29 dager igjen - husk å flytt fra MobileMe

29 dager igjen - husk å flytt fra MobileMeI dag er det kun 29 dager igjen til Apples MobileMe-tjeneste forsvinner til de evige jaktmarker for godt. Har du en MobileMe-konto er det på tide å konvertere den til iCloud og laste ned eventuelle bilder, nettsider eller filer du har lagret i dagens MobileMe. I går sendte Apple ut advarsler og beskrivelse av hva du må gjøre for å flytte.

Den 30. juni vil Apple stengte MobileMe for godt og hvis du i dag bruker MobileMe til e-post og kalender må du flytte dette over til iCloud før 30. juni for å unngå å miste dine data. Dette gjør du på adressen me.com/move og her vil Apple automatisk flytte dine data over til iCloud.

Dette innebærer ingen forandring for deg som sluttbruker så lenge du har oppgrader til Lion. Apple har i lengre tid gitt bort gratis oppgraderinger til Snow Leopard for å kunne få etternølere på Leopard muligheten til å oppgradere til Lion raskere. Hvis du kun ønsker å beholde din e-post (@me.com) trenger du dog ikke å oppgradere.

Hvis du har bilder i dagens MobileMe-bildegalleri, filer på iDisk eller lagret dine nettsider på iWeb så må du sørge for at dette blir lastet ned og lagret lokalt innen den 30. juni. Gjør du ikke dette, vil bilder, filer og nettsider forsvinne. Bildegalleriet, iDisk og iWeb er ikke en del av iCloud og denne dataen kan ikke flyttes over til Apples nyeste tjeneste. iCloud vil dog, fra Mountain Lion, tilby en lignende funksjon som iDisk hvor filer kan lagres i iCloud for så å kunne hentes fram på iOS.

Apple har lagt ut en komplett guide som tar for seg overføringen fra MobileMe til iCloud. Denne dekker de fleste spørsmål rundt selve overføringen som må finne sted før 30. juni denne måneden. 29 dager igjen.

Leif Kristian

Om ikke det blir presentert en oppdatert versjon av iCloud på WWDC så blir iCloud kun en strippet versjon av MobileMe.

Uten iDisk, gallery og ikke minst iWeb. Og hvorfor har de ikke valgt å støtte iCloud på Snow Leopard ???? Nei, istedenfor velger de kun å støtte et OS som kun er 10 mnd gammelt.

Ser det rapporteres om bug blant brukere av iCloud på amerikanske sider.

Dette har vært en rotete og ganske klønete overgang. Den optimale overgangen hadde vært å forandre navn og tilført funksjonalitet. Istedenfor stripper de bort funksjoner.

Når en tar kontakt med support ang. overgangen så har de overhode ingen kunnskap på hva dette egentlig handler om.

Jeg personlig bruker MobileMe og før der var jeg .Mac bruker. Hvordan jeg skal bruke iCloud til noe av det jeg bruker MobileMe til er fremdeles et mysterium.

Det må bli en oppdatert versjon av iCloud på WWDC.

macguru

Jeg har vært en aktiv bruker av galleriet og iweb. Galleriet har vært en utrolig lett og integrert del av iPhoto for å dele mine bilder med ulike grupper (vha brukernavn/passord). Genialt enkelt for andre å laste opp bilder til mine gallerier, som synkroniseres automatisk med iPhoto. Fantastisk når vi har vært flere som har tatt bilder på en tur eller arrangement og enkelt vil dele.har ikke funnet noe som erstatter alt dette. Hvis Apple virkelig ikke skal videreføre dette i iCloud, må de fjerne dele-funksjonene i iLife programmene og vi må finne andre, mer tungvinte alternativer. En stor fordel var at det var så tett integrert med iLife.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Jeg har forsøkt å finne erstatning for gallerifunksjonen og integresjonen med iLife og Aperture. Der har jeg dessverre kommet til kort.
Dette kommer til å bli et stort savn.
Som macguru har gjort, så har også jeg benyttet meg av gallerifunksjonen og også la andre laste bilder opp og disse bildene har synkronisert seg til iPhoto og Aperture.

Dessverre så har jo dette vært betalingsfunkjsoner, altså MobileMe, og det er ikke mange som vil betale for seg i dag og det har vel også Apple funnet ut og har dermed laget en strippet funksjon de kaller iCloud og gjort den gratis. Det er ikke bare galleri og iDisk som forsvinner. Forsvinner gjør også synkronisering av nøkkelringen. Dette blir også et stort savn.

Som sagt ikke funnet noe som kan erstatte disse funksjonene. Kanskje noen av de, om man syr sammen tjenester fra flere leverandører, men.... det er mye styr og mye som kan gå galt.

For meg har MobileMe (dotMac) vært et fantastisk produkt som bare har vært der og fungert ETT HUNDRE PROSENT fra dag en. Jeg har ikke hat en enste hickup siden jeg begynte bruke tjenesten for nesten ti år siden.

RIP MobileMe og ære være de som klarer å lage en like god pakke og levere den til oss som vil ha den. PS! Jeg betaler gjerne en tusenlapp i året for dette så lenge det bare fungerer sånn som MobileMe har gjort for meg.

macguru

Jeg har heller ikke problemer med å betale for noe som fungerer så bra og er så integrert med iLife produktene. Jeg betaler i for både dropbox og evernote. Supre produkter det også. Da Apple lanserte iCloud, innrømmet de mange feil med MobileMe tjenesten. Jeg har aldri forstått all kritikken rundt MobileMe. Det har alltid fungert kjempebra for meg.

Jeg har håpet i det lengste at Apple ville komme til fornuften og videreføre tjenestene inn i iCloud.

LCD

Hei

Er helt enig med overnevnte kommentarer
Jeg har vært med siden begynnelsen og ikke hatt noe problemer
Har sågar betalt for familiemedlemskap og utvidet plass hele tiden
Nå har jeg tatt steget fullt ut og kuttet ut det jeg kan av iCloud
Apple mailen gikk i samme slengen også i søpla og velkommen til Google mail.
Jeg gidder ikke å støtte en funksjon som kansje blir forandret i morra eller forsvinner over natta

bohdi

Støttar siste skribent eg og.

iWorks kjem eg til å holde meg langt unna, og for min del har iDisk fungert knall.

Går over til dropbox for fullt no, og iCloud kjem eg kun til å bruke for å holde orden på kalendar og kontaktane mine.

Merkeleg opplegg det med iWorks forresten, burde vore som iDisk, slik at ein kunne holde orden på dokumenter uavhengig av kva program ein vil bruke.

Rett og slett litt teit. Med mindre eg har misforstått fullstendig. Alltid ein moglegheit det sjølvsagt :-D

kattunges bilde

kattunge

Helt enig med de andre som har skrevet her. Apple kunne jo bare fortsatt MobileMe for oss som heller vil gi noen kroner for noe som faktisk har mål og mening som MobileMe faktisk har, så kunne de heller hatt en strippet versjon som iCloud for de som ikke har råd til MobileMe eller som ikke har bruk for alle de funksjoner som MobileMe inneholder.

awts bilde

awt

Nå har ikke jeg testet iCloud ettersom hvrken Macen eller iPhonen min støtter dette, men jeg kommer også til å savne gallerifunksjonen på MobileMe, den har fungert helt suverent hele tiden til mitt bruk.

iCloud vil heller aldri fungere på min iPhone, noe som irriterer meg grenseløst, da jeg mister det som er av synkronisering av kalendere, bokmerker og slike ting.

macsams bilde

macsam

"å flytte" eller "og flytt", ikke en hybrid av disse.

Bri

Ganske irritert på Apple for dette.
Jeg kommer heller ikke til å gå over til iCloud. Bilder kommer til å havne på Smugmug, dokumenter på Dropbox. Kalender og e-post er allerede tatt i bruk med gmail. Har brukt masse tid på å finne en ny fototjeneste og arbeidsflyt for bildene mine. Ut går Aperture (Aperture har ikke en god støtte for Nikon RAW-filer)inn med Nikonprogramvare for import og bildebehandling mens iPhoto muligens igjen blir tatt i bruk for opplasting til Smugmug og visning på AppleTV. Hvis iPhoto ikke fungerer godt mot Smugmug, ryker gjerne AppleTV ut av stuen også.
Ting henger sammen. Det er derfor vi har brukt Apple sine løsninger i årevis.

Som med lanseringen av Final Cut X bør ikke Apple fjerne tjenester eller funksjoner før de har noe tilsvarende nytt å komme med. Denne gangen venter jeg ikke på relansering av funksjoner.

Maya

Jeg er betalende bruker av mobile.me. Har fått flyttet epostene mine over i icloud.

Jeg har også en nettside som er laget i iweb og som jeg prøver å flytte over i icloud. Har funnet en oppskrift på dette her:
http://support.apple.com/kb/HT4686

Jeg har i denne forbindelse et spørsmål som dere sikkert syns er helt idiotisk, men jeg sliter med saken og spør derfor likevel og håper noen vil ta seg tid å svare :-). Har lett høyt og lavt på nettet uten å finne et svar...

Hva skal jeg skrive i feltet serveradress?

Macinis bilde

Macini

Det er ingen serveradresse til websider i iCloud, den tjenesten forsvinner når de slår av Mobileme. Du må finne et annet sted å hoste sidene dine.

erikth1

Synes nesten det er litt rart at Apple ikke kommer med en erstatter før de legger ned bildegalleri funksjonen. Vi vil jo finne en ny plass ganske kjapt, forde om det ikke vil bli det samme. Kan virke som Apple har droppet det helt, men får det ikke til å stemme!:( Må jo være god butikk i mine øyne?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai