Vil du ha tilbake Exposé?

Vil du ha tilbake Exposé?

Fjorårets lansering av OS X 10.7 Lion endret Exposé-funksjonen som mange Mac-brukere mer eller mindre elsket. I stedet for å vise alle åpne vinduer, gruperte Exposé i Lion vinduene etter program. I Mountain Lion har Apple tatt til fornuft og du kan du få tilbake den «gamle» Exposé ved å gjøre en liten endring.

Det var i Lion Apple endret Exposé til å kun vise gruperte vinduer, men med lanseringen av Mountain Lion har Apple nå gjort det mulig å få tilbake Exposé slik den oppførte seg før Lion.

For å få til dette må du inn i «System Preferences» og velge «Mission Control». Der må du sørge for at «Group windows by application» er slått av - dvs. ikke huket av. Med denne slått av vil du få tilbake den «gamle» Exposé.

Vil du ha tilbake Exposé?

Hvilken foretrekker du - gammel eller ny?

Halion51s bilde

Halion51

Ser ingen forskjell jeg............ :rolls eyes:

Wavelengths bilde

Wavelength

Ikke jeg heller...

admins bilde

admin

Da bør dere vel titte litt mer ;) Nye Exposé gruperer vinduene på programnivå, mens gamle viser alle vinduer.

Wavelengths bilde

Wavelength

Joda, det funker det.

Liker best den nye, spesielt ved mange vinduer.

iAndrews bilde

iAndrew

Takk og pris! Begynner å bli sær og konservativ Mac-bruker og ønsker meg flere valg av denne typen som gjenoppretter god, gammel oppførsel. Men det er vel ikke til å komme forbi at Apples suksessformel er å begrense valg og tilby det optimale kompromiss, og at de fleste brukerne er fornøyde med det de får.

639mes bilde

639me

... eller swipe down with three/four fingers, for dem som har trackpad (heter app exposé). man kan sette mission control (gamle exposé) til å være swipe up with three/four fingers. jeg bruker fire fingre fordi jeg har aktivert three finger drag.
i det hele tatt mye bra funksjonalitet, - noe er ukjent, som f.eks at man kan pinche i safari for å få tabsene i et slags exposé. da kan man swipe tabs med to fingre. ellers er jo ctrl-tab snarveien for å browse tabs

Alfred.Woodden

Synd den nye Mission Control fungerer fint jeg.

Vegard-K

admin: Vil det komme ny episode av Ping i nærmeste fremtid?

quadra800s bilde

quadra800

Exposé var fra min erfaring den funksjonen i MacOS X som fikk flest mennesker til å bli interessert i Mac. Men Apple fucka det opp med Mission Control. På tide at Tim Cook så hvor mange som hater Mission Control.

pingvindrops

Ikke ett sekund for tidlig! Endelig gode gamle exposé :D

denyngregarden

Eg har prøvd å huke av og huke på som artikkelen seier, men ser ingen skilnad. Kvar sorterast alt dette liksom? Når eg dreg tre fingrar opp (Mission Control) står alle 4-5 vindauge på same posisjon med eller utan hake for "Exposé".

(Har MBA med ML).

Holmisjunior

Denyngregarden: Hvis du kun har ett vindu åpent i hver app, vil bildet se likt ut. Har du apper med flere vinduer åpne,, vil du se forskjellen :-)

Kjøtt

Jeg tenkte "endelig har de tatt til fornuft" når jeg så Lion sitt opplegg, for det gamle var bare rot, untatt program-exposé, som jeg likte. Det var ikke ikoner for å indikere hvilket program vinduet tilhører engang. Gamle exposé funker med veldig få vinduer. Bare rot når det ble litt vinduer (husker jeg sendte feedback og ba om programikoner). I Lion og ML kan man enkelt få oversikt, og det er bare å bruke rullehjulet for å zoome in på en gruppe og mellomrom for å blåse opp et vindu. I like it. Den nye er bedre til å finne vinduer som ikke er koblet til noe dock-ikon også (foreldreløse), noe jeg mener det burde vært en egen menuling og/eller dock-gruppe (en "app" som holder orden på foreldreløse vinduer) for, men funker greit nå. Det har vært mange ting jeg jeg har ment det bør være instillinger for (under "avansert" er greit), fordi vi bruker OS'et litt forskjellig. Jeg skjønner ikke hvorfor folk vil ha den ubrukelige kaotiske visninga tilbake, men det er meg.

quadra800s bilde

quadra800

Det er i Lion det er kaotisk. Alle vinduene i en smørje uten sjanse til å se hva som er hva. Nei, takke meg til gamle Exposé. For ærlig talt, hvis man ikke aner hvordan programvinduet ser ut, har man et problem! Man får også titler på vinduene når man holder musepekeren over.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai