Slik flytter du ditt iPhoto-bibliotek

Slik flytter du ditt iPhoto-bibliotekMed stadig høyere oppløsning på våre kameraer og raskt voksende antall bilder i våre iPhoto-bibliotek, er det ikke merkelig at et av de ofteste stilte spørsmålene hva gjelder iPhoto i vårt forum er hvordan flytter man sitt iPhoto-bibliotek til en ekstern harddisk?

Siden iPhoto lagrer alle sine bilder i en «database» må det gjøres på en spesiell måte for å fungere optimalt. Heldigvis er det veldig, veldig enkelt.

Det første du må gjøre er å finne ut hvor ditt iPhoto-bibliotek befinner seg i dag og hvor du ønsker at de skal befinne seg etter flyttingen. Normalt ønsker du kanskje å flytte iPhoto-biblioteket til en ekstern harddisk eller lignende.

Standardinnstillingen for iPhoto er å lagre ditt iPhoto-bibliotek i «Bilder»-mappen i din hjem-mappe. Her vil biblioteket ta form av en enkelt fil med navn iPhoto Library eller iPhoto bibliotek og ha et iPhoto-lignende ikon.

Det er denne filen du skal flytte. Du flytter filen enkelt og greit ved å dra den over til din eksterne harddisk (eller hvor enn du ønsker å lagre biblioteket). Finder vil da begynne å kopiere dette biblioteket - dette kan ta lang tid og er avhengig av størrelsen på ditt bibliotek.

Når kopieringen er ferdig har du to valg. Enten dobbelklikker du enkelt og greit filen du kopierte på dens nye plass (der du kopierte den til) og iPhoto vil «automagisk» oppdatere alle innstillinger.

Skulle dette ikke fungere, holder du ALT inne mens du starter iPhoto. Du vil da presenteres med dialogen du ser under. Her velger du «Other library...» og finner filen du nettopp kopierte til sin nye plass.

Flytting av iPhoto bibliotek

Når dette er gjennomført og du har verifisert at alt er som det skal, kan du slette det gamle bildebiblioteket. Sistnevnte metode med å bruke ALT kan også brukes til å ha flere forskjellige iPhoto-biblioteker på samme maskin.

Lykke til!

Tags:

Pliskin

Kjempebra, dette hjelper sikkert mange:)

Fungerer samme metode med Aperture?

iSkf95

Aperture legger seg og som en pakket fil, hvilket betyr at dette også går med Aperture. For interesserte kan en høyreklikke denne "filen" og velge "vis innhold i pakken". Da vil en kunne se enkelt bildene i Finder.

Jan Egil

Vil ikke anbefale å legge denne over på filsystemer som ikke er apples (HFS+).

Morberg

@Jan Egil - Fordi?

Seraphiel

Bra artikkel men med 'livsfarlig' potensiale for uvitende brukere. Som Jan Egil allerede skrev, kun HFS+ disker fungerer. iPhoto biblioteket bruker HFS journalsystemet tungt og er avhengig av den til å fungere. Vil heller ikke anbefale å sette alt på en NAS spesielt ikke når det brukes WiFi for overføring av filer. iPhoto snakker veldig mye med biblioteket sitt og det merkes når det gjelder hastigheten. Det er også en liten risiko at du havner i trøbbel når WiFi-en detter ut.

Jan Egil

Har selv kopiert iPhoto og Aperture bibliotek over nettverk (afp) til andre filsystem (ext3 og zfs).
Personlig har jeg fått problem med at diverse bilder plutselig blir blanke. Finnes også endel tråder på internett hvor folk rapporterer diverse problemer. Ting kan se ut til å virke, men plutselig kan det skje små korrupsjoner.

Det har iallefall vært nok for meg til å ikke gjøre det. Et alternativ er å lagre det inni et diskimage (dmg), på andre typer partisjoner.

bohdi

Flasback til ein erfaring rikare:

http://mac1.no/forum/viewtopic.php?f=380&t=147333&hilit=+iphoto

Men, det er vel backup, backup, backup som er og blir amen i kyrkja. Så får vel iPhoto gjere så godt det kan uavhengig av kva disk biblioteket bur på.

ggt667s bilde

ggt667

ZFS og ext3 og ext4 er vel de filsystemene som er kjent for å ha minst korrupsjon. Har Aperture problemer med å skrive over nettverk? Eller "et Adobe" problem med case sensitivity?

Seraphiel

At ZFS, ext3 og ext4 er fine filsystemer er ikke det det handler om her. Det handler om at iPhoto biblioteket blir 'korrupt' pga at den forventer a bruke journalføringen fra HFS+ filsystemet. Artikkelforfatter burde redigere teksten med en advarsel pga av dette.

Tarkus

Vel og bra, men hvordan formaterer man en eksten disk som HFS+ ?
Får opp de 4 valgene:

OSX Extended (journalført),
OSX Extended (case-sensitive, journalført) og
exFAT
OSX Extended

i Diskverktøy.

Er dette HFS+, eller er det et annet program man må bruke i stedet?

Beklager at jeg ikke er så inne i forkortelsene som brukes....

ggt667s bilde

ggt667

Alle disse er HFS+

OSX Extended (journalført),
OSX Extended (case-sensitive, journalført) og
OSX Extended

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Men bruk bare denne: OSX Extended (journalført)

ggt667s bilde

ggt667

OSX Extended (journalført) er den beste dersom man kun skal være i MacOS X og må ha Adobe installert
OSX Extended (case-sensitive, journalført) er den beste dersom man kun skal være i MacOS X og ikke trenger å ha Adobe installert
OSX Extended er kompatibel med Linux når det kommer til lesing OG skriving

MacLets bilde

MacLet

Skal sette inn ny harddisk i maskina til dama, men lurer på om bøkene hun holder på å lage i iPhoto følger med i denne Library mappen? Sånn at når jeg drar Library mappen tilbake inn på macen hennes etter å ha byttet harddisk, så er vel bøkene der også?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai