Er dette spesifikasjonene til ny MBP 13?

Er dette spesifikasjonene på ny MacBook Pro 13?

Ryktene, og antallet dager siden forrige gang MacBook Pro-serien fikk en oppdatering, tilsier at Apple vil lansere en nye modeller i relativt snar framtid. Har spesifikasjonene for Apples MacBook Pro 13" lekket? I så fall blir USB 3.0 endelig å finne også i Apples produkter.

Bildet over skal ifølge MacRumors ha blitt lagt ut på det kinesiske forumet weiphone og vise baksiden av esken til en av de nye MacBook Pro 13". Her presenteres som vanlig spesifikasjonene.

Spesifikasjonene på Apples minste bærbare i MacBook Pro-serien viser at maskinen, ikke overraskende, inneholder Intels nye Ivy Bridge-prosessor på 2.5Ghz og Intels innebygde grafikk Intel HD Graphics 4000. RAM, lagringsplass og SuperDrive er fortsatt det samme og man må dermed påstå at dette ikke er noe annet enn en hastighetsforbedring med forbedret prosessor og GPU. Det eneste helt nye er at maskinen støtter USB 3.0 og Bluetooth 4.0 for første gang.

Ryktene om SSD-minne, tynnere design. fjerning av SuperDrive og Retina Display gjelder i hvert fall ikke MacBook Pro 13" hvis man skal tro på dette bildet. Det er ikke første gang slike bilder har dukket opp i Kina og senere faktisk vist seg å stemme.

På mandag vet vi kanskje svaret?

jeje

Skuff at ikke SSD er standard. Håper på svært billig oppgradering.

niram

Utrolig skuffende om dette er sant. Hadde virkelig håpet på enda større oppdatering.

rattata12s bilde

rattata12

Hahaha, dette er elendig, har oppgradert en 2008 Alu MacBook, den gruser jo det der..... SSD + 8GB RAM....

trondrms bilde

trondrm

Hmm... "Preinstalled Mac OS X". Apple har endret navnet til kun OS X. Kan stemme allikevel, men det var litt rart.

http://www.theverge.com/2012/2/16/2802281/apple-officially-renames-mac-os-x-to-os-x-drops-the-mac

Snobbs bilde

Snobb

Sant det du sier trondrm tror Apple ville ha skrevet OS X og ikke Mac OS X

macsams bilde

macsam

Ikke mye å glede seg til her, nei... Men en 13" er vel egentlig ikke en Pro uansett så sånn sett går det jo...

CMarker

skuffende specs !
håper virkelig ikke dette er ekte

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Blir megaskuffet, om det ikke blir nytt design og den dritt oppløsningen :(
Får håpe på en overhaling av 15" pro eller ny 15" air da. Alt håp er ikke ute før 11. :)

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Bare Dual Core, ikke Quad Core. Tror ikke det nei..... selv om det bare er en 13".

nubbizs bilde

nubbiz

Operativsystemet heter fortsatt Mac OS X. Det er kun Mountain Lion som har fått endringen til kun OS X, og med mindre de venter med å slippe nye MBP maskiner til etter Mountain Lion er sluppet så stemmer det med Mac OS X.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Firekjerners prosessorer og høyere oppløst skjerm blir kanskje mulig som tilvalgte oppgraderinger. Det mest skuffende om dette stemmer er at de fortsatt vil kaste bort rundt en fjerdedel av volumet i maskinen til en optisk stasjon som i mange tilfeller aldri blir brukt.

Jørnan

Relativt skuffende hvis dette stemmer. Lavere oppløsning på skjermen enn MB Air? Trodde virkelig de skulle oppgradere det (hvis det ikke ble retina display)

HansPetter

Ja, dette var jo ikke akkurat noe kvantesprang. Hvis bildet over er reelt, bør prisen på gjeldende modell nedjusteres med minst én tusenlapp, kanskje to. Etter at Apple faset ut den relativt prisgunstige, hvite MacBooken, savnes et rimelig "workstation"-alternativ.

Stusser på at Apple, som tross alt regnes som et "high end"-merke, fortsatt har 5400 rpm-harddisk som standard, når så å si alle konkurrenter i samme prisklasse leverer 7200 rpm. Og dessuten er matt skjerm noe flere og flere foretrekker. Og hvorfor så få USB-porter? FireWire 800 er det så å si ingen som bruker likevel; kanskje er det fortsatt noen som bruker 400. Men langt mer praktisk hadde det vært å bytte ut det hele med minst én USB 3.0 til.

Hvis Apple nok en gang velger å gjøre det sånn at det kun er 15- og 17-tommeren som får matt skjerm og 7200-disk valgmuligheter, begynner det å bli dyrt, og da er konkurrerende hardware, som Asus´nye N56VZ med Linux Ubuntu vel så aktuelt som MacBook, dessverre.

trondrms bilde

trondrm

Operativsystemet heter fortsatt Mac OS X. Det er kun Mountain Lion som har fått endringen til kun OS X, og med mindre de venter med å slippe nye MBP maskiner til etter Mountain Lion er sluppet så stemmer det med Mac OS X.

Lion heter også kun OS X nå. Sjekk "about this Mac" på en maskin som kjører Lion.

http://www.apple.com/macosx/

evvanns bilde

evvann

Står Mac OS X på min maskin. (10.7.4)

evvanns bilde

evvann

Står Mac OS X på min maskin. (10.7.4)

trondrms bilde

trondrm

Ja, det gjør det jammen på min iMac også. Mener å ha sett at det kun sto OS X der nå..., men allikevel, søk på Lion i AppStore da. Der står det ihvertfall kun "OS X Lion".

nubbizs bilde

nubbiz

Viste ikke om at det stod OS X på App Store. Det står Mac OS X på maskinene med Lion, og urlen du postet inneholder også Mac OS X, selv om siden sier OS X.

Ser at Apple bruker både OS X og Mac OS X på sidene sine, så jeg er i grunn ikke sikker på hva de kaller Lion lenger.

RandomDude27

Tror den evt den nye mac mini, vil bli lign? Ikke store greiene, men noe på hastighet?

H92

Dette var nå isåfall begredelige greier. Tenker spesifikt på skjermoppløsning. At det er færre bildepunkter på en ny MBP 13" enn det er på min Air 11" er rimelig usannsynlig.

kajac2

Pappa kjøpte en laptop med 4-kjerners prosessor, 8 GB minne, enten 500 eller 750 gb 7200 rpm harddisk og ATI-grafikkort med dedikert minne. Dette til under 4000 kr. I fjor. Joda, en MacBook har bedre byggekvalitet og kjører OSX, men det er jammen ikke verd 6000 kr. Jeg kan ikke se for meg at Apple gjør noe så dumt som å lansere en maskin med disse spesifikasjonene. Da må de i såfall redusere prisen til maks 6000 kr for å rettferdiggjøre de lave ytelsene

paaandas bilde

paaanda

Jeg tror dette er det som kommer til å bli vist, ryktene og forventningene til oppgraderinger pleier å være veldig stor i forhold til hva som blir vist.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai