Jonathan Ive: Enkelhet er ikke enkelt

Jonathan Ive mottar ridderorden og intervjuesI dag har Apples designer Jonathan Ive blitt slått til ridder i England. Samtidig har Jonathan Ive gitt et langt og meget interessant intervju til The Telegraph om Apple og designprosessene i det ellers så lukkede selskapet.

Jonathan Ive sier at Apples hovedmål er å gjøre komplekse problemer enkle. Ifølge Ive er enkelhet absolutt ikke enkelt.

Jonathan Ive befinner seg i dag i London for å bli slått til ridder for sitt arbeid i Apple og i den anledningen har den annerkjente designeren gitt et langt intervju til den britiske avisen The Telegraph.

I intervjuet snakker han om mange av Apples designfilosofier og hva selskapets mål er. Han sier at det beste arbeidet Apple har gjort er det de arbeider på nå - noe en hver designer vel ofte vil si.

Ive hevder også at Apple vil klare seg godt uten Steve Jobs og at de ikke utvikler eller designer produkter annerledes nå enn når Jobs var sjefen. Det er fortsatt målet om å gjøre det komplekse enkelt som er hovedmålet i designprosessen. Enkelthet er ikke enkelt mener Ive.

Our goal is to try to bring a calm and simplicity to what are incredibly complex problems so that you’re not aware really of the solution, you’re not aware of how hard the problem was that was eventually solved.

Simplicity is not the absence of clutter, that’s a consequence of simplicity. Simplicity is somehow essentially describing the purpose and place of an object and product. The absence of clutter is just a clutter-free product. That’s not simple.

The quest for simplicity has to pervade every part of the process. It really is fundamental.

uttalte Jonathan Ive i intervjuet med The Telegraph.

Interjvuet, som er i to deler, bør leses hvis du interesserer deg for Ives bakgrunn og hvordan Apple jobber med design.

Rabben91

Mitt forbilde!

quadra800s bilde

quadra800

I første setning: "I dag (...) i dag."

Fiskefant

I andre avsnitt: "gjøre gjøre" :p

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

«Samtidig har Jonathan Ive gitt et langt og meget interessant intervju til The Telegraph om Apple og designprosessene i det ellers så lukkede selskapet.»

Dette er jo bare tull. Ive er intervjuet mange ganger, og har sagt omtrent det samme i mange år...

Apple forsøker nok å holde på hemmeligheter om konkrete, kommende produkter — men selskapets «filosofi» har aldri vært noen hemmelighet.

ggt667s bilde

ggt667

The quality of the design is determined by its lack of complexity.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai