Apples første Skandinaviske butikk åpner neste uke

Apples første skandinaviske butikk åpner neste ukeSom vi har omtalt en rekke ganger her på Mac1.no har Apple lenge planlagt å åpne offisielle Apple-butikker i Skandinavia. Nå har Apple endelig bekreftet flere år med rykter og den første butikken åpner neste uke.

Ryktene om egne Apple-butikker i Skandinavia har i mange år vært ikke mye mer enn rykter, men i slutten av august ble det klart at Apple skulle åpne sin første butikk i Täby Center i Sverige. Der kunne man for et par uker tilbake åpenbart se at Apple klargjorde en stor butikk og hemmeligheten var dermed ute av sekken.

Apple Store i Stockholm

I dag bekreftet Apple selv åpningen og inviterer til åpningsfest den 15. september klokken 10:00. Butikken følger samme prinsipp som i USA og allerede mandag 17. september begynner de første «workshops» som du kan bestille time til. Apple har opprettet en egen nettside for butikken og her kan man ser mer informasjon om workshops og andre arrangementer i butikken.

Butikken ligger i Sveriges største kjøpesenter Täby Center - litt utenfor Stockholm. Om Apple planlegger å utvide med flere butikker i Skandinavia vites ikke, men med den første butikken på plass i Sverige virker det åpenbart at Apple også kan åpne butikker i store byer som Oslo og København.

jimoestman

Dette er sikkert stort for mange apple-fans, men hvilke fordeler har dette for meg som kjøper.

- Noe Lavere pris? Trudde Apple var veldig strenge på pris-settingen, slik at premium reseller's har bare en minimal fortjeneste på Apple-produkter de selger. Premium Resellers tjener vel mest på 3rd party ekstra utstyr.

- Bedre In-stock utvalg, få produktet på stedet, customized om nødvendig men alltid klar til bruk?

- Handle med spesialist-hjelp. Etter min erfaring er personalet hos premium resellers ofte veldig kunnskapsrike

- Service på kjøpte produkter. Man har et fysisk sted man kan levere inn defekt produkt?

Er det flere fordeler her som jeg ikke har tenkt på?

- Jim

PowerBook

På tide! :-)
Måtte de finne veien til Oslo om ikke alt for lenge...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai