13" MacBook Pro med Retina er i produksjon?

13

Årets lansering av MacBook Pro 15" med Retina-skjerm har åpnet for spekulasjoner rundt når Apple vil utvide sin Retina-skjerm til flere produkter. Først og fremst er det MacBook Air-serien og den mindre MacBook Pro mange tror vil få Retina-skjerm og skal vi tro de siste rykter fra produksjonslinjene er produksjonen av en 13" Retina-skjerm for Apple allerede i gang.

Allerede før lanseringen av den nye Retina MacBook Pro gikk ryktene om at Apple også ville introdusere en mindre variant . Ifølge de første rapportene var lanseringsdatoen for en 13" først i oktober grunnet større utfordringer med å produsere nok Retina-skjermer i dette formatet.

Produksjonen av slike skjermer skal nå, ifølge analytikere CNET har vært i kontakt med, være i gang og det er Sharp, LG og Samsung som produserer skjermene for Apple. Oppløsningen skal være 2560x1600, altså noe lavere enn dagens Retina MacBook Pro 15" som har hele 2880x1800.

Med skjermproduksjonen i gang nå vil det være sannsynlig at Apple greier å lansere en Retina MacBook Pro med 13" skjerm i løpet av høsten. Spørsmålet er bare når og hvordan dette passer inn i Apples allerede ganske interessante høst. Apple forventes nemlig å lansere den nye iPhone i september, en ny og mindre iPad i oktober og oppdateringer til deres iPod-serie. Alt skal ut før julerushet setter i gang - er det plass til også en MacBook Pro 13" i lanseringsrushet?

rattata12s bilde

rattata12

Kun jeg som tror at Mac Pro og iMac er utsatt grunnet "retina" skjermer skal komme, og grafikken i dag ikke er god nok?

Tror apple sitt produktsegment kun skal inneholde retina produkter..

iPad
iPhone
iPod Touch
15" MBP

Noen fler som tror det samme?

admins bilde

admin

Mac Pro kan du velge skjerm selv så den kan de slippe når de vil, men iMac har du absolutt et poeng. Samtidig så har de beholdt de eldre MacBook Pro 15" og gjort det klart at den nye er "fremtiden". Det store spørsmålet er jo prisen?

rattata12s bilde

rattata12

Tenker mer på grafikkortet i Mac Pro, skjermen er jo en ting, må jo kunne drive det, og det tror jeg Nvidia sine Kepler kort er for svake til per dags dato.

Og som sagt prisen, de venter evt. forbedrer produksjon for å få ned kostnader? Tror det er derfor det ryktes om 2013, da nye grafikk og prosessorer kommer :)

kometen

Hvad mac pro angår, tror jeg også der er andre ting, som holder den tilbage. Mulig de arbejder med intel på nye måder at bruge thunderbolt på, evt. en øgning af hastigheden fra 10 til 40 Gbit/s, eller andre justeringer.

En opgradering af xeon til E5, er i sig selv en teknisk set overkommeligt opgave. Kan være interessant at se, hvad intel forventer kommer på markedet første kvartal 2013.

Hilsen
Claus

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

skal vi vente til imac får retina blir det lenge til vi ser en ny iMac, tror det kommer en før. Det at de har ventet så lenge som til nå er nok andre grunner enn retina

devo

Man må også tenke at retina iMac (eller Mac Pro med 27" skjerm) ikke nødvendigvis må være 5120x2880, selv om det er rått å kunne vise 4K i native oppløsning :)

Utregninger basert på standard avstand til skjerm viser at f.eks iMacen ligger på 89% av retina-oppløsning. Et veldig kjapt regnestykke tilsier da at skjermen på en iMac må ha ca. 2880x1620 for å være retina. Det er nesten det samme som 15" rMBP, og altså langt fra noen umulig oppgave for dagens skjermkort.

pushits bilde

pushit

MBA med RD blir OMG!

Traktors bilde

Traktor

Det er vel heller tvilsomt at Apple kommer med en oppdatering der skjermen bare har 10% flere piksler, da kunne de like godt latt være for min del.

rattata12s bilde

rattata12

Støtter traktor her, tror nok på litt mer pixler jeg :) At retina begrepet har med avstand +++ vet jeg, men Apple gir ikke 10% mer fordiom, de må kunne markedsføre noe som MYE bedre, og høyere oppløsning (30-40%) er nødvendig...

sk-klubben

Definisjonen på Retina er vel at et normalt øye ikke skal kunne se pixlene på skjermen.
Med retina er jo grensen nådd for hva man kan se.
Jobbet i fotobransjen i mange år, har der sett hvor opptatt folk er av at kamera skal ha ørten MegaPixels men bare printer bildene sine ut i 10x13 størrelse, unødvendig store filer.
Veldig spent på om de klarer å komme med en 27 tommer som har retina oppløsning, håper virkelig at det kommer snart..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai