Ukenummer i Kalender (iCal) i Mountain Lion

Ukenummer i Kalender (iCal) i Mountain LionVisning av ukenummer direkte i iCal har vært en savnet funksjon i årevis på Mac. Nå har det endelig kommet i Kalender, som iCal er omdøpt til, med Mountain Lion.

Nok en grunn til å oppgradere. Ukenummervisningen er ikke på i standardinnstillingene. Heldigvis er den enkel å slå på.

Slik gjør du for å slå på ukenummer i Kalender

  1. Åpne Kalender programmet i Mountain Lion
  2. Gå inn på Valg
  3. Klikk på fanen for "avanserte innstillinger"
  4. Huk av "Vis ukenummer"
  5. Lukk Valg-vinduet

ukenummerOm ukevisning kommer til iOS 6 blir spennende å se.

Nå er den nyttige funksjonen iallefall på plass på Mac.

Wavelengths bilde

Wavelength

Latterlig at det ikke har kommet før, og det enda ikke finnes i iOS.
Det gjør at jeg fortsatt må bruke en kalender med ukenummer.

admins bilde

admin

Jeg synes egentlig hele konseptet med ukenummer er relativt fjernt, men når man jo nå bruker det så bør det jo være på plass i Kalender/iCal.

Hva er egentlig praktisk med ukenummer? Hvorfor bruker vi det fremfor datoer?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Jeg deler admins undring. For min del sier et ukenummer meg overhodet ingenting; jeg må ha datoer. Det samme mener nok resten av verden også, siden dette med ukenummer ser ut til å være et særnorsk (eller nordisk?) fenomen.

Jan Fredriks bilde

Jan Fredrik

Helt enig med admin. Jeg hater ukenummer! Det er bare ekstremt kronglete, og man må nesten alltid slå opp i kalenderen, og da er det ekstra håpløst at man ikke har ukenummeret i kalenderen man bruker. Blir ofte til at jeg slår opp på hvilkenukeerdet.no og deretter telle meg fremover i kalenderen.

Ovit82

Det er faktisk ganske sært og avgrenset til Norden etter det jeg har forstått og så absolutt unødvendig!

Men når det først har blitt brukt i så stor grad som det har er det helt utrolig at Apple ikke har klart å få det med i iCal før nå!

admins bilde

admin

Er det bare en nordisk sak? Ingen andre land som bruker ukenummer?

converts bilde

convert

Jeg jobber annenhver helg og har da selvfølgelig fri annenhver helg. Frihelga er da alltid i en partallsuke. Så får jeg spørsmålet: blir du med på hyttetur på fjellet 9-10 feb. neste år. Si meg hvilket ukenummer det er så kan jeg på stående fot si om jeg har fri. Enkelt og mye kjappere enn å måtte gå inn i kalenderen å begynne å telle uker og prøve å regne ut om jeg har fri. Flott at ukenummer endelig kom i Kalender og meget nyttig. De som ikke trenger det kan jo la vær å skru det på. Det burde i denne mangfoldige verden være andre ting som kan være mer "nyttig" å hate enn ukenummer i en kalender.

hanharal

Jeg tror bruk av ukenummer også er utbredt i Tyskland og muligens andre tysktalende land/områder.

Hovis bilde

Hovi

Helt enig i at det er et kronglete system, men med ting som er syklusbasert som turnusjobber (2 uker på, 1 uke av f.eks) og sånt som fag på skoler skjønner jeg det er lettere for de som lager listene å basere seg på uker fremfor datoer. Uansett deilig at det er på plass, aktiverte det med en gang.

geekus

Helt avgrenset til Norden er det vel neppe, http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_week_date

However, for min del er også dette en annenrangs tidsspesifisering, og når man ikke bruker det aktivt er det vanskelig å ha et forhold til det. Forhåpentligvis blir det LITT lettere nå, i alle fall om ukenummeret kommer med i kalenderen for iOS 6 óg. :)

admins bilde

admin

Helt enig at det burde ha vært på plass for lenge siden ettersom det jo faktisk brukes :)

Lølle

Litt underlig at ukenummer kan fostre hat og frustrasjon, men dere om det :)
Rent praktisk er det f.eks som convert påpeker ift arbeidsplaner, delte familier blir enige om at X har poden helgen i like uker, den andre ulike uker. Slik er det enkelt å vite og planlegge langt frem.
Høstferien er alltid i ukene 39 eller 40 avhengig av fylke. Praktisk. Bruker du det ikke, burde det ikke være til så mye plage. Nå kommer ENDELIG dette i eplekalenderne, så da er det bare å slå det på, så er problemet enda mindre.

KortProsess

Forsvaret bruker ukenummer hele tiden. Infanterikurs uke 39/40, langperm uke 41. Det har jo hele tiden vært mulig å få det til iOS kalender, men litt knotete...

Hall11

"Litt underlig at ukenummer kan fostre hat og frustrasjon, men dere om det :)"

Enig - etter å ha lest en del kommentarer til f.eks. avisartikler på nettet, ser jeg at dette ikke er en uvanlig reaksjon. Det er nesten som jeg ikke lenger gidder lese kommentarer enkelte steder siden de ofte er så negativt ladet. Saklig diskusjon er greit, men sure oppgulp er lite givende lesning.

mac_31

Dette er en helt håpløs diskusjon, lurer på gjenomsnittsalderen her..
Selvfølgelig er både ukenummer *og* datoer helt nødvendig for en kalender. Når man skal planlegge jobb, ferier osv..osv.., så forholder man seg både til ukenummer og datoer.

Wavelengths bilde

Wavelength

Denne diskusjonen er saklig og fin den.

Innlegg som klager på at det er diskusjon er derimot veldig unødvendig.

jakenglund (ikke bekreftet)

Takk, har lett etter det for leenge.

jazzpus

Jeg har vært elev/student de siste 14-15 årene så ukenummer har vært svæært sentralt for meg så lenge jeg kan huske. For det første er det enklere å huske ett tall, uke 37 enn 10.09-16.09, for det andre kan vi ha en oppgave som læreren ikke har satt noen eksakt dato for innlevering for enda, men det er jo nokså greit da å vite at den skal inn en gang iløpet av uke 41, det blir jo litt enklere å beregne sånn roughly hvor mye tid man har (for de som ikke er så gode med tall). For det tredje, ferier. Mye enklere å "dele ut" ferieuker i stede for feriedatoer.

luftbaronens bilde

luftbaronen

Setter pris på slike småtips!

danibo77s bilde

danibo77

Synes ikke kommentarene øverst var sure oppgulp, men må si som mac_31: lurer på hva snittalderen er her..

Bare fordi du ikke bruker ukenummer betyr ikke at resten av verden ikke bruker det. Det er nå blitt en tilleggsfunksjon, og bra er det. Så kan jeg endelig slette ukenummer-kalenderen min ;)

Som nevnt over så bruker Forsvaret for det meste bare ukenummer på repeterende og gjentakende hendelser. Datoer endrer seg mhp dag i uken, men ukenummer er alltid fast.
Brukes som standard i NATO/FN-ledede oppdrag.

FT

Bruker selv ukenummer aktivt. Fant denne nettsiden som tilbyr ukenummer mm.

http://www.dreier.no/ical/

iBoy

Takk for tipset! Det hadde jeg faktisk ikke lagt merke til!

joss

Hei.
Har savnet dette, men det ser ikke ut til å bli med over til IOS 6 på iPhone 4 selv etter sync.

Peteru

Den derre Dreier.no-siden er uhyre nyttig. En ting er ukenummer (det har jeg hatt siden Panther (10.3) på G3’en, men også sånt som norske høytidsdager )påske/pinse og lignende datoer som er sånne "første fullmåne etter andre julaften i desember") er praktisk, likeså skoleruta i Oslo (og sikkert utenbys også).
En smart kollega har greid å lage en kobling mellom jobbens turnussystem og Gmails kalender, og de kalenderdataene kan da eksporteres til iCal (og v.v.).
Hvilket da gjør iCal enda mere nyttig.
Jeg jobber turnus og er "sykt" avhengig av ukenummere, så det er da jaggu på tide at eplenikkersene fikk det som en standard i iCal. Snakk om å sove i timen! 8-)

mar_hus

Hei

Nå har det jo kommet ukenummer i iCal. Så hvordan få fjernet Dreier sin iCal?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai