Rydd opp i eksterne disker med CleanMyDrive

Rydd opp i eksterne disker med CleanMyDriveMacPaw, selskapet bak programvaren CleanMyMac som vi gjentatte ganger har anbefalt her på Mac1.no, kom nylig ut med et nytt gratis verktøy som kan være nyttig for mange.

Hvis du deler USB-minnepenner mellom Macer og Windows PCer kjenner du garantert igjen de kjedelige og usynlige filene med navn som .DS_STORE og Thumbs.db. CleanMyDrive (gratis) fjerner disse.

Hvis du forflytter deg mellom Mac og PCer oppdager du raskt av harddisker, USB-disker og andre medier blir fylt opp av usynlige filer fra Windows eller OS X. På Windows vil du se Windows sine Thumbs.db-filer overalt, mens Windows-brukere blir like plaget av OS X sine .DS-Store-filer. Disse filene er ubrukelige på den motsatte plattformen og gjør ingen nytte. Det kan derfor være nyttig å fjerne disse før man utveksler minnepenner eller andre lagringsmedier med Windows-PCer.

CleanMyDrive fra MacPaw, som er gratis i Mac App Store, gjør akkurat dette. Det er en liten programsnutt som kjører i menyen din og gir deg oversikt over plassbruk på eksterne lagringsmedier og samtidig gjør det lett å «rydde» mediene for de forhatte usynlige filene.

Rydd opp i eksterne disker med CleanMyDrive

I tillegg til å rydde, gir CleanMyDrive deg også muligheten til å automatisk sette Macen til å mate ut disker hvis du setter maskinen i dvale. En nyttig funksjon hvis du har en bærbar Mac du ofte flytter rundt på. CleanMyDrive er dessverre enda et program som legger seg i menylinja og man bør vurdere å installere Bartender for å håndtere alle programmene i menylinja.

Et annet alternativ til CleanMyDrive er USBMate i Mac App Store, denne koster derimot NOK 35,-.

CleanMyDrive er tilgjengelig gratis i Mac App Store.

LCD

Hei

Sikkert grei for de som ikke har CleanMyMac

For dere som har CleanMyMac innstallert, så trenger dere ikke denne appen på maskin
Om du derimot ønsker å teste CleanMy Drive....så fjerner den automatisk de samme funksjonene i CleanMyMac etter at du har innstallert CleanMyDrive og du får opp denne meldingen i CleanMyMac..... alle funksjonene er dermed grået ut.
----Devices cleanup is disabled because CleanMyDrive is installed.-----

Om du så etter en test tar å hiver CleanMyDrive i søppla... kommer funksjonene automatisk tilbake i CleanMyMac

quadra800s bilde

quadra800

Fantastisk! Nå kan jeg bruke 35kr på et program som gjør livet surt for meg.
Disse filene er langt ifra ubrukelige. Hvis man sletter dem, betyr det bare at maskinen (Mac eller Windows-PC) jobber enda litt hardere neste gang du stapper inn flisa.

admins bilde

admin

@quadra800

Programmet er gratis og DS-Store filer er ubrukelige på Windows PCer på samme måte som Thumbs.db er ubrukelige på OS X. Derav er dette et godt poeng for folk som deler filer med Windows PCer.

quadra800s bilde

quadra800

Men med mindre man sletter alle filene hver gang man "switcher", eller man aldri mer har tenkt å putte minnepinnen inn i en maskin med det motsatte OS igjen, så er de nyttige.

admins bilde

admin

.DS_Store filene inneholder svært, svært lite nyttig på en USB-disk. De inneholder faktisk bare plasseringen av ikoner og Finder-innstillinger på vinduer - relativt lite nyttig på en USB-disk hvis man flytter den mellom Mac og PC. Spesielt med tanke på at folk stort sett benytter standard innstillinger hva gjelder ikoner og vinduer på sine USB-disker.

På Windows vil Thumbs.db derimot gi deg «thumbnails» på innholdet av filene og dette kan jo være litt mer nyttig (og er en noe tidskrevende prosess) når den må bygge opp disse igjen. Thumbs.db er også mindre forvirrende for brukere ettersom dette kun er en ekstra fil på disken. .DS_Store derimot...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai