Steve Jobs beskrev «skyen» for 15 år siden

Steve Jobs beskrev «skyen» for 15 år sidenWWDC i 1997 var Steve Jobs akkurat kommet tilbake til Apple og holdt sin første «tale» til utviklere på Apple-plattformen.

I en del av denne talen snakker Jobs om det vi kaller «skyen» eller «The Cloud» i dag - 15 år før skyen faktisk virkelig er blitt et faktum. Det ble ikke helt som han forestilte seg, men med tanke på hvor kort vi hadde kommet i 1997 er dette en god beskrivelse. Se videoen!

Roberths bilde

Roberth

http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing

Vel det ble nevnt for første gang på 60-tallet.

Lukass bilde

Lukas

Tenk at det er 2009 allerede!

Ro1

Ja, du verden som årene går. Er det ikke nærmere 15 år siden 1997...?

admins bilde

admin

Selvsagt er det 15 år siden ja :) Fiksa.

manwithnoname

Satt å prata om det samme med min eks sjef i 1996. Det var faktisk en del som snakket om det i bransjen den gangen. Vi snakket mye om at maskiner kom til å bli rene terminaler koblet opp mot et nettverk (skyen).

Men, Steve Jobs er flink til å formulere seg og få frem budskapetsitt. Det var nok mange som hadde samme budskap som han, men de klarte ikke å presentere det like bra som han.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Nå var også Apple tidlig ute, kanskje noen var før, ut til allmenheten med skytjenester: http://en.wikipedia.org/wiki/MobileMe#iTools
iTools i januar 2000, senere kalt dotMac, MobileMe og nå iCloud.

struktur

Vel, det som er poenget her er vel at Jobs beskriver noe de har hatt ferdig og i bruk hos Next flere år allerede før denne videoen ble tatt opp. Det fungerte, og var nesten transparent - let opp noen gamle Next OS demovidoer fra 89-90-91, så ser dere ha jeg mener :-) Ikke mange andre som hadde dette oppe å gå på den tiden.....

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai