I morgen slippes Coda 2

I morgen kommer Coda 2Hvis du har jobbet med webdesign de siste årene og eier en Mac har du nesten ikke kunnet gå glipp av Panic sitt glimrende Coda-program.

I morgen kommer oppfølgeren, Coda 2.0, og det ser ut som programmet nok en gang kan bli favoritten blant webdesignere. Versjon 2.0 har over 100 nye funksjoner, mange av dem har vi ventet lenge på.

Panic har, for de av oss som ikke er helt nye Mac-brukere, en lang historie på Mac-plattformen. Med glimrende programmer som Transmit, Audion, Unison og Coda har Panic fått en plass på mange Macer verden over. Panic legger mye tid ned i detaljer og det fører også til relativt lange produktsykluser hvor store nye oppdateringer kommer sjeldent.

Det er derfor knyttet relativt store forventninger til versjon 2.0 av Panics populære Coda. Coda er, for de som ikke vet det, et program for webdesignere og utviklere som koder og designer websider. Det er ikke et såkalt WYSIWIG-program for nybegynnere, men baserer seg på utviklere som kan skrive HTML og/eller et av mange programmeringsspråk.

I Coda 2 har Panic videreført alt det vi er vant til med Coda 1 og 1.5, men gitt det hele et nytt og interessant grensesnitt. Panic introduserer en ny type "tabs" på toppen av vinduet som kan endre størrelse og vises som bilder eller tekst. Dette er en UI-løsning vi ikke har sett vært brukt i Mac-programmer tidligere og ettersom Panic ofte setter en del trender hva gjelder grensesnitt, ville de ikke være overraskende om flere programmer introduserer en slik løsning i fremtiden.

Coda

Det er ikke bare grensesnittet som er nytt i Coda 2. Panic har lagt inn en rekke funksjoner for å få programvaren opp til par med sine konkurrenter og Coda håndterer nå blant annet GitHub i tillegg til Subversion når det gjelder fil- og versjonshåndtering. Du trenger dermed ikke en egen GitHub-klient eller å knote i terminalen for å oppdatere dine prosjekter.

Coda 2 introduserer også en ny CSS-editor som skal gjøre arbeidet med CSS lettere, men om Coda kan hamle opp med CSSEdit/Espresso på akkurat CSS gjenstår og se. Panic har også fått plass til en fullstendig MySQL-editor som gir deg et grensesnitt for redigering av MySQL direkte i Coda.

Coda

Sist, men ikke minst, har Panic overrasket med en iPad-appliksjon som selskapet kaller Diet Coda som skal gjøre det lett å gjøre raske endringer på farta med iPaden. Diet Coda (vi elsker navnet!) har mange av de sammme funksjonene som storebror Coda og er utvilsomt den mest komplette webeditoren på iOS. I tillegg fungerer Diet Coda også i samspill med Coda på Macen.

Med AirPreview kan du, når du sitter foran Macen, benytte iPaden til utelukkende å forhåndsvise nettsidene du jobber med på Macen - live. En Mac + en Retina iPad + en hoverbar må bli et drømmeoppsett for en hver webutvikler.

Du kan lese mer om Coda hos Panic. Både Coda 2.0 og Diet Coda havner i Mac App Store og App Store i morgen.

Tags:

miaholte

Som gammel Operabruker er det ikke vanskelig å se at de i det minste har hentet inspirasjon fra Opera ift tabs visning; Opera 10 tabs

Larsaronen

Ser helt supert ut.. Endelig kan man kode litt på iPaden!
Coda 2 veldig veldig bra ut. Ser ut som at det har hentet mye inspirasjon fra Xcode.. Blir kanskje litt mer webprogrammering på meg når dette kommer..
Noen som har brukt Coda med Rails? Erfaringer?

Jons bilde

Jon

Spennende. Jeg gleder meg. Har lest litt om Coda 2 betaen tidligere, og hørt en del bra.

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Ser veldig lovende ut!

yochi

Verdt å nevne at det vil være tilbud på programmene i morgen. Halv pris!

TigerOlas bilde

TigerOla

I følge Panic på Twitter, vil de kjøre dette "oppgraderingstilbudet" for alle, i et par måneder. Dvs. at du ikke trenger å ha første versjon av Coda for å få kjøpt til knallpris.

i-Simens bilde

i-Simen

Endelig! Husk superrabatt på programmet imorgen! Gjelder både Mac og iPad!

hansimac

Gode gamle OmniWeb var vel ute med visuelle tabs lenge før både Opera og Coda.

Gullfrodes bilde

Gullfrode

Kjøpt begge, $50 og $10 kun i dag. Liker Coda 1.5 veldig godt, men direktevisningen i Diet Coda fra Coda 2 virket såpass bra at jeg oppgraderte.

kknets bilde

kknet

Er faktisk litt usikker på om jeg skal kjøpe fra AppStore eller direkte fra Panic! Noen som har noen sterke grunner for det ene eller det andre?

http://www.panic.com/coda/support.html

eigeeks bilde

eigeek

Fyy f#&% denne er etterlengtet...

TigerOlas bilde

TigerOla

Jeg kjøpte fra MAS. Tenker det er greit å bare ha det meste samlet, ikke ulikt Steam når det kommer til spill.

Savner den visuelle CSS editoren da. For min del gikk det kjappere å finne frem til det jeg ville kontrollere uten å måtte huske drøssevis av kode.

Gullfrodes bilde

Gullfrode

@kknet
Ved å kjøpe direkte fra panic kan man kanskje få redusert pris ved senere kjøp.
Om man kjøper i app-store i dag så får man jo den reduserte prisen.
Jeg foretrekker å kjøpe i appstore- da det er enda lettere å oppdatere på flere mac'er, samt som @TigerOla skriver er det kjekt å samle kjøp på en plass.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai