Netflix kommer til Norge i år

Netflix kommer til Norge i år

Den amerikanske film- og TV-tjenesten Netflix, som er tett integrert i Apple TV, annonserte i dag at de blir å finne i Norge, Danmark, Sverige og Finland mot slutten av 2012.

Netflix har lenge vært en veldig populær tjeneste i USA som lar deg streame tusenvis film og TV-serier til Apple TV, Macen, iPad og en rekke andre enheter for en fast månedlig sum. I Norge har denne tjenesten ikke vært tilgjengelig uten bruk av DNS eller VPN-tjenester som Unblock-us.com, men i år skal dette altså endre seg.

Netflix skriver nemlig i et blogginnlegg at de kommer til Norge i 2012, nærmere bestemt slutten av året. At Netflix har vurdert å lansere seg i norden har lenge vært ryktet, men få håndfaste bevis har blitt presentert. Ryktene stemte åpenbart.

Det store spørsmålet hva gjelder Netflix i Norge er åpenbart hvilket innhold de får tak i, hva prisen blir og om dette støttes på Apple TV. Netflix skriver i sin blogg at de vil annonsere priser, innhold og hvilke enheter Netflix vil fungere på i Norge ved en senere anledning, men nevner at Netflix vil ha internasjonalt og nasjonalt innhold ved lansering.

Både NRK og TV2 har tidligere bekreftet at de har vært i samtaler med Netflix og NRK har uttalt at et samarbeid kan være av interesse for NRK, ettersom statskanalens oppdrag er å nå ut til folk med innhold og programmer.

I USA er prisen $7.99 (omtrent NOK 50,-) per måned og da kan man streame så mye TV-serier og filmer man bare orker. Med Netflix i Norge blir Apple TV utvilsomt enda mer nyttig her til lands.

Vil norsk Netflix være interessant for deg?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Dette er storveis! :-D Gleder meg!

Wavelengths bilde

Wavelength

Alt avhenger av innholdet og prisen.
Dessverre tror jeg det vil for det meste være gamle episoder slik den amerikanske versjonen har.

Kommer derimot TV2 og NRK til å dele sitt innhold gjennom Netflix kan det gjøre mye for produktet, innhold og prismessig.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Innhold+Pris=hvorvidt det slår an eller ei. Jeg spår en snarlig død.

Ttigers bilde

Ttiger

Toppers, gleder meg…

Halion51s bilde

Halion51

Høres ut til å være kjempebra, særlig om prisen vil ligge på rundt femtilappen pr. mnd :-)

Freimens bilde

Freimen

Kjører neflix på min atv2 i skrivende stund... og ja seriene er gamle stort sett... ligger somregel 1 sesong bak virkeligheten... Men.. det spiller for meg ingen rolle... jeg har bortimot ikke sett på altibox'n siden netflix kom i hus... Nå kan jeg kose meg med serier, dokumentarer ++ UTEN reklame!...

Paperboy

Hyggelig med konkurranse, men: SKEPTISK!
Den norske versjonen blir sikkert like bra som videoleie på norske iTunes-store, tenker jeg.

Og koster Netflix 50 kroner i måneden i USA, så blir prisen satt til 99 kroner her til lands.

hansingehagens bilde

hansingehagen

Ingen viktig hendelse ... for mye gammelt skvip det. Har hatt det via Unblock me til $7.99 i mnd ... greit nok for så liten sum ...

Fonis

Dette kan bli helt utrolig bra om samtlige tv-serier er oppdatert og tilgjengelige til enhver tid. Jeg mener for eksempel at en ny episode av en tv-serie blir tilgjengelig morgenen etter den har gått på luften i USA. Om dette blir tilfellet gjenstår å se, men jeg frykter en type Viaplay, hvor vi ligger flere sesonger etter. Jeg håper dette vil være det store gjennombruddet hvor flere enn amerikanerne kan få med seg samme episode av en serie litt tettere enn et år i mellom. Når det kommer til pris tviler jeg på 50 NOK i Norge.. Her må vi nok opp i hundrelappen i måneden.

admins bilde

admin

@fonis

Netflix er i dag ikke oppdatert hva gjelder sesonger - de ligger ofte en eller to sesonger bak. Blir nok ikke annerledes her i Norge.

Fonis

Ok.. ja virker jo naturlig at Netflix ikke får tilgang til helt nye episoder når de ikke kommer på dvd veldig raskt eller er tilgjengelig på andre nettsteder. Synes likevel det er rart at de ikke prøver å forhandle med f.eks CBS, NBC, AMC og ABC om å kunne tilgjengeliggjøre nye episoder, når disse ligger på tv-selskapenes nettsider kort tid etter de er sendt... Alikevel, spennende å se hvordan Netflix blir tatt imot og hvor godt det fungerer!

hansingehagens bilde

hansingehagen

Prøv Hulu Pluss med US iTunes ... tigjenngleig på AppleTV 3

devo

Netflix eller ei, det er innholdet som teller. Når skal selskapene og distributørene våkne opp og innse at vi lever på en planet? Differansierte lanseringstidspunkt tilhører en tid hvor dampskip og filmruller dominerte markedet...

Nå skal jeg ikke slakte dette mer før det faktisk er blitt lansert, selv om all erfaring tilsier at dette blir den gamle mølla om igjen.

admins bilde

admin

Det er innholdet som teller, men måten det blir levert på (f.eks. Apple TV) er også viktig. TV2 Sumo og Viasat kan ha så mye innhold de bare vil, men hvis ikke de greier å leverer det der jeg vil ha det og på en ordentlig måte så hjelper det ikke.

iPad/iPhone + AirPlay er en veldig god start for disse leverandørene siden Apple ikke slipper dem inn i Apple TVen foreløpig, men sist jeg sjekka støttet ikke TV2 Sumo AirPlay?

Det begynner etter hvert å bli mange Apple TVer rundt om i de norske hjem og jeg tror ikke det er helt feil å anslå at Apple TVen er den mest utbredte boksen under TVet etter Get, Canal Digital, Riks TV osv. sine egne bokser. Ingen av dem har særlig egeninteresse av å lede an utviklingen hva gjelder streaming.

Wavelengths bilde

Wavelength

[...">men sist jeg sjekka støttet ikke TV2 Sumo AirPlay?

Sjekk igjen. Kom oppdatering for noen dager siden.

Fonis

Håper Netflix vil bli tilgjengelig raskt på media players her i Norge.. Har selv en Western Digital TV Live Hub (http://wdc.com/en/products/products.aspx?id=570) som har integrert Netflix tilgang. Håper på en firmware-update brennkvikt etter at Netflix er gjort tilgjengelig her i landet.

svanos bilde

svano

Differansierte lanseringstidspunkt tilhører en tid hvor dampskip og filmruller dominerte markedet...

Tommel opp!

Mediabransjen har vel generelt vært flinke til å stritte i mot utvikling i et forsøk på å tviholde på utdaterte strukturer og forretningsmodeller.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Det, kombinert med at langsiktige avtaler som ble inngått før dagens teknologi er juridisk sett vanskelige å vri seg ut av. NBC kan ikke bare gi fingeren til alle de europeiske TV-kanalene og drite i eksklusivitetsavtaler signer for 10-15 år siden uten å måtte bli stilt til ansvar for kontraktsbrudd. De europeiske TV-kanalene på sin side har ikke mye incentiv til å si i fra seg eksklusive distribusjonsavtaler og slippe til konkurrerende tjenester.

Det er nok ikke så lett som enkelte fremstiller det, men det går da i det minste rette veien. :)

Buligwyfs bilde

Buligwyf

Enkelt og gratis - tunlr.net. Har brukt det i 4 mnd. uten problemer på min ROKU 2 XS med Netflix.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai