Ta kontroll over F-tastene med FunctionFlip

FunctionflipEn ting jeg har irritert med over siden jeg begynte å kalibrere skjermene mine, er at jeg stadig vekk kommer borti F1-F2 knappene som styrer baklyset på macen. Hadde det ikke vært fint hvis man kunne slå av disse?

Du kan, i systemvalg, selvfølgelig velge at alle F-tastene skal fungere som vanlige F-taster og at du må holde nede "fn" knappen (funksjonstasten) for å få de vanlige funksjonene, men dette fungerer ikke hvis du bruker et eksternt tastatur som ikke har en "Fn" knapp.

Det er her FunctionFlip kommer til unnsetning. FunctionFlip er ett lite program som legger seg som et preferansepanel i Systemvalg. Her kan du enkelt velge hvilke F-taster du vil bytte funksjon på, mens de andre beholder sine funksjoner.

Functionflip

Programmet er gratis, åpen kildekode, fungerer med 10.5,10.6,10.7 og kan lastes ned fra kevingessner.com

iBjorns bilde

iBjorn

Edit:

Jeg ser at du har gjort "som mora di sier" ;-) men jeg kan ikke slette kommentaren så derfor får den bli stående. Bare så du vet hvorfor jeg ikke fjerner den. :-)

Opprinnelig kommentar:

Forslag til omskriving(er):

En ting jeg har irritert med over helt siden jeg begynte med å kalibrere skjermene mine er at jeg stadig vekk kommer borti F1-F2 knappene som styrer baklyset på Mac'en. Hadde det ikke vært fint dersom det var mulig å slå av disse?

I Systemvalg kan man riktignok velge at alle F-tastene skal fungere som vanlige F-taster og at du må holde nede fn-tasten (funksjonstasten) for å få de vanlige funksjonene, men dette fungerer ikke hvis du bruker et eksternt tastatur som ikke har en fn-tast.

Det er her FunctionFlip kommer deg til unnsetning. FunctionFlip er ett lite program som legger seg som et preferansepanel i Systemvalg. Her kan du enkelt velge hvilke F-taster du vil bytte funksjon på, mens de andre beholder sine funksjoner.

(Bilde)

Programmet er gratis, åpen kildekode, fungerer med 10.5,10.6,10.7 og kan lastes ned fra kevingessner.com

Godt tips, forresten! :-)

joakimulseths bilde

joakimulseth

Jeg bruker en iMac med to tastaturer, ett Apple Wireless og ett Apple Ultrathin NumericKeyboard. Er det en mulighet i dette programmet og sette instillingene slik at F-tastene har sin vanlige Apple gesture funksjonen på det ene keyboardet og at de har vanlig F funkjoner på det andre?
Jeg bruker det ikke trådløse i After Effects og da bruker jeg F-tastene sine shortcuts i programmet, mens jeg bruker det trådløse tastaturet til alt annet.

(jeg kunne testet ut dette selv, men er på iPaden nå og har ikke tilgang til Macen før til uka)

- Joakim Ulseth

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai