Apple vurderer å investere i Twitter

Apple vurderte å kjøpe deler av TwitterIfølge New York Times skal Apple de siste måneden ha vært i samtaler med Twitter om en større investering i mikrobloggtjenesten. Apple skal ha ytret et ønske om å investere flere hundre millioner dollar i Twitter.

Årsaken skal, ifølge New York Times, være et ønske om et vesentlig tettere samarbeid mellom de to selskapene enn i dag for å posisjonere seg mot både Facebook og Google.

Kort tid etter at New York Times la ut sin sak om en mulig Apple-investering i Twitter, hevdet Wall Street Journal at disse samtalene som New York Times snakker om fant sted for over ett år siden. Ifølge Wall Street Journal var Apple interesert og i samtaler med Twitter om en investering for over et år siden, men at dette ikke førte til noe. I dag skal Apple og Twitter ikke ha noen samtaler om lignende avtaler - stikk i strid med hva New York Times hevder.

Uansett hvilken avis man vil stole på, er det ikke å skuffe under en stol at Apple åpenbart liker Twitter godt. Twitter sin gründer og sjef, Jack Dorsey, har på sin side utrykt svært stor beundring for både Apple og Steve Jobs. Jack Dorsey har også flere ganger blitt sett med Tim Cook, dagens Apple sjef.

I iOS 5, som ble sluppet i fjor, var en av de nye funksjonene integrasjon med Twitter. Dette er også en av nyhetene med OS X Mountain Lion - i tillegg til Facebook-integrasjon som kommer sammen med iOS 6 til høsten.

Via MacRumors

Tags:

H92

Noe rart at de skal posisjonere seg mot Facebook hvis de integrerer Facebook inn i ML til høsten. Hvorfor de skal investere i en ussel mikrobloggtjeneste er også helt uforståelig; de vinner mye mer på en ordentlig sosialt nettverkstjeneste som Facebook, som “alle” bruker.

martinboe

Det er i mine øyne ikke så rart. Facebook er i dag en allerede kapitalsterk bedrift. Twitter er en tjeneste som stadig blir større, og i mine øyne er det mye mer aktuelt og dele diverse ting på twitter enn på Facebook. Jeg bruker egentlig bare Facebook til arrangementer og grupper. Twitter er det nye, venn dere til det.

Martin Bøe
www.vimeo.com/martinboe

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai