Ny MacBook Pro rett rundt hjørnet?

Ny MacBook Pro rett rundt hjørnet?Er det en ting mange venter på akkurat nå, så er det en ny og oppdatert versjon av Apples populære MacBook Pro.

Apples mest selgende bærbare maskin har ikke vært oppdatert på 203 dager og alt ligger til rette for at Apple vil gi oss en oppdatering i løpet av relativt kort tid.

Mye har vært sagt om både MacBook Pro og Mac Pro og begge disse Apple-produktene er modne for en oppdatering. Mye har skjedd i prosessorverden siden sist og Intels nyeste Ivy-bridge brikkesett gir både ytelsesforbedringer og forbedret Thunderbolt og USB 3.0-støtte. Forbedringer mange Apple-brukere gjerne vil ha.

Det mest omtalte ryktet hva gjelder MacBook Pro har i lang tid vært at selskapet vil bygge videre på det populære MacBook Air-designet og introdusere dette også i MacBook Pro-serien. Det har vært lite konkrete beviser for at Apple vil gjøre dette, men for mange virker dette som en naturlig vei å gå. Vi bør allikevel ikke være skråsikre.

Ifølge nettstedet 9to5Mac vil ikke det nye MacBook Pro-designet nødvendigvis være inspirert av MacBook Air, men den vil bli vesentlig tynnere allikevel. DVD-leseren vil forsvinne og dette gjør det mulig for Apple å redusere tykkelse og vekt ytterligere. I tillegg hevder 9to5Mac at Macen får totalt tre USB-porter, to Thunderbolt-porter, SD-kortleser og lyd inn/ut.

MacBook Pro

Egne porter for Ethernet og Firewire skal ikke være tilstede på prototypene kilden til 9to5Mac hevder å ha sett. Både Firewire og Ethernet kan gå over Thunderbolt-porten og Ethernet kan også fungere med USB-adapter som Apple allerede i dag tilbyr til MacBook Air.

Den gode nyheten er at overgangen til Intels Ivy-bridge nå også medfører at MacBook Pro blir den første Macen som støtter USB 3.0 - en raskere og bakoverkompatibel variant av dagens USB 2.0. For mange vil USB 3.0 være raskt nok, men samtidig er ikke USB 3.0 i nærheten av Thunderbolt - verken på hastighet eller fleksibilitet.

Retina Display

At Apple vil oppdatere sin MacBook Pro til Ivy Bridge med de fordeler det innebærer er åpenbart, men hva mer kan Apple introdusere til sin populære serie? Et nytt design er en mulighet, men kanskje enda mer spennende er ryktene om «Retina Display».

Etter at Apple for første gang introduserte Retina-skjermer på iPhone 4, har det vært åpebart at selskapet ønsker å gå denne retningen på flere av sine produkter. I år fikk vi Retina iPad og Apple har allerede lagt til rette for muligheten til Retina-støtte i OS X. I Mountain Lion har Apple tatt støtten for HiDPI enda et hakk videre.

9to5Mac sine kilder hevder at Apple vil introdusere en Mac med en slik høyoppløst Retina-skjerm. Den første skjermen i en bærbar datamaskin med så høy pikseltetthet at den kan markedsføres under Apples «Retina»-merkevare. Det er vanskelig å vite hva man skal tro om et slik rykte. Det er mye som tyder på at Apple planlegger å bevege seg i den retningen, men det føles kanskje litt for tidlig. Vi har akkurat kommet i mål med Retina-skjermer på iPad og man bør stille seg spørsmålet om Apple allerede nå er klar til å produsere Retina-skjermer på 15"? Vi ville aldri takket nei til en slik skjerm, men det er nok kanskje for tidlig.

Interessant nok dukket det i går kveld også opp en benchmark på Geekbench som rapporterer om en foreløpig ikke lansert MacBook Pro 9.1. Denne har Intel Ivy Bridge Core i7-3820QM quad-core prosessor på 2.7 GHz - akkurat den prosessoren man antar Apple vil benytte i en ny 15" MacBook Pro. Tilfeldig?

Med nøyaktig en måned igjen til årets WWDC bør det være realistisk at Apple bruker denne anledningen til å komme med en etterlengtet oppdatering av MacBook Pro. Skal du oppdatere?

iStanger

Jeg som akkurat kjøpte ny macbook pro:(

svanos bilde

svano

Om de ikke lanserer en rimelig overgang mellom thunderbolt og firewire håper jeg virkelig heller på en tb- og en fw-port. Mitt fw-utstyr bruker jeg ikke på farta så en overgang kan være til å leve med.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Gleder meg til å kjøpe den :) Det blir en solid oppdatering for min del. Fra MBA til MBP:
http://browse.geekbench.ca/geekbench2/compare/669845/664125

krsk0

Står nok over denne, men blir gøy å se hva som kommer!

SRD

"Den første skjermen i en bærbar datamaskin med så høy pikseltetthet at den kan markedsføres under Apples «Retina»-merkevare". Nå er det jo Apple som har funnet opp Retina-navnet, så de kan jo velge å kalle hvilken som helst oppløsning for "Retina".

Snober21s bilde

Snober21

Lurer på når det kommer ny iMac jeg.. :/

chrziesler

Synses det har vært dødt runt nye MBP her på mac1 forumet den siste tiden. Min 5 år gammle macbook ska endelig byttest ut!

luftbaronens bilde

luftbaronen

Vil det komme 13'' også?

JoN-SToRMs bilde

JoN-SToRM

Satt faktisk tidligere i dag og lurte på når det skulle komme en oppdatering, så dette var hyggelig å se. Blir deilig med en ny MBP snart.

LordShafts bilde

LordShaft

Hvis du ser på sammenligning mellom macbook pro 15" 2,2 late 2011, er ikke tallene så sinnsykt mye bedre på den linken du kom med klodrikmckr

"http://browse.geekbench.ca/geekbench2/compare/669845/664125
"

jpsalvesen

Viktig forskjell mellom Thunderbolt og USB3 : Antall enheter.

Eksterne USB3-kabinetter: 28

Eksterne Thunderbolt-kabinetter: Tja? Noen få, veldig dyre

Det vil være lurt av Apple å bare innrømme at Thunderbolt er et nisjeprodukt - nyttig for proffene, men flopp for forbrukerne.

mac_31

Vel, la oss håpe at Thunderbolt tas mer og mer i bruk (a la firewire 800), fordi Thunderbolt er totalt overlegent USB3.

sk-klubben

Thunderbolt og priser ja.......
Husker den første CD-brenneren jeg kjøpte 9990,- grisebillig, hadde kostet 16000 bare noen mnd før, ser alerede at det skjer noe med prisene på TB nå, TB/SSD er det jeg håper på, genialt med seriekobling, tror aldri jeg kommer til å ha 28 usb3 burker tilkoblet....

fredsjo

Skal kjøpe min første MBP, og har bevisst ventet på denne oppdateringen.. Er innom macrumors daglig for å fiske etter en potensiell release-dato, og nå ser det jo muligens ut til at det er noe i emmingen...?

La oss si at den blir sluppet i USA ved WWDC, hvor lang tid vil det da typisk ta før den er mulig å kjøpe i Norge?

krsk0

Jeg tipper en ny Mac vil slippes til hele verden samtidig. Tror ikke de venter like stor pågang på en Mac som med f.eks en ny iPad.

LordShafts bilde

LordShaft

Fredsjo:
Jeg tror du bør regne 2 - 3 uker etter realese! Spesiellt hvis du skal modifisere den, det vil si.. ikke kjøpe standard burkene.

begynnelsen eller midten av juli er vel realistisk å tro OM de har realese 10 - 15 juni :-) Men det er jo bare synsing på lik linje med alt annet.

LordShafts bilde

LordShaft

Her er link!!
http://browse.geekbench.ca/geekbench2/compare/669692/664125

Oppgraderer du 15" late 2011 til 8 giga ram, så er ikke forskjellene på ny og "gammel" veldig store.

Klart noen vil foretrekke retina display, men til vanlig bruk og surfing ser jeg ikke poenget i det hele tatt.

jpsalvesen

Det er ikke noe å oppgradere for for de aller fleste, nei. 30% raskere CPU er jo kjekt å ha, men man merker ikke det med mindre man driver med veldig CPU-intensive greier og derfor ofte venter på CPU.

Men vi vet jo ikke hva slags grafikk-kort den kommer med, da, eller om batteriytelsen blir markant bedre. (Til vanlig bruk og surfing ser jeg heller ikke poenget med en MBP, da er jo en Air mye diggere)

Jeg ville uansett ikke kjøpt MBP akkurat nå.

anderstangens bilde

anderstangen

med mindre Apple har funnet på noe smart vil jo omtrent alt innhold på internett være blurry på en retina skjerm. Har selv nye iPad og plages av det..

Retina er jo helt klart fremtiden, men da må også mye gjøres på andre flater :)

fredsjo

Lordshaft:
Jeg skal nok ha den kjipeste av 13".. Så da kan jeg forhåpentligvis bestille om ca en måned :D bare å krysse fingrene. Skal bli godt å kaste PC på dynga en gang for alle!

LordShafts bilde

LordShaft

Jeg har nettopp bestilt meg ny 15" macbook pro.

Jeg kan ikke vente såpass lenge på ny maskin (avhengig av å ha i forbindelse med jobb...
Hadde forskjellene vært enorme fra den gamle til den nye måtte jeg bare ha ventet, men ser at det er fint liten grunnn til å vente ved mitt behov!

Ja helt enig fredsjo, skal faen meg bli godt å kaste pc'en på dynga! Aldri mer!! :-P

Stheens bilde

Stheen

Denne har jeg ventet på siden 2010! Har ventet og ventet med å kjøpe Mac. Jeg ville vente til den fikk en endring i desginet, og hvis den blir tynnere, så er det en fin endring :)

Uansett om den blir helt like eller ikke, kjøper jeg denne, nå er jeg så utolmodig!! Sitter her med en HP ProBook som krasjer 24/7.

m4rius

100mbit USB LAN Adapter ja, jippi.... :(

Mads7s bilde

Mads7

Noen som har hørt noe om ny iMac da?

Nilsen_nr10

Noen som har et råtips om hva prisen på nye MBP blir?

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Sansynligvis omtrent det samme som dagens pris.

LordShafts bilde

LordShaft

Jeg snakket med folket på eplehuset. De ville anslå en prisøkning på mellom 1000,- til 2000,- kroner for den nye kontra nypris på de nåverende macbook pro.
Så prisen vil ikke forandre seg mye :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai