Apple slipper første Mountain Lion-oppdatering

Mountain Lion 10.8.1Apple har i dag lagt ut den første oppdateringen til OS X 10.8 Mountain Lion. Oppdateringingen, som har versjonsnummer 10.8.1, skal rette en rekke forskjellige feil som Apple og utviklere har funnet siden introduksjonen av 10.8.

Den mye omtalte batterifeilen har Apple ikke kommentert i informasjonen om oppdateringen og samtidig har Apple gjort 10.8.2 tilgjengelig for flere utviklere.

Denne oppdateringen er også den første som nå er tilgjengelig gjennom oppdateringsfunksjonen i Mac App Store ettersom Apple har samlet alle oppdateringen samme sted. Oppdateringen fyller 24MB og krever som vanlig omstart.

Apple rapporterer om følgende endringer:

  • Resolve an issue that may cause Migration Assistant to unexpectedly quit
  • Improve compatibility when connecting to a Microsoft Exchange server in Mail
  • Address an issue playing audio through a Thunderbolt display
  • Resolve an issue that could prevent iMessages from being sent
  • Address an issue that could cause the system to become unresponsive when using Pinyin input
  • Resolve an issue when connecting to SMB servers with long names
  • Address a issue that may prevent Safari from launching when using a Proxy Automatic Configuration (PAC) file
  • Improve 802.1X authentication with Active Directory credentials.
Heli Pilots bilde

Heli Pilot

Oppdateringen var bare på 7MB for min del. Ingen forandringer i batterilevetiden, taper fortsatt ca 1% pr minutt. :-(

Stheens bilde

Stheen

Min oppdatering var også bare på 7MB! Har ikke testet batteriet enda, men har på følelsen av at det ikke er noe forskjell... :(

MacFans

jeg forsto ikke noe av denne oppdateringer. Den var på 14 MB. Det står fortsatt under programvareoppdateringen at jeg kan laste ned fulle versjonen av 10.8.1 på 4 GB (på knappen står det "last ned" men i teksten står det oppdatering ??

bohdi

Oppgraderar sjølvsagt til 10.8.1 - men lurer litt på korleis dette går mtp oppdateringar etter kvart.

Hadde ikkje Lion så veldig lenge før ML kom, og dersom det berre er 10.8.1 til 10.8.9 - så er det vel nytt OS til sommaren att.

Er sånn passeleg happy med den frekvensen, for det er l i t t styr med oppgraderingar, og det er eigentleg slik at eg klarar meg utan det styret. (Hjartesukk-kommentar utan vidare mål og meining dette).

Stheens bilde

Stheen

Etter litt testing, så har jeg funnet ut at oppdateringen har ikke gjort en dritt for batteriet på min MacBook Pro Retina...

OutOfLine

jeg forsto ikke noe av denne oppdateringer. Den var på 14 MB. Det står fortsatt under programvareoppdateringen at jeg kan laste ned fulle versjonen av 10.8.1 på 4 GB (på knappen står det "last ned" men i teksten står det oppdatering ??

Dersom du har "Installer OS X Mountain Lion" liggene i /Applications/ så vil hele denne oppdateres og du må laste ned 4.34 GB data.

Flytt filen over til en USB-disk, og koble denne fra. Kjør oppdateringen på nytt, og kun selve oppdateringen lastes ned.

Normalt slettes denne under oppgradering -> 10.8, men jeg hadde lastet den ned på nytt for å lage en USB-installer med LionDiskMaker.

hoffern

Jeg har ikke hatt batteriproblemer med min Retina og fikk det ikke etter 10.8.1 heller men det virker som de andre ytelsesproblemene jeg hadde en tråd om her på forumet nå har blitt løst med oppdateringen :)

LordShafts bilde

LordShaft

Jeg har merkbart bedre batterikapasitet etter oppdateringen!

Fat_Board

Sitter her nå med 10.8.2 beta 1, og det er fortsatt maks 4 timer med 100 % batteri på min Retina MBP. Så her er det bare å vente. Men det som er nytt og spennende er at iMessage spurte om jeg ville legge inn mitt telefonnummer i iMessage slik at jeg kan sende meldinger fra min Mac til andre iPhoner.

kniples bilde

kniple

Da jeg kjøpte macbook air for ca en uke siden, så i god tro, uten å ha fulgt med på noen diskusjoner om problemer med oppdateringer, installerte jeg montain lion. Ikke vet jeg hva som var problemet, men batteriet sugde strøm. Dette var ikke bra. Jeg ringte support, og de mente jeg burde sende den på service, eller bytte den i butikk. Siden jeg kjøpte den på lefdal, kunne jeg jo bare bytte den. Jeg har en sterk mistanke om at det var ML som var problemet, men jeg kan ikke vite det, siden jeg installerte ML før jeg prøvde ut Lion. Jeg fikk full forståelse hos Lefdal, og de gav meg en ny air. Super kundebehandling! :) Vel, klok av skade, så har jeg bestemt meg for at min løve ikke får lov til å bestige noe fjell i første omgang. Her blir det ikke noe klatretur før ML kjenner fjellet den skal bevege seg i.... :) Mitt råd er til de som opplever problemer: Nedgrader til Lion, og la løven kose seg i gresset til den er stor og sterk nok til å bestige en aldri så lite fjell.... ;)

bekiils bilde

bekiil

Laster ned fra appstore nå for å oppdatere minnepennen :)

Stheens bilde

Stheen

Kan folk si hvor lang batterilevetiden de har på sin MacBook Pro Retina?

Jeg fikk ikke testet batteritiden på Lion, men oppdaterte direkte til Mountain Lion.
Jeg har rundt 4 timer med batteri ved normal surfing i Chrome. Er dette normalt for andre MacBook Pro Retina brukere?

Baleksander

Merket veldig stor forskjell på batteri levetiden her må jeg si. Før virket batteriet 4-5 timer, i dag tidlig klokken 8 var batteriet fulladet nå er klokken 01:19 og jeg har 10% igjen har brukt macen ihvertfall 8-9 timer uten å lade den med litt under full lysstyrke og ingen lys på tastaturet!

Bjerhas bilde

Bjerha

Fiksa mine problemer med samba ihvertfall. Nå går det raskt og stabilt!

tc47

Ikke noe forskjell på Retina batterilevetiden nei... :( Fortsatt 4-5 timer - absolutt maks.

heisveiss bilde

heisveis

Når skulle Facebook integrasjonen komme?

admins bilde

admin

Facebook-integrasjonen er med i 10.8.2 som akkurat er seedet til utviklere.

iJHH

Betraktelig bedre batterilevetid på min MBP Mid2009 etter oppdateringen.

ddybings bilde

ddybing

Hmm, min oppdatering var på 136MB. iMac 2008.

MacThaver

Har ikke hatt min MBPr (2.6, 512GB, 16GB RAM) lenger enn fire dager, så jeg rakk ikke bli så veldig godt kjent med batterilevetiden, men så vidt jeg har sett har jeg gått fra ca 5:30 når jeg tar ut strømtilkoblingen til ca: 7:50 etter oppdateringen. Samtidig ser jeg nå at den hoppet fra 7:40 til 6:50 i løpet av tiden det tok meg å skrive dette. Ikke helt bra, med andre ord.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

jeg har ikke testet batteriet før oppdaterinegn da den fram til nå bare har stått i laderen, men etter opptaderingen holder den vertfall fint 8 timer med 50% lysstyrke, ingen bakgrundsbelysning, integrert grafikk, 5-10 faner i safari og systemet gående.
Se bilde:
http://bildr.no/view/1259136

Ved veldig lav belastning kan det vare opp i 11:30 timer
http://bildr.no/view/1259138

Men ved mitt vandlige bruk rundt 5 timer.
@Stheen, prøv og bytte til safari, min opplevelse er at safari gir MYE bedre batterilevetid, opptil 2 timer, med samme faner!

Man bør også være oppmerksom på at batteritiden blir redusert ved å bruke det dedikerte grafikkortet. Bruk gfx card status for å selv ha denne konrtrollen.

Stheens bilde

Stheen

@KlodrikMcKr Ja, jeg har også merket at batteriet varer lengre med Safari, men likevel får jeg ikke mer enn 5 timer... Dette er ved lett nettsurfing og en YouTube video på noen minutter i ny og ne.

Håper virkelig at det kommer en oppdatering som fikser dette, ellers så kommer jeg nok til å klage på Apple, for de hevder at batteriet skal vare i 7 timer.

ddybings bilde

ddybing

Hevder, ikke lover :p

Testene ble utført av Apple i mai 2012 med 15-tommers førproduksjonsenheter av MacBook Pro med firekjerners Intel Core i7-baserte prosessorer på 2,6 GHz. Den trådløse nettesten måler batteribrukstiden ved å surfe trådløst på 25 populære nettsteder med skjermlysstyrken satt til 50 %. Standby-testen måler batteribrukstiden ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk, gå i dvalemodus med appene Safari og Mail aktive og alle systeminnstillinger satt til standard. Batteribrukstiden varierer etter konfigurasjon og bruk. Se http://www.apple.com/no/batteries for mer informasjon.

SteinR

Min opplevelse er at det ikke er noe bedre. Tipper det skjer mer med 10.8.2 iom at det kommer en oppdatering til så raskt så er det nok noe uløst probleler vil jeg tro. Og tipper batteri er et av de :-)

gutisuperman

Har ikke merket noe til dårligere batteritid, men jeg hadde en konsant problem ved at maskinen ikke vil skru seg av med mindre jeg holdt inne "av/på" tasten i noen sekunder, altså drepte den.
Nå skrur den seg av på vanlig måte når jeg ber den om det.

janpihls bilde

janpihl

Ser ut til at batteritiden har blitt bedre.
men en ting jeg i hvert fall har lagt merke til har blitt bedre er oppstarttiden.
Før den nye oppdateringen hadde den blitt meget lang, denne blev halvert etter oppdateringen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai