Notater og påminnelser inn i iCloud

Hva er CloudOS?

Apple gjorde i dag en liten «bommert» og aktiverte en foreløpig ikke eksisterende funksjon i iCloud som resulterte i at selskapet avslørte en webutgave av påminnelser og notater i iOS/OS X Mountain Lion. beta.iCloud.com har den siste halve timen vist ikoner for begge disse applikasjonen, noe som tyder på at vi får disse i «skyen».

Helt tilfedig oppdaget Twitter-brukeren Stroughtonsmith at Apple i dag aktiverte beta.iCloud.com og på denne siden viste fram ikoner for påminnelser (Reminders) og notater (Notes) på lik linje med e-post, kalender, iWork og Find My iPhone i webgrensesnittet til iCloud.

Dette tyder på at Apple planlegger å introdusere et webgrensesnitt for disse funksjonene med iOS 6/OS X Mountain Lion og neste versjon av iCloud. Disse synkroniseres i dag opp mot iCloud, men det finnes ikke et felles grensesnitt på web hvor man kan se og legge inn notater og påminnelser.

I tillegg til dette kan man i koden også lese referanser til noe Apple kaller «CloudOS». Dette kan kanskje bare være kallenavnet Apple internt bruker på iCloud, men muligens planlegger Apple å introdusere mange nye funksjoner inn i iCloud. For første gang har også nettsiden developer.icloud.com dukket opp. Apple har også referanser til en foreløpig ulansert betaversjon av iOS 6.

WWDC og fremvisning av iOS 6 og OS X Mountain Lion kan ikke komme raskt nok.

Via 9to5Mac

ddybings bilde

ddybing

Herlig!
Dette har jeg savnet :)

krsk0

Dette blir bra! Gleder meg til Mountain Lion, IOS6 og ny iCloud nå :)

Leif Kristian

Hvorfor ikke også inkludere web-gallery. Dette er det mest nyttige funksjonen i MobileMe som de ikke ønsker å ha med videre til iCloud.

De kunne også vurdert at produksjon's verden fremdeles er i Snow Leopard. Hvordan har de tenkt at vi skal kunne bruke iCloud ???? Lion er kun et 9 mnd. gammelt OS, og ting går virkelig ikke så fort når vi snakker om produksjons systemer.

Er det bare meg, eller er de så lite fornøyd med Lion at det brenner med å få det bort ;-)
Det har vel ikke vært kortere levetid på en versjon OSX en det som ser ut til å bli med Lion.

K.D.Gs bilde

K.D.G

@Leif Kristian Ening med deg:) jeg også en Snow Leopard Bruker mail er total død:(

admins bilde

admin

@Leif Kristian

Apple har selv erklært at de er tilbake på årlige OS X sykluser. Du vil nå få en OS-oppdatering hvert eneste år.

hendelsesløysa

Det "ryktes" at deler av operativsystemet vil legges på web.

Pëtr

At operativsystemet og alle applikasjonene kan sikkerhetskopieres, installeres og re-installeres når som helst uten behov for nett-tilkopling er vesentlig for datasikkerheten.

Avhengighet av nettet for å installere, re-installere eller bruke et operativsystem eller applikasjoner innebærer sårbarhet, og vi bør i felles interesse si et klart nei til slike tendenser.

Vi må forlange at operativsystemet og all programvare er kopiérbar og kan installeres uten å være avhengig av nettet. Fullstendige programversjoner må følge med hver maskin.

Thorolf

Enig med Pëtr. Det er for risikabelt på alle måter å være Online-junkie. Jeg vil f. eks. ikke ha strømming av musikk, jeg vil ha høykvalitets-mp3er så jeg vet hva jeg har uten dilldall.

Leif Kristian

Leser på MacRumors at det også ligger an til fotodeling i den kommende oppdateringen av iCloud.

Stemmer dette og det har samme funksjon som finnes i Mobile Me, så er det noe jeg ønsker svært velkommen.

Nå hadde det vært kjekt om de også hadde videreført iDisk. Det virker jo litt pussig om Apple skulle fjerne dette, som etter min mening er den mest elskede funksjonen i OS X. Samtidig som alle andre legger til rette for å ha ting i skyen.

Jeg har jo "alt" av ting som jeg ønsker tilgang til på alle devisene og macene mine på iDisk. Den oversikten og måten å håndtere dette på mangler iCloud. Særlig oversikten.

budbringerens bilde

budbringeren

Helt enig, Leif Kristian!

Om ikke iDisk, så at hva man har i iCloud har man tilgang til som en Tab i finder eller liknende.

Håper og antar at iCloud bare såvidt har begynt samt fått vist hva det skal utvikle seg til å bli:)

K.D.Gs bilde

K.D.G

@Leif Kristian "slutt apple" å gå for DropBox og Google :P

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai