1500,- for å bytte batteri på ny MacBook Pro

1200,- for å bytte batteri på ny MacBook Pro?Lanseringen av Apples nye Retina MacBook Pro introduserer MacBook Pro-brukere for det samme som MacBook Air-brukere har levd med i mange år allerede - batterier som ikke kan skiftes ut.

For å få maskinen så tynn og batteriet så stort som mulig, har Apple fulgt veien de banet med MacBook Air og gjort det «umulig» å bytte batteri selv. Prisen for å få Apple til å bytte batteriet ser ut til å bli ca. NOK 1500,-

Apples nye Retina MacBook Pro er bygd etter stort sett samme lest og tankegang som Apple introduserte oss for med MacBook Air. Det vil si et svært tynt design hvor minnet er loddet direkte på hovedkortet og SSDen ikke er en tradisjonell 2.5" utskiftbart harddisk. I tillegg er verken batteri eller andre deler av maskinen definert som tilgjengelige for sluttbrukeren.

Årsaken til at Apple har valgt denne modellen er relativt åpenbar. For å få tynnere maskiner samtidig som ytelse og batterilevetid skal forbedres eller bevares har Apple gjort noen valg. Ved å ikke gjøre batteri, minne eller SSD utbyttbart sparer Apple mye plass som de kan benytte til sine batterier og plassbesparelser. Apple beskriver prosessen i følgende video:

1500,- for nytt batteri

Siden batteriet ikke lengre er tilgjengelig for sluttbrukeren kan det heller ikke byttes når det taper seg. Selv om Apple lover at batteriet ikke skal tape seg mer enn 20% etter 1000 ladesykluser, så er det nok mange som etter et par år ønsker å bytte batteri. Lader du Macen din hver eneste dag vil du etter 2 år og 9 måneder ha 80% batterikapasitet ifølge Apple.

Hvis du ønsker å bytte batteri må maskinen da leveres inn på service enten i en offisiell Apple-butilkk (disse har vi ikke i Norge enda) eller hos offisiell Apple-forhandler. I Apple-butikker lover Apple å gi deg et nytt batteri på dagen, men hos Apple-forhandlere vil dette kunne variere.

Prisen er ifølge Apples nettside for batterier på €199 - noe som med dagens kurs blir ca. NOK 1500,-

krsk0

Her i norge vil vel dette kunne dekkes av reklamasjon vil jeg tro? Uansett - 1500,- delt på tre år blir uansett ikke mye :)

samimac

1200,-. Ikke 1500,-. 159 Euro blir ca 1200,-

admins bilde

admin

@samimac
Rettet til €199 som blir ca 1500 :) €159 var feil.

@krsk0
Reklamasjon gjelder kun hvis det er noe galt med batteri. At batteriet taper seg over tid er helt normalt.

superjon

Et oppbrukt batteri dekkes ikke av reklamasjon.

Et batteri brukt med en syklus hver dag i over to år og som har 80% kapasistet, det er bra det ! !

Chriistoffer

De nevnte vel også 5 års garanti i videoen? Eller hørte jeg feil?

BigPole

De bare sa om "lifespan" som er 5 år altså levetid og ikke garanti.

Chriistoffer

Okei. Da hørte jeg feil:)

flybaba

Videoen er fra 2009 da, så den er vel kanskje ikke så veldig relevant til den nyeste oppdateringen?

Chriistoffer

Videoen er fra 2009 da, så den er vel kanskje ikke så veldig relevant til den nyeste oppdateringen?

Er vel det? De forteller jo hvordan prosessen med å lage batterier er. Og etter hva vi har sett på de nye batteriene følger de samme standard som de i videoen. De er flate, i stede for runde, og man kan forme deg som de selv vil.

Traktors bilde

Traktor

Hvis 1500 kr er inkludert batteriet, slik jeg forstår det i hvert fall, er det jo ikke gærlig i det hele tatt. Etter hva jeg kan huske så kostet batterier til tidliggere macbooks 1000 kr, og de var bare lagd for 300 sykluser. Sånn sett blir jo dette en mye bedre deal.

Double Js bilde

Double J

Om du leser linken, så er det snakk om priser hos Apples egne verksted. Priser kan variere hos AASPs.

SimonChens bilde

SimonChen

Dekker ikke AppleCare batteri?

2david

Lanseringen av Apples nye Retina MacBook Pro introduserer MacBook Pro-brukere for det samme som MacBook Air-brukere har levd med i mange år allerede - batterier som ikke kan skiftes ut.

Er vel ikke noe nytt at man ikke kan skifte batteri? Min MBP17 er fra sommeren 2010, og har ikke utskiftbart batteri.

tiboine

er da ikke så ille pris. så etter batteri til min asus laptop hvor batteriet daua etter et år. nytt batteri kostet 1100kr.

Joeran

Bittelitt off topic, tilgi meg - men hva koster det å få byttet til SSD hos f.eks. Eplehuset og gjør de slike "operasjoner" der? Vet at man kan bestille sånn kit fra statene også.

Mjøndalens bilde

Mjøndalen

Har hatt en MBWhite siden jan 2010 - og en MBP siden feb 2011 - og batteriene er helt greie. Dersom levetiden er slik - så ser jeg på det som når batteriet på bilen ryker. Jeg koster på meg et verkstedbesøk - og så er det fikset.

Gang på gang opplever jeg kvalitetsprodukter - og for meg er det viktigere enn billigskit - det finnes det nok av.

Er glad Apple holder på kvaliteten - og ikke går på limpinnen som de fleste andre har gjort - uten å lykkes, vil jeg nå si.

Så lenge dette fortsetter - forblir jeg trofast Appletilhenger.

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Det kjipeste med dette er jo egentlig ikke at det koster 1500 for nytt batteri, men at det kan være et kjempeproblem å sende bort maskinen noen dager hvis man bruker den i jobbsammenheng.

okvalles bilde

okvalle

Syns det er en helt grei pris.

quadra800s bilde

quadra800

Det bør ikke komme som noen overraskelse på noen at Apple gjør dette. Det er bare siste ledd i en rekke "tiltak" for å få folk til å kjøpe ny maskin hvert 2.-3. år. Og noen hevder til og med at Apple er miljøvennlige.
Et batteri fra fabrikken koster kanskje 1% av det Apple krever. Det er ikke rart at Apples pengebinge bugner over!

johannesodeg

Problemet er vel ikke prisen, men at du må sende inn/ ta deg fri fra jobben for å få utført batteribytte. Da blir kostnaden for å bytte straks mye høyere. For ikke å nevne arbeidsavbrekk kanskje i flere dager. Det er ikke alle som kun har macen som "leketøy"

Vegard1s bilde

Vegard1

Hvor lenge varer batteriet?
Fortsatt 10 timer, eller er det blitt mer eller mindre?

lazor

10timer? er det noen mac som har holdt i 10 timer? de fleste holder 7timer max nå til dax :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai