MobileMe er offisielt stengt

MobileMe Stengt

Som vi har advart om et par ganger har Apple nå stengt sin MobileMe-tjeneste og erstatte deler av denne med nye iCloud. Glemte du å hente ned dine bilder og filer? Fortvil ikke - Apple gir deg en siste sjanse.

Som lovet stengte Apple i dag MobileMe og går du inn på Me.com i dag møtes du av et stort «Stengt»-skilt. Apple har sendt ut en rekke e-poster for å minne brukere på at de må laste ned bilder, filer og annet de har lagret i MobileMe innen 30. juni. Nå er tjenesten stengt, men Apple har allikvel valgt å gi deg en siste sjanse.

MobileMe er offisielt stengt

Hvis du har bilder eller filer i iDisk kan du nemlig fortsatt laste ned disse i en «begrenset periode» eller flytte hele kontoen din til iCloud. Apple har ikke sagt hvor lenge en begrenset periode er, men har du noe på MobileMe som du ikke vil miste må du laste ned dette umiddelbart for å være sikker.

MobileMe har en lang historie hos Apple og ble allerede introdusert i 2000, men da under navnet iTools. iTools var en rekke internett-relaterte tjenester for Mac-brukere som Apple ga bort gratis. Alle fikk en @mac.com e-postadresse, iDisk med begrenset lagringskapasitet og en rekke andre funksjoner. To år senere skiftet iTools navn til .Mac og begynte å koste penger - $99 i året. I 2008 skiftet Apple igjen navn på tjenesten og det var da den fikk navnet MobileMe. I 2011 introduserte Apple iCloud og løftet e-post og kalendertjenesten fra MobileMe over til iCloud og la samtidig ned MobileMe.

Nå er dagen for den endelige nedleggelsen kommet og en lang historie med relativt middelmådige webtjenester hos Apple har blitt avsluttet. Så langt har iCloud vist seg fram vesentlig bedre enn hva iTools/.Mac/MobileMe noensinne klarte, men den store styrkeprøven for iCloud kommer først neste måned når iCloud introduseres som lagringsmulighet i Mountain Lion og dermed får millioner av Mac-brukere sine filer i skyen.

LCD

Hei

"relativt middelmådige webtjenester "

Ikke alle jobber "profft" på web
Jeg vil heller kalle det enkelt og genialt for "hvermansen" isteden for å forsvare fjerningen av iWeb med at den var dårlig.
iWeb var veldig grei for de fleste som ikke trengte noe avansert.
At Apple har fjernet den + mange andre funksjoner er heller mere en skandale enn at iCloud er bedre!!!
For meg... kan folk flest gjerne ha iCloud
For meg... er den historien over med MobilMe..... jeg har funnet andre bra tjenester utenfor Apple sitt system

Leif Kristian

En epoke er over. Jeg er overasket over at de fjerner et produkt og erstatter det med et tilbehør som iCloud er.

Det er ganske pussig at Steve Jobs når har var i samtaler med Dropbox, kalte Dropbox et tilbehør og ikke et produkt. Nå er det vel rollebytte på den situasjonen.

Jeg har funnet en leverandør som erstatter til iWeb publisering. En bruker fremdeles iWeb som program. Men har forandret publisering til FTP- tjener istedenfor Mobile-Me.
iDisk er blitt forsøkt erstattet med Dropbox, men jeg liker virkelig ikke hvordan det fungerer.

Synking av kontakter fungerer bedre, det samme gjelder for kalender. Men på minus siden så er det kun iPhone bildene som passer til Photo Stream. Alle filene mine er for store når en velger å bruke Photo Stream.

Web galleri savner jeg allerede. Nå blir det å levere prøvebilder på mail.

Det er på slike dager jeg vurderer om egen server, hadde vært en løsning.....

Jeg gjør meg virkelig tanker hvorfor, tidligere OS. Dvs Snow-Leopard og eldre systemer ikke blir støttet i iCloud. Så vidt jeg fikk med meg på sist Keynote, så er det 40 % som kjører Lion, Det betyr at 60% ikke har tilgang til iCloud. Også litt interessant å tenke på at veldig mange av de som bruker Mac i produksjons verden ikke ønsker å bytte OS en gang i året. Ting foregår på en annen måte når en snakker produksjons systemer. Det betyr at de ikke ønsker profesjonelle kunder, eller har jeg missforstått noe på veien...

Samtidig registrerer jeg at iCloud fungere for brukere av Windows Vista, til og med XP, som er såpass gammelt at jeg må google for å finne lansering dato. Med på egen plattform så støtter de kun et OS som er 255 dager gammelt.

R I P Mobile-Me.

admins bilde

admin

@lcd

At et produkt som nesten ingen bruker blir fjernet er dessverre slik verden fungerer. Google fjernet f.eks. nylig over hundre produkter som var lite populære. Verden har gått videre og det MobileMe tilbød hva gjelder websider er utdatert. Til enkle nettsider finnes det et hav av bedre webbaserte tjenester enn hva iWeb noensinne kom til å kunne bli. iWeb var interessant i en annen epoke.

Gallerifunksjonen til MobileMe er det derimot stadig et behov for. Photo Stream i iOS 6 prøver å dekke noe av dette med bildedeling, men en fullstendig bildelagring på nett er det ikke. Lagring av filer i iCloud kan derimot kanskje være et steg på veien mot en ny type galleri/backup av bilder i skyen.

@leifkristian

Mail og kalender støttes også på Snow Leopard. iCloud-synkronisering og fillagring støttes ikke. Fillagrings støttes kun i Mountain Lion.

iCloud er ikke et produkt for profesjonelle kunder - det er et forbrukerprodukt.

R.I.P MobileMe - lenge leve iCloud :)

MacBook08

….og jeg har glemt å lagre teksten fra iWeb på Mac'en min. Nå er det visst ingen måte å hente denne tilbake?

Leif Kristian

@MacBook08

Det tror jeg det er. Er du på Lion, så gå til Brukermappen i finder, trykk på fanearket Gå, holde nede alt tasten for å vise Bibliotek mappen. Denne mappen er skjult, men nå har du tilgang. Gå til Application Support. videre til iWeb / Domain.

Du kan sikkert få samme tilgang til dette gjennom time machine i finderen, og gå manuelt å hente domian filen.

Det er sikkert noen som kan forklare dette på en bedre måte og som har spiss kompetanse på dette.

peckinpah

Har prøvd å gå over flere ganger, men den vil ikke akseptere min eldgamle macer med snow leopard. Jeg trodde alt skulle være greit når jeg trykker "not iOS5 on all devices". Jeg kjøpte en iPhone nylig for å være på den sikre siden, så jeg får "lov til" å beholde mailen min der. Jeg skjønner at jeg ikke kan forvente å ha alle tjenestene på macene, men når jeg i flere år betalte gode penger for å ha en .mac adresse er jeg skuffet over dette.

Må jeg virkelig kaste min gamle maskiner og betale i bøtter og spann for en ny mac jeg egentlig ikke trenger? Don't be evil Apple.

MacBook08

Leif Kristian. Takk for tips, men stedet du henviser til inneholder malen for iWeb, men ikke min tekst. Kan det være en annen måte å hente teksten i Time Machine?

Leif Kristian

@ MacBook08

Det kan være, jeg synes det ble vanskelig i hente konkrete filer i TM med Lion. Når en skjuler bibliotek mappen, så vet jeg ikke hvordan en skal få tak på det.
Snow-leopard var bedre på den måten. Lion er ikke elsket av denne brukeren.

Det er sikkert brukere som kan klare å hjelpe deg bedre enn det jeg kan.

Wavelengths bilde

Wavelength

Det er fryktelig enkelt å å vise Bibliotek-mappen igjen. Google hjelper deg. ;)

Leif Kristian

@ Wavelength

Mer du at en kan se bibliotek mappen ved manuell gjennomgang i finder av TM disken ????

Det er det som gjerne var poenget her.

Har du noen veileding på saken så kom gjerne med mer info.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Leif Kristian: http://osxdaily.com/2011/07/04/show-library-directory-in-mac-os-x-lion/

lepew

Jeg stoler ikke på Apple når det gjelder mine filer. Jeg bruker ikke iCloud for jeg vet aldri hva Apple finner på. Det har vi sett et klart eksempel på nå. Det er ikke store vitsen og legge ut en masse bilder og filer hos et firma som plutselig ber deg laste dem ned igjen for tjenesten skal stenges.

Når blir vi bedt om og hente filene våre når iCloud skal stenges? Jeg bruker derfor andre tilbydere for dette er noe Apple ikke får til. Uansett så er iCloud for dyr hvis man vil legge ut skikkelige mengder med data.

Herman1

Noen som vet om når Apple gir oss anledning til å fjerne MobileMe-symbolet i Systemvalg? Dette har jeg ventet på lenge. Syns det må gå an å bli kvitt alle rester av en avsluttet tjeneste! Eller kan/må man gjøre dette selv noe sted?

Har ellers litt problemer med fullstendig synk mellom mine enheter. Er evt prosdyre for iCloud identisk med MobileMe sin i slike tilfeller? Vil jo gjerne at alle enheter skal stå for det samme når man feks fjerner eller får en epost.

Trives i skyene! :-D

Hilsen

Leif Kristian

@ jerry.c.bush

Det er heller funksjonen med å kunne se dette på Time Machine disken. Da snakker vi om å kunne bruke finder til å se, hente, kopiere tidligere versjoner av filer i bibliotek mappen som er på Time Machine.

Men, Ja jeg skjønner med å kjøre terminal for å slå av / på funksjonen som viser bibliotek mappen.

Wavelengths bilde

Wavelength

Jeg har tilgang til alle filene det er tatt backup av på Time Machine-disken. Bare å velge den, og klikke seg inn på Backups.backupd -> "Navnet på din maskin" -> "Backup-dato". Der ligger de i klartekst.

MacBook08

Det er problemet å hente gammel fil med innhold. JEg forstår at den ligger i Domain.sites2 på iWeb under Application Support. Men det er klin umulig for meg å hente ut gammel versjon med original fil selv om jeg går tilbake på Time Machine til april og trykker "Gjenopprett"

Leif Kristian

@MacBook08 Du må bruke finder og ikke Time Machine. Letter å holde system i sakene...

@Wavelength Jeg har måtte bruke kommandoen i Terminal, flere ganger for å få den til å vise biblioteket. Det har ikke vist det før nå. Mulig det har sammenheng med omstart av systemet. Men nå viser det.

Wavelengths bilde

Wavelength

Tror du er nødt til å kjøre "killAll Finder" også. Evt. omstart.

MacBook08

Leif Kistian. Jeg kommer inn i Biblioteket, men hvordan finner jeg gammel fil i Finder?

Leif Kristian

Du bruker finder, og velger TM disken, velger Backups.backupbd, og blar deg videre til den datoen du ønsker å hente.

Har du brukt terminal programmet, og lagt til den kommandoen som viser bibliotek mappen i TM. Så videre til iWeb, Domaine. Kopier filen og legg den på skrivebordet. Så bruker du finder og bytter den med den filer du har der i dag.

Du kan jo passe på å holde litt system på variantene. Men du får manuell tilgang til filene, og får byttet. Som tidligere sagt jeg er ingen ekspert på dette, men det har funket for min del. Og det finnes sikkert mange som har nødvendig kompetanse på dette her inne på forumet.

MacBook08

Leif Kristian.Fikk det endelig til. Takk for hjelp. Rart at jeg ikke finner samme filen når jeg bruker Time Machine fra øvre menylinje og kommandoen "Gå til Time Machine". Kan opplyse at jeg har vært i kontakt med iCloud support 2 ganger. Begge ganger har de opplyst at filen vil være umulig å finne!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai