Bartender håndterer menyprogrammene

Bartender håndterer menyprogrammene

Titt og ofte her på Mac1 anbefaler vi programvare som legger seg i menylinjen i OS X. Dette kan jo være programvare som er kjekk og ha, men det blir dessverre fort fylt opp i menylinja. Programmet Bartender lover å holde styr på rotet.

Bartender fungerer egentlig som en "mappe" for dine menyprogrammer og i stedet for å ha en rekke programmer synlige til en hver tid i menyen, så har du kun et ikon - Bartender.

Trykker du på Bartender-ikonet får du opp alle dine andre programmer som kjører i menyen og du kan selv velge hvilke du vil ha i Bartender og hvilke du vil ha rett i menyen.

Bartender gir deg en rekke valgmuligheter og kan hjelpe deg med å holde menylinja så ryddig som mulig. Er du minimalist som ikke liker rot i menylinja er dette programmet for deg.

Programmet er gratis i betaperioden og kan lastes ned gratis fra Macbartender.com. Vær obs på at det er rapportert om at noen menyprogrammer ikke fungerer med Bartender.

quadra800s bilde

quadra800

Hele poenget med menylinja er jo at man skal kunne ta et superraskt blikk opp og finne den informasjonen man er ute etter.
Hvis man må klikke på en knapp først, tar dette eksponensielt mer tid.

Baleksander

Hei, dette var jo et kjempe program! At man kunne velge hvilke programmer man ville at "Bartender" skulle håndtere er jo en av de viktigste funksjonen. Som quadra800 sier er jo at det ska være raskt tilgjengelig et av de viktigste punktene, men sånn som dropbox, alfred, adobe updater stjeler bare plassen der oppe.

Der gjør programmet akkurat det som det lover å gjemmer det rett og slett bort. Var en annen ganske kul funksjon hvor man kunne velge hvilket som helst symbol for hvordan Bartender skal se ut opp på meny linja. Da kan den som liker å customize litt gjøre det (jeg liker det)

Kjempe App, kjøpte like gjerne lisens med engang for å støtte fremgangen av dette programmet!

Takk for tipset!

svanos bilde

svano

Jeg syns dette virker å ha noe for seg. Det er to grunner til at jeg liker å ha enkelte programmer i menylinjen: de kan vise en status som jeg ser ved et rask blikk opp i høyre hjørne, og/eller jeg kan ha rask tilgang til en del programmer som stort sett alltid kjører på Macen min (uten å ha de i Docken). For den andre gruppen av programmer vil jeg si de er tilgjengelig nok selv om det trengs et ekstra klikk for å nå de slik det blir med Bartender.

kattunges bilde

kattunge

Takk for tipset av et program som endelig har noe for seg. En slik funksjon har jeg savnet hvor man kan skjule 3'djepartsappsene uten å måtte fjerne de helt fra menylinjen.

nils.js bilde

nils.j

45 kroner er jo ingen pris, og deilig å få god plass på menylinjen igjen!

rattata12s bilde

rattata12

Det man kan gjøre er at man bare fyller f.eks iStat inn i denne, så har man plass til det meste andre. iStat fyller sykt mye plass! Glimrende program!!

pushits bilde

pushit

Kjempetips! Det var riktignok ikke lett å få lastet ned programmet fra nettsiden. Stor pågang fra Mac1-brukere, kanskje?

jag

Knall.
Dette har jeg savnet.
Standard i WIn7, flott at noen har laget det for OS-X også :)

Xmarks for Safari ville ikke legge seg i Bartender, men en omstart fikset dette.

Kommer til å kjøpe dette.

/Jan

Atlet

Skjønner ike problemet, er jo bare å trykke ctrl og peke med musa over og velge fjern fra dock eventuelt legg til i dock ?

toeggi

Atlet, du har tydeligvis ikke lest artikkelen/sett bildet/skjønt poenget.

Noen som vet hvilket kalenderprogram de har i menylinja? Er på utkikk etter et hvor man enkelt kan få opp månedsvisning fra menylinja.

thimic

Toeggi: Ser ut som Fantastical med valg av farget ikon. Forøvrig kan du gå i System Preferences -> Date & Time -> Clock og krysse av for "Show date", eventuelt også "Show the day of the week" :)

toeggi

Det vet jeg - er månedsvisningen jeg er ute etter for å lett få oversikt :)

Fantastical, ja! Skal sjekke ut. Takker!

admins bilde

admin

@toeggi

Det er Fantastical som vi har omtalt her tidligere:
http://mac1.no/artikkel/9788/fantastical-gjor-din-kalender-bedre

s.b.h

toeggi, ja hva er poenget?
Du erstatter alt på menylinjen med en knapp som viser alt på menylinjen når du trykker på den. For det du har på menylinjen i dag er vel det du vil ha i Bartender bare at du må trykke på en knapp for å se det. IMHO, wasted money.

thimic

@s.b.h La meg demonstrere:
[url=http://bildr.no/view/1178962">
Greit å kunne prioritere når det ikke er plass til alt.

KBiPhones bilde

KBiPhone

Tydeligvis flere her som ikke skjønner poenget... Faktisk er det jo slik at det er mange programmer man gjerne skulle hatt der, men det blir rett og slett ikke plass. Bare prøv å ha safari åpen når du har 5-6 programmer i menylinjen i tillegg til vanlig standard informasjon.... Og da f.eks på en 13" eller en 11"... Med bartender kan jeg nå velge å vise flere programmer i bartendermenylinjen, som jeg hadde skjult. Kjempesmart program, takk for tipset!

thimic

Ser jeg la ved feil bilde. Bedre eksempel:

[url=http://bildr.no/view/1178964">

s.b.h

KBIPhone
Har ingen problem å kjøre det ene eller andre programmet og det er fremdeles god plass på menylinjen, men det er på en MBP17"
På en 11/13" er det vel kanskje et problem og da ser jeg jo poenget. Må innrømme at jeg ikke tenkte på det.

thimic, hvem faen kjører Maya av vanlige dødlige ;-)

Joachimsts bilde

Joachimst

Ved å bruke Bartender så vil Macen min automatisk bruke det beste grafikk-kortet og sluke batteritid. Med mindre en bruker gfxCardStatus og setter den til Integrated Only.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai