10.8.1 fikser batteriproblem?

10.8.1 fikser batteriproblem?Tidligere denne måneden skrev vi om en del brukere som opplever at Mountain Lion svekker batterilevetiden.

Nå kan det se ut til at Apple kanskje har funnet feilen og retter det i OS X 10.8.1 - den første oppdateringen til Mountain Lion som nylig ble sluppet til utviklere.

Det var annerkjente Ars Technica som først gjorde tester på batterilevetid på Mountain Lion vs. tidligere installasjoner etter at en rekke brukere klaget over lavere batterilevetid. Med en Retina MacBook Pro kom de frem til at de tapte omtrent 38 prosent av kapasiteten etter installasjon av Mountain Lion. De gikk fra omtrent åtte timers kapasitet til i overkant av fem timer, noe som for den jevne bruker vil være veldig merkbart og feilen har åpenbart vært i Mountain Lion.

Nå ser det kanskje ut til at en fiks er på vei. Apple slapp nylig 10.8.1 til utviklere og dette er den første oppdateringen av Mountain Lion siden introduksjonen denne sommeren.

Både nettstedet Softpedia og Apples eget supportforum rapporterer om utviklere som ser vesentlig forbedret batterilevetid med OS X 10.8.1 installert.

Apple har ikke kommet med noen offisielle uttalelser hva gjelder dette batteriproblemet.

Via MacRumors

Maverick4246

Håper dette fikser problemet :) men hva med wifi problemene? er det noen som har tips til hvordan man får et stabilt å kjapt nett på mbp?

oyoys bilde

oyoy

Det gledes!
Jeg har en MBPr som ble levert med med OS X 10.8, og jeg er ikke spesielt imponert over kjøretid på batteri. Ikke hatt noen problemer med trådløsnett, hva går problemene dine ut på, Maverick?

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Har til nå bare omtrent bare brukt retina MBP en min stasjonert med 5 brukte lade cykluser, men nå som skolen har startet vil en batterifiks perfekt :)
Gleder meg :)

petrus764s bilde

petrus764

Har også problemer med stabilitet på Wifi etter 10.8. Regner med det er noe som blir fikset etter hvert, da dette er en rimelig lei vane for Apple.

terj

En til med Wifi trøbbel - wifi feiler daglig etter hvilemodus.
Batterilevetid derimot er som forventet.
Ren installasjon av 10.8 på mid 2012 modell.

Fat_Board

Har ikke skjedd noe som helst hos meg. Så dere kan gjerne lage en sak på det at det er noen som bekrefter at det ikke løser batteriproblemene. Slik jeg leser saken er det én utvikler som "bekrefter" at han har bedre batteri. Vel da "bekrefter" jeg at jeg ikke har noe bedre batteri.
Med 10.8.1 beta 2 så har jeg 2.13 min igjen med 79 % batteri på min kliss nye Retina MBP.
Så nei, beklager. Dette stemmer hvertfall ikke for meg.

Maverick4246

Er ikke bare ustabilt wifi etter dvale, men hele tiden. Har en mbp mid 2009 og fungerte helt fint til ml ble installert. Veldig variasjon i hastighet og safari "låser seg". Wifi viser fult signal. Står mange oppskrifter på dette på nettet, ikke noe fungerer. Skikkelig bom fra Apple. Har Apple blitt slapper etter at Jobs gikk bort

Mjøndalens bilde

Mjøndalen

Hei!

Her hos meg fungerer alt helt greit etter oppgradering - både programmer og Wifi. Har det på late 2009 MBP White og Mac Mini i tillegg til late 2010 MBP.

Batterikapasiteten på MBP'ene ser ut til å være berørt - så det blir spennende å se hvordan det blir når oppdatering slippes.

Gelles bilde

Gelle

@terj
Jeg hadde også problemer med wifi etter dvale. Dette ble ok etter at jeg fjernet dropbox og transit fra menylinjen øverst til høyre.

terj

@Gelle
Takk for tips - har tatt vekk Transmit fra menylinjen.

Stheens bilde

Stheen

Håper virkelig at batteritiden vil bli bedre! Når min MBPr er fulladet viser den 8-9 timer.

Etter en times bruk er rtiden estimert til 2-3 timer... Batteriet holder vel kanskje rundt 4-5 timer med surfing på internett!

Maverick4246

Terj : ble wifi bedre etter dette?

Gelles bilde

Gelle

@Terj

Jeg har ikke hatt problemer etter jeg fjernet dropbox og transit. Jeg fikk tipset fra en debatt på Apple support sidene. men det kan selvsagt være andre ting som forårsaker problemene hos deg.

hjsimpson

Lå en oppdatering på App-Store nå som fikser en del bugs. Stod ikke noe om
batteriproblemer, men kan jo tenkes den tar det også. :bitchin:

Heli Pilots bilde

Heli Pilot

Oppdaterte nå nettopp.
Batteriet tappes fortsatt med ca 1% pr minutt :-(

Ceto

batteri er ikke problem akkurat nå men wifi er skikkelig irriterende, datamaskinen klikker etter oppstart fra hvile/dvale modus og funker ikke uten restart av maskinen. Kan ikke trykke på status linje på toppen, det dukker bare snurrende mus over der.

Gelles bilde

Gelle

Det var akkurat det som skjedde hos meg også. Har du prøvd det jeg foreslå tidligere i tråden?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai