Finn filer lettere med Found

Finn filer lettere med FoundApples Spotlight ble for første gang introdusert i Mac OS X 10.4 i 2005 og har gjort det lettere å søke etter filer i OS X siden da.

Mye har allikevel skjedd på 7 år og etterhvert som mange av våre filer, dokumenter, e-poster og annet flyttes over til tjenester i skyen, mister Spotlight muligheten til å søke etter dem. Programmet Found (gratis) prøver å gjøre noe med det.

Found er et lite program som introduserer det man kanskje kan kalle for «skysøk» til OS X. Found prøver ikke å erstatte Spotlight og utvider heller ikke dagens funksjon, men kan mer ses på som en tilleggsfunksjon i systemet.

Finn filer lettere med Found

Programmet kan nemlig koble seg til Dropbox, Google Drive, Google Docs og Gmail og søke etter filer, e-poster, dokumenter og annet du har lagret i disse tjenestene. Du kan koble til flere Google-kontoer, både personlige kontoer og Google Apps-kontoer.
Finn filer lettere med Found
I tillegg til å søke gjennom Dropbox og dine Google-kontoer, søker også Found gjennom din lokale mappe på datamaskinen. Bilder, dokumenter, programmer og alt annet du har lagret lokalt vil også vises.

Found aktiveres enkelt og greit ved å trykke to ganger på CTRL-knappen og inn fra venstre kommer det en meny hvor du begynner å søke. Som på Spotlight vises resultatene mens du skriver.

Found har også full dra og slipp-støtte slik at filer du eventuelt finner gjennom Found kan enkelt dras rett fra Found inn i en e-post, en lokal mappe eller et program. Found fungerer også bra for søk når du er i fullskjermmodus i OS X Lion.

Programmet er tilgjengelig gratis på Mac App Store og du kan også lese mer om programmet på Foundapp.com.

leifhar

Ser veldig fiks ut, men ikke Microsofts Skydrive?

admins bilde

admin

Foreløpig ikke Skydrive, men antar at det er noe de gjerne vil utvide etterhvert.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Lurer litt på hvordan jeg får lagt til Dropbox. Noen som vet det?
Savner også Skydrive og Jotta.
Det så jo veldig ut som om dette var sponset direkte av Google om du spør meg.

rattata12s bilde

rattata12

Dropbox støttes av spotlight grunnet det ligger lokalt på maskinen din i DB folderen, og laster opp evt. forandringer :)

Jons bilde

Jon

Hvis den hadde støttet indeksering av AFP shares, så hadde den vært aktuel, men den gang ei.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai