Ny Mac Pro lanseres neste uke

Ny Mac Pro lanseres neste ukeEtter nesten to år uten oppdatering skal Apple nå, ifølge 9to5Mac, endelig være klar til å lansere en ny Mac Pro. Spekulasjonene om at Apple kommer til å droppe Mac Proen fra sitt sortiment ser dermed ikke ut til å stemme til stor glede for de mange Mac-brukere som fortsatt benytter Apples profesjonelle stasjonære.

Ifølge 9tot5Mac vil Apple lansere tre nye Mac Pro-modeller i neste uke - enten på WWDC eller senere i uka. Mac Pro skal tilbys i tre varianter hvor en av variantene er rettet spesielt mot de som kjører OS X Server.

  • MD770LL/A – K5BPLUS,BETTER, BTR-USA
  • MD771LL/A – K5BPLUS,BEST,BTR-USA
  • MD772LL/A – K5BPLUS,ULTIMATE,BTR-USA

Spesifikasjonene til en ny Mac Pro er foreløpig i det blå, men man kan anta at maskinen vil få Intels nyeste, og sterkt forsinkede, Xeon E5-prosessor. Denne prosessoren vil gi en betydelig oppgradering til Mac Proen og ligger i samme prisleie som dagens Mac Pro-prosessor. I tillgg er det åpenbart at Mac Proen vil få Thunderbolt og USB 3.0 (hvis Apple satser på dette i sine nye MacBook Pro-serie).

Det store spørsmålet blir derimot om Apple vil introdusere et nytt design eller fortsette i samme spor som i dag. Maskinvaren har hatt samme utseende helt siden PowerMac G5 og mange vil mene at den er moden for en oppgradering. Samtidig er den fortsatt den lekreste stasjonære maskinen på markedet og designet fungerer godt, med ett stort unntak - servere.

Dagens Mac Pro er nemlig svært lite hendig å ha i et serverrom ettersom den ikke er lett å putte i en rack. Siden Apple også har sluttet å selge Xserve er alternativene for de som ønsker en Mac-basert server enten en Mac mini eller Mac Pro. Skulle Apple redesigne Mac Pro må man håpe at de tar høyde for dette og gjør det mulig å rackmontere Mac Pro med eller uten ekstrautstyr.

palelnans bilde

palelnan

"BTR"

For oss Springsteen-fans er det lett å lese dette som "Born To Run". Knallbra tittel på en datamaskin.

krsk0

Jeg sakl ikke kjøpe denne, da min 2010 Mac Pro fremdeles holder seg godt, men blir noen kilo lettere om jeg ser at Apple ikke slutter å produsere MP :)

LCD

Hei

Samme som deg...har ikke planlagt noe nytt Mac Pro kjøp, men det beroliger veldig om det kommer en ny Mac Pro...selv om jeg tviler sterkt

Hemlighetskremmeriet til Apple har allerede straffet dem sterkt på pro siden med pro brukere som forlater Apple i stor fart.
Ikke lett å planlegge sin bedrift vedrønde innkjøp og investeringer om man bruker Apple utsyr eller software
For en bedrift er det lite holdbart å ikke vite hvor man er i morgen

Med Finalcut server fjernet, (selv om den var elendig og trengte en oppgradering,) sammen med Xserve som også ble kastet ut, sammen med den tragiske lanseringen av FCPX, er det toppet med at Mac Pro ikke er blitt oppgradert på 2 år..... rart at det fremdelse er firmaer som fremdeles driver med videoredigering på Mac.

Nå skal det sies til Apple sitt forsvar....den råeste versjonen av Mac Pro maskinen som er i salg.... er fremdeles konge på haugen og det er ikke så mange maskiner som går over den.
Så sånn sett er det ingen krise i dag med å kjøpe seg en Mac Pro fra øverste hylle..man får fremdeles noe av det råeste i sin klasse.
Hadde Apple bare gløttet litt på sløret...hadde det roet mange bedriftseiere.

RandomDude27

Håper det kommer en ny Mac mini

Arild Holtet

Dette håper jeg inderlig stemmer. Mac Pro er nå en gang det beste, som kommer fra Apple. Gleder meg skikkeligden, og blir spennende å se hva den står for. Hadde de samtidig kommet med en matt skjerm, så hadde jeg vært superfornøyd. Med Thunderbolt også, så blir dette bra. Men det er sikkert andre nyheter også, og skal bli spennende å se hva som kommer.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai