Diktering med Siri i Mountain Lion?

Diktering med Siri i Mountain Lion?Stemmen vår har blitt viktig for Apple etter at selskapet introduserte iPhone 4S med den «norske» digitale assistenten Siri. Siri har, selv med norske aner, ikke kommet til Norge, Macen vår eller iPaden og er foreløpig kun for iPhone 4S-brukere.

I Mountain Lion ser det nå ut til at Apple vil slå på noe av «Siri»-funksjonaliteten i OS X, nemlig diktering.

Det er nettstedet 9to5Mac som har funnet referanser til diktering begravet i den nyeste versjonen av Safari i Mountain Lion. Ved å trykke begge CMD-knappene samtidig skal diktering aktivereres i Mountain Lion ifølge referansene i Safari. Dette er ikke aktivt i siste utgave av Mountain Lion, men siden referansen allerede er på plass er det noe som kan tyde på at Apple planlegger å introdusere diktering også i OS X.

Diktering med Siri i Mountain Lion?

Dikteringen fungerer på samme måte som Siri gjør på iOS, det vil si systemet tar opp din stemme og det du sier, sender den til Apple over internett som deretter benytter seg av Nuance sin tale-til-tekst-teknologi for å gjøre det du har sagt om til tekst. Nuance støtter norsk talespråk og en slik dikteringsfunksjon burde dermed fungere også her i Norge hvis Apple skulle ønske det.

Applikasjonen iTranslate som vi omtalte på iPod1.no i forrige uke benytter seg for eksempel av Nuance sin støtte for norsk til å oversette det du sier mellom norsk og en rekke andre språk. Dette fungerer overraskende bra.

Om diktering skulle dukke opp i OS X er det ikke nødvendigvis slik at alle Macer får muligheten til dette. I iOS-verden har for eksempel Apple begrenset funksjonaliteten til nyere produkter som har en spesiell støykanseleringsbrikke i maskinvaren. Mountain Lion vises fram på årets WWDC 11-15 juni. Oppdateringen forventes sluppet senere denne sommeren.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai