Apple oppdaterer MacBook-serien og introduserer en ny generasjon

Apple oppdaterer MacBook-serien og introduserer en ny generasjon

Som forventet lanserte Apple i dag nye oppdateringer til sin eksisterende MacBook Air og MacBook Pro-modeller, men overrasket alle ved å introdusere en helt ny «linje» av MacBook Pro med en 15.4" Retina Display på 2880x1800.

Under årets WWDC benyttet Apple anledningen til å oppgradere dagens MacBook Air og MacBook Pro, med raskere prosessorer og GPUer.

MacBook Air

Den nye MacBook Air har fått en ny Ivy Bridge-prosessor på opptil 2GHz og muligheten for hele 8GB minne (1600MHz). Samtidig har Apple også økt kapasiteten til SSD-lagringen som nå kan fåes helt opp til 512GB. Hastigheten på SSDen er ifølge Apple også dobbelt så rask som tidligere modeller. Introduksjonen av Ivy Bridge har også medført at MacBook Air har fått USB 3.0 som gir raskere overføring og full bakoverkompatabilitet med USB 2.0.

MacBook Air vil fortsatt leveres i størrelsen 11" og 13" og oppløsningen har forblitt det sammen. MacBook Air har dermed ikke fått Retina Display. Prisen er redusert med $100 på begge modeller, men norsk pris foreligger foreløpig ikke.

I dag har vi oppdatert hele MacBook-serien med raskere prosessorer, grafikk, hukommelse, flash-lagring og USB 3-tilkoblingsmuligheter. Vi har gjort verdens beste serie med bærbare maskiner enda bedre, og vi tror at brukerne kommer til å sette stor pris på ytelsesforbedringene til både MacBook Air og MacBook Pro.

fortalte Philip Schiller som er Apples senior vice president of Worldwide Product Marketing under kvelden.

MacBook Pro

Som MacBook Air har MacBook Pro også fått lignende oppgraderinger. I den minste maskinen, MacBook Pro 13", har maskinen blitt oppgradert til ny 2.5GHz prosessor (oppgraderbar til 2.9GHz Core i7), men den har fortsatt kun Intels Integrerte HD Graphics 4000. USB 3.0 og FaceTime HD-kamera er, som på MacBook Air, også en del av oppdateringen.

Storebroren 15" MacBook Pro har også flyttet seg over på Ivy Bridge og leveres nå med en Quad-Core i7 prosessor på enten 2.3GHz eller 2.6GHz. Den store oppdateringen i MacBook Pro 15" er at den leveres med nVidia sitt nye Kepler-baserte GPU GeForce Gt 650M med enten 512MB minne eller 1GB. Dette bør gi store ytelsesforbedringer.

I tillegg kommer MacBook Pro selvsagt også med USB 3.0, Thunderbolt og FaceTime HD-kamera. Pris skal være det samme som tidligere modeller.

Neste generasjon MacBook Pro

Next-gen MacBook Pro

Dagens store overraskelse var at Apple lanserte det de selv kaller «Next Generation MacBook Pro» - et monster av en bærbar maskin som viser hvordan Apple igjen vil snu bransjen på hodet. Ryktene om en slik maskin har florert de siste månedene, men de fleste har alltid trodd at Apple ville oppdatere dagens MacBook Pro-serie og ikke lansere en helt ny serie.

Den nye serien har fått navnet «Next Generation MacBook Pro» og er en helt ny datamaskin hvor Apple har gjort mye annerledes. Det mest spennende er at Apple nå introduserer Retina Display med en 15.4" skjerm med en oppløsning på 2800x1800.

Next-gen MacBook Pro

Next-gen MacBook Pro

Maskinen har også en Quad-core i5 eller i7 med en hastighet på 2.7GHz eller 3.7GHz. Den har mulighet for opptil 16GB RAM og 786GB SSD og kommer med Nvidias nye GeForce GT 650M som standard. Den har også 2 USB 3.0-porter, to Thunderbolt-porter SD-leser, HDMI og FaceTime-kamera.

Det hele er pakket inn i et skall som er noe tykkere enn dagens MacBook Air, men vesentlig tynnere enn MacBook Pro. Prisen starter på hele $2,199 og en norsk pris er foreløpig ikke kjent. Dette blir en dyr maskin.

Traktors bilde

Traktor

Oppløsningen på macbook pro 13" er fortsatt like latterlig lav...

Kitne

Når kommer Macbook Pro 13" i butikkene?

asbjotve

Alle maskinene shippes allerede idag/imorgen fikk vi vite. Så butikker, ihvertfall eplehuset bør ha dem om ikke så altfor lenge.

cacce

Ingen ny Imac, litt svakt med så mye rykter som har svirret.
Jeg er hvert fall en av dem som ønsket å oppgradere til en ny 27 tommer og jeg har ventet ganske lenge pga det.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Spesifikasjonene dere har skrevet på den nye MacBook Proen er feil:
http://www.apple.com/no/macbook-pro/specs/

Det er 2.3GHz til 2.7GHz quad-core Intel Core i7 processor.
3.7, er ved Turbo Boost og det er ingen i5 utgave...

BTW, denne bestilles i morgen, med spesifikasjonene jeg får får 20 000kr :D

Foresten, noen som vet om man kan oppgradere ram på denne eller er det som med MacBook Air?

falk

Synes det ser ut som om CD'en er ute av Mac-universet...

sirsindre

Ingen tvil om at jeg punger ut 20 000 for denne, forhåpentligvis pluss litt bedre specs.
KlodrikMcKr: Det er dessverre ingen mulighet til å oppgradere ram på den, nei.

shakerz

Ser ikke ut som de selger 17" lenger.

Stheens bilde

Stheen

Du kan jo oppgradere minne/ram'en til 16GB, og den kommer med en standard på 8GB!

edo

17990 for billigste med retina skjerm...

KriSkjs bilde

KriSkj

Ser at det definitivt er billigere å kjøpe i USA nå... Hvertfall dersom man skal kjøpe "bossen"...
15": 2,6 GHz 22.490kr vs. $16.901 dersom man følger dagens valuta...

Octavar1um

Er du student blir prisen 16 551 og med gavekort på 600kr er det ikke så halvgæli for den nye Macbook Pro

freddjohs bilde

freddjoh

Det har vel alltid vært billigere å kjøpe i USA, men du mister 5 års reklamasjonsrett samt norsk tastatur.
Vet ikke om det er verdt det....

KriSkjs bilde

KriSkj

@freddjoh, ja har jo det, men synes det var overraskende stor forskjell nå (uten at jeg har brukt mye tid på å studere det tidligere)
Har solgt macene mine etter to-tre år hver gang og norsk keyboard kan jeg ikke huske å ha hatt, så det er for min del ikke noe problem :-)

gutisuperman

Skal det bli en ny Mac på meg i løpet av ett års tid blir det iMac, betaler aldri 18000+ for en bærbar pc, spesielt ikke når jeg har en MacBook Pro fra våren '11 allerede. Hadde vært interessant med en ny MacBook Pro med retina display i heimen om prisen hadde vært 9990, da kunne jeg kjøpt en Cinema Display med tiden, men ikke når den koster 18000..

geircitos bilde

geircito

Fullspec New MacBook Pro 15.4" koster kr. 30.737.

Tenkte å kjøpe en ny 17" da min nåværende MacBook Pro 17" er hele 5 år gammel, men...... :-(

Nå er det dessverre på tide å "forlate" Apple som bærbarleverandør for min del i og med de kutter ut 17". De selger heller ikke eksisterende 17" modeller. De er "forsvunnet" helt ifra Apple Store....

mac_31

Folk snakker om å selge sin "gamle" mac, og kjøpe den nye, men når man tar en titt på finn.no så er det bokstavelig talt hundrevis av folk som vil selge sin gamle macer for å kjøpe en ny model. Hvor realistisk er det egentlig å få solgt sin brukte mac lenger?

Den nye macbook pro-modellen med retina skjerm var råflott, men akk så dyr...

Afrostotiles

mac pro´en er også oppdatert? Står også med tag "new/ny".

plsteens bilde

plsteen

Er det endringer på designet for 13 tommerne?

G3enohPi

Valget står mellom den billigste MBP og MBA 13" med 128GB lagringsplass og 8GB minne. Hva burde jeg velge?

karamellen

Var det så at prisen på Macbook Air ble redusert med $100 på hver av modellene? Ser ikke sånn ut i Apples store på nettet... Mener den billigste 11-tommer air kostet 7800-7900 og nå er billigste 8300? Oppjustert dollarkurs?

Morberg

Jeg syns ikke det er noe dyrt for Retina mbp, når jeg kjøpte denne maskinen (største mbp 15"med oppgradert cpu) for snaut 5 år siden kostet den 21k.

Kitne

Er det bare Macbook Pro 15" som er blitt oppgradert? Finnes det ingen "ny" MBP 13" ?
Ser på Apple.no at det ikke går ann å kjøpe noen 13", bare den nye er lagt ut i 15"

tommydino

Hvordan vil MacBook Pro med Retina skjerm være å spille på?
er det noen som har formening om det?

Andreas Ss bilde

Andreas S

De va to timg heg håpet på i dag, og det va ny iPhone og oppdatert Mini. Men i stede fjerner de 17" MBP. Enda godt min fortsatt lever i beste vellgående...

cacce

Spilling er smak sak, personlig syns jeg bærbart ikke er brukbart til spilling.

tommydino

Spilling er smak sak, personlig syns jeg bærbart ikke er brukbart til spilling.

Selv er jeg ingen Hardcore gamer, men det er noe som har sagt at Retina skjermen ikke vil egene seg så godt til å kjøre spill på

roaldo

Oppløsning er så høy på 15" at det kanskje er derfor de ikke ser vitsen med å tilby 17, da de kanskje hadde vært tvungen å levere den med standard oppløsning pga pris?

Nilsen_nr10

Macbook air 13" med maks ram/cpu vs. Macbook Pro 13" med maks ram/cpu/128ssd vs Macbook pro 15" Retina? Bruksområder: enkel surfing, spilling av FM og kanskje wow ol. Ellers bare enkle oppgaver.. Trenger svar raskt da jeg skal bestille nå før jeg legger meg.. (får ikke sove ellers ^^)

rattata12s bilde

rattata12

Venter til neste update instead :) Regner med vesentlig skjerm-update nå hos de andre produsentene (eksterne skjermer) så dette var godt nytt sånn sett, men venter nok for min del til 13" får samme skjerm :)!

Traktors bilde

Traktor

Jeg ville i hvert fall utelukket macbook pro 13", oppløsningen er rett og slett for dårlig etter min mening. 15" med retina blir kanskje litt over kill, så jeg ville egentlig ha gått for macbook air. Det kommer litt an på hvor viktig spilling er.

brilars bilde

brilar

Skuffet at ikke Mac Mini ble oppdatert.

Ustabil

Bestillte 15" retina med 16gb ram. Ble en del fler tusenlapper og 2" mer skjerm enn jeg planla til høstens studier, men jeg tror den vil være verdt det. Quadcore, fet oppløsning og mye ram gjorde at jeg valgte den over mba. Alt det andre er egentlig bare bonus, spesielt for gameren i meg :-)

Zoots bilde

Zoot

Synes dette var en bra oppdatering jeg :)

sanderbreivik

Jeg har ventet og ventet på ny oppgradering av iMac, i og med at ryktene har svirret rundt som fluer på en varm sommerdag..
Så jeg må si at jeg var litt skuffet..

stille

http://store.apple.com/no/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro/select

norske priser...

Sykt at 15" 2,3GHz MacBook Pro skal koste 17999nok... :(

tinker

Oppdateringen av Mac Pro er et sørgelig skue.
ATI 5770 - ingen Thunderbolt eller USB3.? Kalle dette "ny" og oppdatert av Apple er utrolig.

mækkentåsh

Vil "thermal-cooling / system" på den andre MBP 15 få noen forbedringer eller vil den være som den alltid har hvert?

Unkny

Er så utrolig glad for at jeg fikk kjøpt 2 stk av den helt siste og topp speccet Macbook Pro 17"ern.

Jeg har hatt 17" helt siden jeg startet med Mac og kommer aldri til å kunne bli vant til en 15". Er det samme som å gå fra en 42" tv til en 32" tv...ubrukelig!

Må si jeg er skikkelig skuffet over at de har fjernet 17" Macbook Pro helt.

Larsaa

Har det stor betydning om du velger 512mb ovenfor 1gb på grafikk kortet? Hva er egentlig forskjellen? Finner lite info om det på google, kun sammenligninger mellom 1gb og 2gb. Og der er det jo ikke store forskjellen. Tenker på lett spilling, aka skyrim in bootcamp og diablo. Tenker mer sånn on-the-go opplegg, hvor grafikk kvaliteten er ikke så veldig nøye, så fremst alt går smertefritt. Usikker på om det er verdt pengene å kjøpe den 1gb 15'. Skulle hatt den nye next generation men er litt for dyr for meg.
Skulle ønske at det som denne jenta gjorde funka, for jammen hadde det ikke blitt litt av hvert da :)
http://www.youtube.com/watch?v=sdXejBAShP8

Unkny

Selvsagt har det mye å si! Jeg har hatt noen med 512MB før og nå som jeg fikk 1 GB kan man se skikkelige HD filmer og tv serier uten problemer, og man kan enkelt spole, hoppe fremover uten å måtte vente på at det skal stabilisere seg og ikke hakke. Samme gjelder med photoshop osv også.

Så ja 1 GB er et must, jo mer jo bedre sånn er det alltid. 8-)

Mads7s bilde

Mads7

Hvor lang tid tar det før macen kommer i posten?

lma

Er det noen som vet om retinaskjerm er god til redigering av bilder?

Har i 5 år brukt Apples refleksbehandlede skjerm på en 15" MBP til bilderedigering og har vært veldig fornøyd. Spesielt mtp å kalibrere farger, osv..

Kan jeg forvente at retinaskjerm er like god?

ddybings bilde

ddybing

Hva er den tynne stripen nederst til høyre på siste bildet som admin postet?

melixis bilde

melixi

hvorfor hdmi?

dordars bilde

dordar

Betyr dette at en Full HD film gir dårlig oppløsning på skjermen?

Knittan

Flott tenker jeg... Planer om å kjøpe Mac mini i agust i usa. Når denne ikke ble oppdatert nå, vil det komme en sånn oppdatering i sin aller roligste form senere, eller hva tror dere?

Kjipt å handle i august, så kommer det oppdatering senere sammen med iPhone 5 på seinsommern....

ddybings bilde

ddybing

Aha, stripen nederst var til kjøling ;)

palegolas

Kor mange eksterne skjermar kan den eigentleg drive? 3?

Edit:
Dual display and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 2560x1600 pixels on up to two external displays, at millions of colours?

Lurar på kva val ein har HDMI-porten.

monken

Forstår ikke helt tankegangen med å skifte laderen tilbake til deg gamle designet

Fikk en lignende magsafe med min mid09 mbp. den måtte skiftes ut før den ble et år gammel. Fikk ny på garanti. Liker mye bedre denne magsafen

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai