Aaron Sorkin vil lage Steve Jobs film

Den offisielle biografien til Steve Jobs har Sony Pictures for lengst sikret seg filmretten til. Det har lenge vært spekulert i om den annerkjente produsenten og manusforfatteren Aaron Sorkin ville ta jobben med å adaptere biografien til en film. Aaron er kjent for blant annet The Social Network, filmen om Facebooks Mark Zuckerberg.

Nå har Sony Pictures bekreftet at det blir Aaron Sorkin som blir filmens manusforfatter og vi kan sannsynligvis forvente oss en skikkelig «storfilm».

Biografien om Steve Jobs skrevet av Walter Isaacson er den eneste «offisielle» biografien hvor Jobs har samarbeidet med forfatteren. I året før Jobs gikk bort, jobbet Isaacson og Jobs tett med biografien og at det nå skal lages en film med utgangspunkt i denne boken er ikke overraskende.

Det er den kjente manusforfatteren Aaron Sorkin som blant annet har stått bak suksessfilmer som The Social Network, Money Ball, The West Wing, Charlie Wilsons War og A Few Good Men som blir manusforfatter i filmen om Steve Jobs.

Man kan anta at Sorkins arbeid med The Social Network, den kritikerroste filmen om Mark Zuckerberg og Facebook, har vært utslagsgivende i Sony sitt valg av manusforfatter. Filmen beskriver på en god og forståelig måte teknologiske temaer. Den samme utfordringen vil være å finne i adapsjonen av Walter Isaacsons bok om Jobs. Hvordan gjør man teknologihistorier spennende for andre enn oss nerder?

Sony har ikke kommentert når vi kan forvente å se filmen, men ettersom arbeidet med manus og skuespillere såvidt har begynt er det nok ikke en film vi kan forvente å se med det første.

Denne filmen har ingenting med en annen uavhengig film om Steve Jobs som akkurat har startet innspilling. I denne filmen spiller Ashton Kutcher rollen som Steve Jobs.

Via Deadline

potatis

Aaron.

A - a - r - o - n.

Astronaut

Adaptere? Det finnes norske ord som kan brukes i dette tilfellet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai