Steve Jobs drømte om å utvikle en «iCar»

Steve Jobs drømte om å utvikle en iCarEr det et marked mange gjerne skulle sett Apple prøve seg på så er det bilmarkedet, kanskje spesielt det amerikanske bilmarkedet. Hadde Steve Jobs fortsatt levd, kunne kanskje en iCar blitt en virkelighet.

Er det en ting Steve Jobs har blitt kjent for så er det å snu opp ned på eksisterende markeder. I 1984 snudde Jobs og Apple datamaskinmarkedet på hodet ved å introdusere den første datamaskinen som mannen i gata kunne bruker. Så snudde Jobs og Pixar animasjonsfilmindustrien på hodet og vel tilbake i Apple var det musikkindustrien som ble totalt forandret med iPod og iTunes sitt introduksjon i 2001.

I 2007 kom den første iPhonen og nå var turen kommet til mobilbransjen. Fem år senere kan vi enkelt si at Jobs og Apple også snudde opp ned på denne bransjen. iPaden ser ut til å gjøre det samme med datamaskinmarkedet som den originale Macen gjorde i sin tid. De siste års rykter tilsier også at Apple ønsker å gå inn i TV-markedet med et eget Apple TV. Skulle det skje ville det ikke overraske meg om Apple også endrer det meste i dette markedet.

Men er det ett marked mange Apple-fans gjerne skulle sett endret med litt Apple-finesse, så er det kanskje bilmarkedet. Det samme mente åpenbart Steve Jobs.

Ifølge Mickey Drexler, en av Apples styremedlemmer, drømte Steve Jobs om å lage en «iCar». Drexler uttalte seg på en Fast Company konferanse tidligere denne uka.

Det er ikke første gang Jobs uttaler seg om bilindustrien og han har tidligere beskrevet spesielt den amerikanske bilindustrien som relativt dårlig. Drexler kom ikke med noe mer detaljert informasjon om nøyaktig hva eller hvordan en «iCar» skulle se ut eller være. Dessverre får vi nok heller aldri vite det.

Videoen under viser noen av kommentarene til Drexler som også inneholder hint om at Apple faktisk vil bevege seg mer inn i stua. Apple TV?

SeaLions bilde

SeaLion

Innen bilnettsider har det lenge versert et rykte om at Apple faktisk har vært i forhandlinger med bl.a VW, og at iCar ikke er en komplett bil, men et integrert bilunderholdnings- og kommunikasjonssystem.

Og Apple TV finnes jo allerede?
http://store.apple.com/no/browse/home/shop_ipod/family/apple_tv

Bestbra

@SeaLion Dette er ikke den apple tv-en folk mener når de snakker om at en apple tv kanskje kommer, det de mener er en fysisk tv liksom (54"")

Snires bilde

Snire

Jeg vil ikke ha en bil som må jailbreakes for å kunne brukes på alle slags veier ;-)

Eivind1

Skulle iCar bli den nye Aston Martin, som bildet illustrerer? =)

drhouse

http://www.snopes.com/humor/jokes/autos.asp

Pkt 6 kanskje?

:-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai