flashback som ifølge noen sikkerhetsselskaper skal ha smittet over 600 000 Macer.

Kaspersky er kjent for å tilby betalt antivirusprogramvare både til Mac og PC, men har nå sluppet Flashfake Removal Tool som identifiserer og fjerner trusselen. Også Apple bekrefter at de jobber med et offisielt verktøy for å fjerne Flashback.

Kaspersky sin «Flashfake Removal Tool» som kan lastes ned fra Kasperksy.com gratis. Programmet identifiserer alle kjente varianter av Flashback og fjerner også programmet hvis det finnes.

Kasparsky fjerner Flashback gratis

Også Apple har uttalt at de arbeider med å lage et eget verktøy for å fjerne denne trusselen, men har så langt ikke kommentert når dette vil skje eller gitt manuelle beskrivelser på hvordan de fjerner Flashback.

Årsaken til den siste spredningen av Flashback skyldes et hull i Java. Apple sluttet å distribuere Java med Lion, men mange benytter Java allikevel for å kunne benytte blant annet BankID i Norge. Apple ventet over en måned med å rette et hull i Java som Oracle tettet allerede i februar.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Som forventet: http://cl.ly/472x1H0H1I250B1E2s3t

lifeform

Hvor utbredt er dette? Hvordan kan man bli "smittet" av dette?

Trodde liksom Mac skulle være pottetett for virus og annet tull.

Mye skremselspropaganda for å selge programmer, tror jeg.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Feilsendt bilde i forrige innlegg: http://cl.ly/012o282K0s2a1l0R223S

ddybings bilde

ddybing

Er det ikke Kaspersky, for å være litt pirkete? :P

admins bilde

admin

Du har selvsagt rett PowermacG4 - rettet til KaspErsky :)

PeterIpodTouchs bilde

PeterIpodTouch

Selv om jeg er mer Windows fan enn Mac, så har de et ganske bra sikkerhetssystem. Windows sitt er også bra, men hvis jeg får virus, så backer jeg up filene jeg skal ha og reinnstallerer Windows, da er jeg helt sikker på at alt av spor er vekke ;-)

K.D.Gs bilde

K.D.G

#PeterIpodTouch<-

Virus kan verre inni filer du backer-up -- jeg har gjort det mange ganger:)

sommerfugl

Noen som har forsøkt?

Lølle

Pottetett - med mennesker innvolvert?
Hvis det er et sikkerhetshull i Java og jeg installerer Java, så er det vanskelig å skylde på Apple, synes jeg.
Mac er minimalt utsatt for virus, men hadde OSX hatt samme utbredelse som Windows, hadde vi nok sett en annen trussel også. Største trussel i dag sitter nok mellom kontorstolen og tastaturet, alt kan importeres og installeres.

Kloksi

Jeg har prøvd den. Fant ingen infiserte filer :-)

svanos bilde

svano

@Lølle siden det fortsatt er Apple som vedlikeholder Java for Mac, og de er notorisk trege med å tette sikkerhetshull syns jeg man kan skylde på Apple også. Dette sikkerhetshullet i Java ble fikset av Oracle i februar, mens Apple fikset Mac-utgaven først nå i April.

admins bilde

admin

Apple burde definitivt vært raskere med å oppdatere Java når de distribuerer det fortsatt. Problemet er vel at de egentlig ikke ønsker å distribuere Java i det hele tatt.

svanos bilde

svano

Nå er Apple generelt trege på å fikse sikkerhetshull, dette gjelder ikke bare Java. De har bl.a. fått kritikk for å bruke vesentlig lengre tid på å fikse sikkerhetshull i Safari sammenliknet med konkurrentene.

nesten_nerd

De som lager virus og trojanere etc er raske til å oppdatere og skape nye trusler.
Apple er høye på pæra og tror tydligvis at Mac er pottetett.
Oppdatering av samtlige programmer er viktig for å tette sikkerhetshull. Gang på gang hører vi om angrep mot datamaskiner og her er alle raske med å få tettet sikkerhetshullene ved å komme med oppdateringer. men hva gjør Apple ?
Uansett så hjelper ikke noe så lenge det finnes datamaskinbrukere som er pottetette og rett og slett ikke vet hva de holder på med.
" Du er besøkende nr. 10.000 klikk her for å heve premien " og tenk at noen faktisk klikker for å heve premien.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai