Jonathan Ive skal designe kamera for Leica

Jonathan Ive skal designe kamera for LeicaEr det to selskaper som har fokus på detaljer, materialvalg, design og deler en del av samme DNA så må det være Apple og den tyske kameraprodusenten Leica.

Det er derfor ikke helt overraskende at Apples sjefsdesigner Jonathan Ive har sagt ja til å designe en spesialutgave av Leicas legendariske M-serie. Det er bare å begynne å spare.

Det er ikke alt for mange kameraer som ser pene ut eller oser kvalitet når du har dem i hånda, men Leica sine high-end kameraer passer definitivt inn i den kategorien. Det tyske selskapet har i mange år laget svært eksklusive kameraer og du skal ha ganske grei lommebok for å kjøpe et av high-end kameraene til Leica.

Det var under Leicas nylige «special event» hvor den nye Leica M-kameraet ble lansert at Leicas Dr. Andreas Kaufman avslørte at Apples designer skal designe en spesiell variant av Leica-kameraet.

Leica M-kameraet som Sir Jonathan Ive skal designe vil være et «limited edition»-kamera som vil være så begrenset at det kun vil produseres et eneste eksemplar - til veldedighet. Kameraet som Jonathan Ive produserer skal auksjoneres bort til høyestbydende og inntektene skal gå til veldedighet.

Leica kunne ikke fortelle mye mer enn at kameraet ville være en variant av Leica M og at Jonathan Ive ville designe det. For fans av Apple og Leica er dette kanskje en drøm som blir virkelighet, men det er veldig synd at det kun produseres ett slikt kamera.

Det er bare å begynne å spare hvis du vil være med i auksjonen.

Via Petapixel

jpsalvesen

Spare? Rane Norges Bank, mener dere vel.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai